torsdag 30 juni 2011

Torsdagsmys!

Jag har tagit en semesterdag i morgon. Känner att det behövs, den riktiga börjar om en vecka men varför vänta? En liten tjuvstart är aldrig fel...

Det som blommar mest här just nu är schersminen. Den är otroligt vacker och det första jag ser när jag kliver ur sängen ( ute alltså, jag har den inte i sovrummet, ha ha). Doftlös, men ändå...


Blev inspirerad av Mia som skrev om taklök och tittade närmare på mina. De blommar nu för första gången och vad vackra de är!



Jag har absolut ingen aning om vad de heter, men det gör mindre. Jag har dock blivit mycket sugen på att skaffa fler, för detta skådespel vill jag gärna se fler gånger!

Måste också visa vad som hänt i den nya rabatten (den som Kråkan inte har "badat" i). Jag är lika fascinerad varje år över all kraft som finns i växter. Är det konstigt att man mår så bra och blir så harmonisk på sommaren?


Fattar egentligen inte vad jag sysslar med just nu. Detta var tänkt som en parentesinlägg för att berätta att ni snart kommer att få svar på mysteriet med Kråkan. Jag författade lite snabbt en historia om detta idag, men det behövs illustrationer också. I väntan på detta måste jag visa vad som hände ikväll.

Jag satt ute i en av de nyinskaffade korgstolarna och myste (trots myggeländena). Då kommer Kråkan och sätter sig på altanräcket. Hon brukar göra så för att sedan flaxa upp på taket. Denna gång flaxade hon inte alls, utan hon lade sig tillrätta där. Kråkan gillar att vara i närheten av mig, det har jag märkt. Hon älskar trädgårdsarbete. Så fort jag börjar gräva någonstans kommer hon. Ikväll blev det ett riktigt torsdagsmys. Undrar vem som mådde bäst? Jag som blev varm i hjärtat över hennes kontaktsökande eller hon som njöt av den stillsamma samvaron... 


onsdag 29 juni 2011

Skojigheter & blommor

Åh, fy! Nu höll jag för öronen och tittade bort! Jag kollar lite på The Tudors samtidigt som jag roar mig i detta medium. Det blev lite läskigt som ni förstår...

Till ordningen! Att bo i skogen är mycket trivsamt och rofyllt, även om det aldrig är tyst. Vad man missar är vad grannar i trapphuset kan hitta på. Albert har en granne som verkar mycket intressant. En kommentar han fick på sitt inlägg var att han skulle peta in reklam för Ghostbusters eller kasta ner salt ;-) En annorlunda antireklam-skylt har grannen satt upp:


Humor! Fast jag undrar hur grannen egentligen tänker... Nåväl, på Facebook lade en kompis ut en annan himla lysande uppmaning. Denna lapp finns på tjuvtittat.se, så det är inte hennes granne som satt upp den. Det spelar ingen roll. Jag bara älskar den!


Vilken härlig vändning detta budskap tar! Några sådana här skojsigheter sitter sällan på träden i skogen. Möjligtvis kan det sitta något angående avverkning, vilket inte alls är roligt.

Något annat som inte är kul, är att mötas av denna syn.


En före detta dahlia, nedplattad av en kråkrumpa! En sorglig syn, men jag har en plan B. Åkte och köpte rosor istället. Två the Fairy red och en "vanlig". Det ska väl fungera!


Oh nej, nu blir det ännu läskigare i TV.n! Jag gillar denna serie, men de kunde gott ha dragit ner på vissa saker... Dags att byta fokus igen, till något som inte smärtar. Jag ska berätta om en dröm jag hade för några år sedan.

Det var då jag bodde i norr. Huset låg i en backe, ganska högt på en berghäll. I drömmen kom jag gående i backen på väg hem och jag tittade upp mot huset. Det var en syn som jag aldrig glömmer, även om det var en dröm. Hela gaveln var täckt av stora lila blommor! Vi pratar alltså många meter högt! Det fanns även inslag av rosa i allt detta fantastiska lila hav av blommor! Ni som intresserar er för färger vet att betydelsen av lila är andlighet och även om jag inte är så värst religiöst lagd så... Andlighet kan betyda olika saker för olika personer. Lila har även en lugnande inverkan på människor. Jag minns inte, men kanske drömde jag detta under en påfrestande period?

Nu blev det mycket text, som vanligt, men det är grunden för vad som ska komma nu. Jag fick en ingivelse igår (när jag köpte rosorna) och hittade på att jag skulle köpa en clematis. Såklart en Jackmanii, för den har verkligen stora lila blommor! I år blir det nog ingen stor blomprakt, men den som väntar på något gott...


De vill ju ha skugga vid fötterna, så jag slängde dit en nicotiana och två malvor. Då får jag lila och rosa med en touch av lime senare i sommar!

Nu blir det inget mer idag.Jo, kanske en bild på Kråkan när hon flyger upp på taket. Jag väntade en bra stund på detta. Tasse hade mycket stora ögon. Han såg ut att tänka Vad i hela friden gör den konstiga fågeln på taket? Jag har kråkinfo att komma med, bl.a om var hon hör hemma. Det får ni veta en annan gång. Ha det nu så jättegott och glöm inte att krama träden =D


Måste lägga in en livesändning. Nyss flög hon upp på taket igen. jag gick ut och såg en påfågel med all uppmärksamhet riktad mot ängen. Hon har redan börjat vakta lite. Jag stirrade åt samma håll och strax kom det ett rådjur hoppande. Jag har en flygande pitbull! NU blir det inge mer, jag lovar he he...

måndag 27 juni 2011

Kråkor, rabatter och tyskar

Vad i Herrans namn har de gemensamt?! Absolut ingenting, men det är en passande rubrik, fniss.

Ibland är det bra att vara snål/sparsam/försiktig, välj alternativ själva. Idag hittade jag en solanum nedsatt till halva priset. Den var min! Jag ramlade över en kruka jag tittat på tidigare, men då lät jag bli den. Nu var det halva priset. Jag gillar rabatter!


Vi har 27 grader i skogen idag och det gillar jag också. Är man hårig eller befjädrad blir det dock alldeles för varmt. Kråkan låg i solen (knasboll) men Tasse small av i skuggan.



T-kärringen satte sig i solen, i en av de två införskaffade korgstolarna. De hittade jag i en secondhand butik till ett riktigt kalaspris. Det kändes som rabatt! GILLA!


När vi nu ändå är inne på temat rabatter, så kan jag meddela att jag INTE planterat den här!


Gaaahh! På mina egenhändigt uppdrivna dahlior och rosenskäror! Nu blev Lisa nästan skogstokig. Eller... Tålamod är en dygd och Kråkan fattar ju inte vad hon gjorde. Påfåglar tycker om att sandbada har jag läst och en ny rabatt passar väl bra? Jag upplyste om rättigheter och skyldigheter och satte sedan dit en vindsnurra som får tjäna som fågelskrämma.

Fågelskrämma kanske maken skulle behöva. Han hyr en liten stuga där han är och jobbar och dessa stugor är mycket pittoreska och har dessutom historiskt värde. Turister gillar att titta på dem och ikväll när han var ute kom två tyskar och frågade om de fick kika in. Snäll som han är sade han såklart ja. Plötsligt vimlade det av folk! Alla från bussresan skulle in och kolla. Att ha femtio tyska turister i sin stuga blev lite för mycket! Maken fick nästan panik då hela stugan fylldes upp! Han fick inte plats själv i myllret. De var förvisso jättetrevliga och tog i hand och tackade efter "besöket", men ändå... Tror jag föredrar en förvuxen kråka i rabatten framför ett helt gäng okända människor som intar ens bostad.

Jag frågade om han tog någon bild, men han var för perplex för att hämta kameran. Det hade såklart jag gjort, vilken bild det skulle ha blivit! Jag ryckte kameran när jag såg det här spektaklet springa förbi på altanen:


Otäcka saker, steklar. För en gångs skull ingrep jag inte, den hade väldigt bråttom. Ska jag gissa att Kråkans rabattbesök var straffet för att jag inte hjälpte den? Neej, jag tror inte det...

Jag kan ju inte låta bli att slänga in en betydligt trevligare insekt efter detta. Ännu en fjäril.


Som avslutning bjuder jag på ett litet potpurri av mandarinrosor. Det är tre buskar som blommar och alla har olika färg. Vilken fantastisk liten ros det är! Någon annan ros som är helt makalös är Alchemyst. Jag kunde inte hålla mig längre utan beställde en i helgen. Jag hoppas att jag kan visa bilder på den sedan. Njut nu vidare av det fantastiska vädret som verkar glädja oss alla i detta land. Nu börjar del 2 av Dalziel & Pascoe på BBC Entertainment. Måndagsmys på er!




fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Så är den här, midsommaraftonen. Det känns lika märkligt varje år; redan? Vädret har varit typiskt svenskt midsommarväder. Synnerligen växlande, men inget regn här. Maken är borta på jobb, så jag har pysslat i trädgården mest hela dagen. Rensat vidare och planterat i det som ska bli rosenträdgård. Jag plockade några smultron som växte vid skogsvägen och delade dem med Kråkan. Det var nog inte så smart, för titta vad hon gjorde för en stund sedan...


Tjyvar av mina planterade smultron! Tur att jag har plockat in av dem, så även vi får smaska. Jag upptäckte något annat också. Någon (jag har en misstänkt) har provsmakat mina rosenskäror.


I övrigt har det varit en stillsam och trivsam dag. Jag stötte dock på några riktiga festprissar strax före middagen. Nu snackar vi PARTY!!!


Som alltid går det fort i trädgården. De rosor som var på gång för ett par dagar sedan har nu slagit ut. Vilken otrolig glädje det är! Mandarinrosorna är så små och rara...


Therese Bugnet är vacker både med och utan påfågel.



Detta är en ros jag gärna kan ha fler av. Tala om växtkraft! den är redan dubbelt så stor som när jag köpte den för några veckor sedan. Kanske det är läge för en Louis Bugnet? Jag har ingen vit ros längre. Den jag köpte i fjol överlevde inte vintern. Någon som definitivt klarade sig är Clair Renaissance. Den tillhör ett segt släkte som är mycket blomvillig.


Vilka underbara former!


För att Kråkan inte skulle vara så ensam, ställde jag en spegel på bron. nu har jag två pippisar och en groda. Här är alla välkomna = D



.

Kråkan gillar verkligen att spegla sig. Hon ser så fisförnäm ut, håller ni inte med?


Tänk om hon inte var så skrajsen för människor. Det går inte att ta i henne och jag skulle verkligen vilja plocka bort den där äckliga fästingen hon har på halsen. Nåväl, det är bara att gilla läget.

Med detta vill jag önska er en jättemysig midsommarhelg! Vem vet, vi kanske hörs i morgon igen...

onsdag 22 juni 2011

Hur blir det nu?

Jaha, kära vänner. När jag kom hem idag låg det en stor kråka på bron... Den var inte här i morse eller sent i går kväll. Hur blir det nu? Jag har läst att påfåglar har revirtänk och den här stora kråkan tycks ha mutat in vår trappa. Nu finns det ju någon som äger detta ställe inklusive människorna, men denna någon verkar inte så brydd...


Som vanligt en enda, stor lycklig familj! = D


Jag är dock bekymrad över denna pippi. Det verkar inte som att den är helt tillfreds med människor. När jag ska slänga mat till den så måste jag vara mycket försiktig. Han ryggar tillbaka om jag är för hastig. Hmmm... Nåväl, torparkärringen är jättesnäll! Inte helt ovanligt att de små och ensamma tyr sig till mig.

Vi har haft två trivsamma kvällar. Jag har pysslat med blommor och rensat ogräs och pratat med mina kompisar. Tasse har accepterat denna nya typ också. Vad märkligt livet är!

En liten trädgårdsrapport måste jag komma med också. Mina rosor har knoppar och ska snart till att blomma. Fröjd och glädje!

Clair Renaissance


Therese Bugnet


Mandarin


De andra rosorna har inte börjat slå ut ännu, så de väntar jag med. Jag lovar att det kommer bilder när alla blommar! Jag längtar så, att gå omkring och lukta på rosor är inte direkt något straff. Det borde vara full fart när jag får semester om några veckor.

Nu ska jag titta till kråkan lite. Var han tar vägen på natten vet jag inte. Det ska visst regna något alldeles hemskt inatt, så jag hoppas att han söker skydd. Det är hyfsat på bron, annars är det öppet till uterummet. Onsdagsmys på er!







tisdag 21 juni 2011

Surprise!

En trött torparkärring har klart nedsatt uppmärksamhetsförmåga. Kom hem efter jobbet, öppnade grinden, gick in i trädgården och stängde grinden. Då hördes ett märkligt, dovt knackande ljud. Jag vände på mig och utropade ett förvånat och glatt HEJ!!!

Jag hade besök och det blev ett kärt återseende!



Denna gång var inte "Kaxe" med. Den gröna var ensam och verkade störd av detta. Tasse var inte överimponerad. Han gick ut och kollade lite, men ville inte gå ut när pippisen stod nedanför bron. Den kom dessutom upp på trappen när jag gick in och åt...


Självklart bjöd jag på något att smaska på. Hittade russin också, det hade jag läst att de gillar. Det bekymrar mig att den blå inte är med. Tänk om de är på rymmen på riktigt och något har hänt honom? Denna besökare har dessutom en skadad tå...

Vi får väl se vad som händer. Han är kvar nedanför bron och verkar inte ha någon tanke på att gå härifrån än. Kanske måste jag köpa foder i morgon, utifall att...

Innan jag lämnar er och går ut till min gäst, måste jag bara visa er en bild på temat De sju dödssynderna. Det handlar om frosseri och här har vi någon som faktiskt har ätit ihjäl sig!


Ha en trevlig kväll gott folk, det ska jag ha!



lördag 18 juni 2011

Trädgårdspyssel

Började dagen med att bara såsa på inomhus. Det är riktigt skönt att bara ta det lugnt. Hur som helst så kände jag att någon nytta kunde jag väl göra, så jag gick ut och började måla altanräcket. För att komma åt var jag tvungen att börja med brännässlorna som dykt upp. Jäklar, vad de gör ont! Jag har fortfarande ont på ett finger jag brände.

Det låg mörka hotande moln i väster, men det hände som tur var ingenting.


När det var klart spikade jag ihop en ram som skulle placeras vid staketet. Det är ju så mycket sten här, så om jag vill plantera blommor måste jag oftast bygga något att odla i. Denna gång ville jag ha solrosor. Framför dem några sommarmalvor och så petade jag ner frön av slingerkrasse. Det kommer att bli riktigt fint! Jag älskar solrosor, jag blir glad av dem!


Ni ser ju hur sönderbränt gräset framför ramen är. Så blir det när man har berghäll under. Jag kan inte låta bli att visa vad som hänt i rabatten jag nyligen anlade. Visst är det fantastiskt så mycket som händer på bara två veckor!


Svärdsliljorna blommar också, men placeringen är inte bra. De står vid dammen men de försvinner mot den gröna bakgrunden. Jag måste hitta på något för att lösa det...


Jag kan ju inte låta bli att lägga in en bild på "vår" skogsväg. Den går alltså förbi huset och är även uppfarten. Det är verkligen mysigt att promenera på en gammal skogsväg. Bra för fantasin också. Undrar hur många hästdragna vagnar som passerat här genom tiderna?


Numera kör det en och annan bil förbi (jodå, jägarna brukar köra förbi och en och annan nyfiken typ). Hästar passerar fortfarande, senast idag kom en ryttare förbi. Hon uttryckte glädje över det som händer i trädgården. Förr var det ju ingen trädgård alls. Det värmer...

Jag kan ju inte avsluta utan att ha med någon ny varelse. Denna gång finns ett samband med mina vackra besökare. Det sitter nämligen en larv från Inachis io, påfågelöga på bron. 


Jag ville så gärna ha en fin närbild på huvudet men det gick inte alls. Nåväl, man får vara tacksam för det lilla...


En liten extra djurrapport; det ligger en platt huggorm ett par meter från brevlådan. För fobikerna kan jag berätta att det INTE kommer någon bild! Jag är inte rädd för ormar, men jag vill inte ha dem nära hemmet. Hoppas att den bara kommit lite fel så det inte finns fler. Inte ens en torparkärring har stövlar hela tiden!

Fortsätt nu att njuta av denna lördagkväll, kära läsare. Det finns de som önskar sig lite uppdatering angående mössen och det kommer ett inlägg inom kort. Jag vill också passa på att tacka för alla fina kommentarer. Ni gör mig så glad!