lördag 28 januari 2012

Fåglar

Det har varit mycket fåglar idag. Innan frukost var det fullt med talgoxar runt talgbollen. Det dök även upp några blåmesar, men de var omöjliga att få på bild. Detta flaxande gjorde att frukosten blev försenad, det var så roligt att titta på aktiviteten här utanför!


Sedan kom min nya favorit och tog över bollen. Jag har verkligen förälskat mig i nötväckan!



Den är vacker och ser lite fräck ut med sin ögonbindel. En flygande Zorro! Nu var ju bollen egentligen bokad av ett annat gäng och en av dem bestämde sig för att göra ett försök.


"Och vad vill du då?" frågade Nötväckan.
"Smaska såklart! Jag var faktiskt här före dig, fråga Torparkärringen!" svarade Talgoxen.



"Vilken då torparkärring, jag ser ingen" sa Nötväckan och spanade omkring sig.


He he he, om de bara visste! Jag stod ju inne och såg allt som hände och visst, talgoxen var först på plan. Nåväl, de lyckades samsas och t-kärringen gick för att äta sin frukost.

Senare såg jag en obekant fågel högt uppe i ett träd. Fram med kameran för att ta några bilder. Det är ju det enklaste sättet att identifiera pippisarna. Det var en fågel jag aldrig sett förr, men ni som bor i söder har säkert sett den många gånger.


En stenknäck. Det kom två till också, men de föredrog att flaxa omkring istället för att sitta på en gren och låta sig beskådas. Åååh, om jag haft en ännu kraftigare zoom! Då skulle avståndet inte spela så stor roll. Nåväl, jag har fixat något som kan underlätta fågelskådningen. I eftermiddags satte jag en skiva på en stolpe och vips! fick jag ett fågelbord. Där har jag dukat upp en massa godsaker, så jag hoppas på många besökare i morgon! Dessutom är restaurangen strategiskt placerad, så jag kan stå innanför altandörren och fotografera = )

Nu mina vänner, ska jag flaxa till kakelugnen och peta in fler pinnar. Ha en fin kväll och njut av helgledigheten!

fredag 27 januari 2012

Äntligen fredag!

Jag har väntat på denna dag sedan i tisdags. Det har med andra ord varit en tung vecka... Inte bara arbetsmässigt, snön har väl inte direkt lyft mitt stämningsläge. Visst blev det ljusare, men... Halkigt och eländigt, vi har legat runt nollan eller någon minus. Snöat har det också till och från, inga mängder dock. Det räcker hur som helst alldeles utmärkt för min del!

Vad har då hänt sedan sist? Tja, inget upphetsande. Jag roade mig med att fågelskåda från kontoret en dag. Kaffet intogs vid skrivbordet och då uppmärksammade jag denna sötnos:


En björktrast satt och spanade ut över staden. Det blåste kallt och t-kärringen tyckte synd om den lille!


Kul avbrott i arbetet blev det i alla fall. Björktrastar betraktas som ganska tråkiga, men jag tycker de är fina!


Nu blev denna befjädrade vän less på att ha en torparkärring som satt och glodde och det visade han tydligt! Sluta stirra kärring! Nu vänder jag ryggen till!


Det mest spännande som hänt hemmavid är väl att traktorn kom förbi en kväll. Ganska onödigt, för det fanns bara några cm snö. Nåväl, kul att vara ihågkommen!


Men, idag är det ju FREDAG! Äntligen ett par dagars välbehövlig ledighet! Eftersom det blivit några längre dagar denna vecka, flexade jag ut tidigare. Jag hade en plan...

Jag gick med bestämda steg mot stadens centrum med siktet inställt på barberaren. Det är nämligen hög tid för klippning. Bara för att jäklas så hade han stängt! Skulle öppna senare på eftermiddagen, men jag ville inte stanna för tanken på att komma hem var stark. Ja ja, jag får väl se ut som trollet Plupp några dagar till. Undrar var man kan köpa blå hårfärg...


Höll på att glömma något annat som hände ida. Jag fick ett tecken från ovan! Det är nämligen så här att jag lääänge funderat på att köpa en ny handväska. Min älskling har börjat se skabbig ut. Ni som är kvinnor förstår precis vad jag menar. Man fäster sig vid sin väska, den blir en del av ens liv. Att byta är ett trauma och att hitta en som man vill ha är ingen lek! Nåväl, när jag skulle lämna kontoret gick dragkedjan sönder! Bara en sak att göra, gå på jakt. Jag hittade en som dög. Den känns inte helt OK, men nöden har ingen lag...

Så, nu sitter jag här och myser med en sprakande brasa i kakelugnen. Trött är bara förnamnet. Vad som ska hända i helgen vet jag inte. Kanske kan jag spana efter fåglar? Det är visst fågelräkning denna helg. Vi får väl se... Egentligen borde jag bara vila, men det är inte kroppen som är trött utan hjärnan. Fast den behöver inte vila utan fyllas på med energi. Frö- och plantkataloger borde vara rätt medicin för det!

måndag 23 januari 2012

Så var det dags...

Hur mycket jag än hoppas och önskar, så blir det inte alltid som jag vill. Himla synd, för jag har ju så bra tankar! I går morse såg det ut såhär när jag vaknade:


BLÄÄÄÄHHH!!! Om ni har sett filmen Babe - den modiga lilla grisen så låter mitt "blä" som när fåren säger: "Eat pigs, blaaaahhh!" Riktigt bläig, blöt snö. En sur torparkärring stannade i soffan och tittade på ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer. Till slut sa kroppen ifrån, så det blev en liten promenad i alla fall.

I morse var det lika eländigt och till på köpet halt på vägarna. Läge för ännu ett BLÄÄÄHH! Det satte igång att snöa under dagen, mer blötsnö. Visst blev det ljust och fint, men när det var dags för hemfärd var det -2. Ännu en snigelutflykt för att hålla sig kvar på vägen. Jag prisade vem man nu ska prisa, att jag kom hem helskinnad. Kollade på nätet och läste att det hänt flera olyckor i detta område efter E-vägen i eftermiddag. DÅ satte de igång med att ploga och salta! Förfärligt att det ska måsta hända saker innan de agerar. Detta är en skillnad mot norr, där är de bättre på att hålla efter vägarna. (Har jag ingen bild att bjuda på så humöret stiger).


Rött är kärlekens färg och kan även symbolisera ilska (jag kan inte låta bli att ondgöra mig lite mer, hihi). Dagens sista BLÄÄÄHHH (glöm inte fåren) riktas mot morgondagens väderkarta. Mer snö och någon minusgrad, kallare på onsdag = ((

Nåväl, jag ska inte köra så långt i mörrn, bilen ska få en ny länkarm så t-kärringen får åka buss en bit. Kommer antagligen att vara livrädd under den resan!

Härligt förresten med era reaktioner på min sladdpärs! Skönt att inte vara ensam med sina åsikter. Fortsätt att kommentera, det är så kul att läsa vad ni skriver!

Ha en fin kväll och ni som gillar snön: Njuuut! Om jag får som jag vill så är den snart borta!

lördag 21 januari 2012

Heta känslor av olika slag

Hej hopp! Så var det dags för lite rapportering från skogen igen. Vädret de senaste dagarna har bjudit på dagstemperaturer på 2-3 grader. Ömsom sol, ömsom regnskvättar. På torsdag eftermiddag sjönk gradantalet och det blev snorhalt (surprise). Jag valde den gamla vägen, vilket var tur. På det ställe där vägarna löper parallelt såg jag en bilkö i södergående riktining. Även en lastbil som stod lite konstigt. Något hade hänt pga halkan och jag var glad att krypa fram i 40-50. Jag kom ju hem! I övrigt har det varit ganska tuffa arbetsdagar, så fredagsmyset blev det inte mycket av. Före tio gav jag upp, för då var jag så trött så ögonen gick i kors.

Denna dag började mycket bra! Ingen värme (runt nollan) men en ny bekantskap. Fåglar tycker jag ju om, men någon kännare är jag verkligen inte. Denna gynnare satt i lönnen utanför, så jag passade på att ta några bilder för identifiering.


En nötväcka! Inget speciellt för er kanske, men jag har aldrig sett någon förr. Himla kul det här med fåglar = )

Det pågick en konferens av något slag tidigare, eller så LAN:ade de. Hur som helst satt det 3-4 hackspettar på olika ställen i skogen och hackade (ha ha skitkul om ni fattar). Det lät som att de kommunicerade med varandra. Jag flaxade ut för att kolla och hittade en av de inblandade i asken. En hona av modellen stor hackspett. De är så jädrans svåra att fotografera, för de är skygga. Jag visar upp henne även om bilden är dålig, för hon var fiiin!

 

Någon grävning blev det inte, nu är marken frusen så det är bara att vänta på bättre tider. När jag pratade med min polare i norr ikväll, surade hon lite. Jag grävde rabatter förra helgen - hon skottade snö så svetten rann. Märkligt land detta!

Lördagsmys blev det i alla fall. Jag hittade en CD med Chopin som jag glömt att jag hade, så maten lagades ackompanjerat av vacker pianomusik. Torparkärringen var i en mycket harmonisk stämning, ja jag njöt av min tillvaro! Säg den lycka som varar för evigt...

Det som ändrade allt var att jag skulle byta sladd i en fönsterlampa jag hittade på loftet/vinden. Är det någon mer som märkt att ALLT i sladdväg numera är helgjutet. Inga trevliga skruvar så man lätt kan byta kontakter o.dyl. Nehej, allt sitter stadigt fast i samma "paket". Jag är ju en mycket tålmodig t-kärring, men sådant här kan få mig att fullständigt spåra ur. Att få bort den gamla utan våld gick inte!


Jag började långsamt förvandlas till ett rödögt monster. Ska det vara så himla svårt att byta en sladd!!! Uppenbarligen. Ett mindre psykbryt ledde till hårdare tag. Nu skulle sladdj*****n BORT! Fram med lämpligt verktyg...


HA HA HAA! Där fick den! Att bilden är suddig beror på att det blir så när man ser rött, he he. Nåväl, eländet var borta och så var det dags för den nya sladden. Nästa problem. Gjuten strömbrytare... Gränsen mellan strömbrytare och psykbryt är hårfin vill jag lova! För att kunna trä sladden genom lampfästet var jag tvungen att ta bort stömbrytaren. Nu fanns det en gammal, hederlig brytare (som man kan skruva isär) på en annan sladd så det var bara att byta. En duktig och nöjd skogskvinna utförde denna opertaion och upptäckte...

ATT JAG GLÖMT DRA SLADDEN GENOM LAMPHÅLLAREN! ROAAARRR! Morr!

Jag lade (jo minsann, lade inte kastade) hela skiten åt sidan och bestämde att äta middag först. Eftersom detta tydligen skulle vara en sådan där dag, så brände jag mig naturligtvis på handen när jag skulle ta ut potatisgratängen ur ugnen...

Maten smakade utmärkt och lampan har ny, fin sladd. Om ni förväntar er en stämningsfull bild så glöm det! Jag är för närvarande en aning allergisk mot fönsterlampor, så upphängningen får vänta till i mörrn.

Jag hoppas att ni haft en fin lördag och att vi alla får en underbar söndag! På återskrivande!


onsdag 18 januari 2012

Blå blommor

Jag vet att jag sett bilder hos några bloggare på blå blommor. Jag tänker blå som i bergvallmo ungefär. Kommer såklart inte ihåg var jag läst/sett bilder = (

Har ni några bra tips? Jag vill gärna att de ska vara lite högre (eller mycket högre, hihi). Har hittat scabiosa som på bilder ser bra ut, men de beskrivs som lavendelblå. Risk för lila alltså. Jag fastnar lätt i färgtänk och det är inte alltid så positivt. Jag designar blommor som inte finns, he he. Ja, kära rara när jag ville ha ett par byxor som skulle vara "arbetarbyxblå". Jag såg färgen för min inre syn och gissa om jag letade! Just få fanns såklart inga. Det finns alltid blommor och annat i liknande färger, men jag har ju en sån tydlig inre bild! Knäppkärring!

Nåväl, om någon har tips så emottages de tacksamt. Nu ska jag kolla det nya trädgårdsprogrammet på SVT. Jag är frusen ikväll, så lite sommarbilder från Österlen kan inte bli fel!

Puss & kram från en insnöad (i huvudet alltså) torparkärring!

tisdag 17 januari 2012

En tisdag i januari

Det är väl inget speciellt med det, eller... Även den oansenligaste tisdag kan vara händelserik. Idag var det nämligen dags för en årlig event, nämligen ett besök på detta ställe:


Om man som torparkärringen lägger all energi på levande varelser (inräknat växter) så är detta besök alltid lika spännande. Det enda jag verkligen engagerar mig i är att alltid tvätta rutorna. Jag vill ha bra sikt när jag kör. Även jag tittade under bilen och den är väldans fin, inte just någon rost. Det lönar sig att undvika E-vägen som saltas = )


Hur gick det då? Jaa, jag är nöjd. Så nöjd att jag utbrast "Var det inget mer?" Vilket fick besiktningsmannen att undra om han missat något!


Ett besök hos "min" bilreparatör avslöjade att detta inte ens är något dyrt ingrepp. Alltså var detta dagens första trevliga händelse. När jag kom hem fick jag nästa glädjefnatt...



Yippieee!!!! Min favvokatalog! Jag bara äälskar att sätta klorna i denna lilla skrift. Förutom att utbudet är stort, är beskrivningarna underbara. Att det inte finns bilder gör inget. Om jag blir osäker på något kollar jag på nätet. Vad gäller färgerna tycker jag att de beskrivs mycket bra, jag har aldrig blivit besviken. Det är dessutom kul att få veta vad saker heter på engelska = )

Nu händer nog inget mer spännande ikväll, så jag kan ägna mig åt en väderrapport. Ett par dagar med några plusgrader och ett tråkigt regn med inslag av snö igår, blä. Söndagen var fin. Sol och någon minus vilket innebar uteliv igen. Det blev inte så mycket grävning, marken börjar vara frusen, så istället "roade" jag mig med att slita upp sly och buskar. Staketet ska målas i år och min senaste utgrävning går ner dit, så det var lika bra att röja. Vilket slitgöra!


Som ni ser så är det en hel skog av elände på andra sidan staketet. Hur jag ska bli av med det vet jag inte. Det primära nu är att göra fint så jag kan plantera lite kulsaker. Det blev fint när jag var klar och visst kändes det i gammkroppen, he he.


Här böir det alltså ingen egentlig rabatt, utan mer vildvuxet (om nu någon tror på att solrosor, malvor och rosenskäror känns så vilda i detta land, fniss). Växtlistan är klar, så jag ligger i fas. Ni ska få en utförligare rapport vid ett senare tillfälle.

Nu mina vänner, ska jag bara mysa och njuta av brasan som sprakar. Innan vi skiljs för denna gång, vill jag passa på att hälsa nytillkomna läsare och följare välkomna. Känn er som hemma! Jag hoppas att ni kommer att trivas = D Vi hörs!

lördag 14 januari 2012

Inget speciellt...

...har hänt idag. Tog en välbehövlig sovmorgon och tillbringade sedan förmiddagen i soffan med Tasse och kaffe (efter frukosten såklart). Kalasväder har vi haft. Solen sken, men tyvärr blåste det is större delen av dagen. Det var inte mer än någon plusgrad heller. Förutom vackert väder, bjöd dagen på en rolig överraskning. Jag hängde upp en talgboll toll jul, men ingen har varit där och smaskat. Förrän idag. En gullig kompis ser ni på headern, här kommer några till...



Så vackra färger talgoxarna har när man tittar nära på dem! En hel palett av gult, grönt och blått! Jag hoppas att de kommer förbi varje dag nu när de upptäckt serveringen.

Efter detta var jag jättetaggad, så jag åkte iväg på fotosafari. Det blev en stor flopp. Den bitvis hårda vinden gjorde att pippisarna satt och tryckte någonstans istället för att flaxa runt torparkärringen. Att gå in igen var otänkbart, så det blev ett par timmar med vadkapning- och klyvning. Kändes gutt i gammkroppen ;-)

Kunde ju inte låta bli att gräva heller, hihi, så jag fortsatte där jag slutade förra söndagen. Nu börjar jag ha ett ganska stort område att plantera på. Det känns så kul! Jag har varit ute nu i kväll medelst ficklampa och kollat lite. Jag måste ju skapa färdigt växtlistorna! I väntan på sommaren fortsätter jag att njuta av amaryllisarna. Moonlight blommar med två stänglar nu. Tala om dubbelt så vackert!


I övrigt har det inte hänt så mycket mer. Jo förresten. Tasse kom in ikväll och han hade en väldig fart. Såg skum ut också. Anledningen var att en av mina muskompisar satt i munnen på honom. Det är andra gången han kommer in med en mus! Denna sötnos släppte han ner på köksgolvet och den levde! NEJ! Han tog fast den igen och jag försökte locka honom att gå ut. Inte då. Vad i herrans namn skulle jag göra nu? Jag ville inte ha en mus springande omkring i huset och absolut inte höra några pip! Alltså tog jag Tasse i famnen och bar ut både katt och mus!

Nu måste jag sluta. Midsomer börjar och det är dessutom fågelskådare med = ) Ha en fortsatt trevlig kväll!


fredag 13 januari 2012

Bloggstrul

Här kommer ett litet extra inlägg med anledning av det strul som Blogger har nu igen. Jag kan inte heller kommentera hos alla. Jag har sett at fler gör som jag brukar göra, nämligen byter webbläsare. Internet Explorer verkar inte komma överens med Blogger, så jag byter till Firefox när detta händer. Tråkigt är det hur som helst, man vill ju att det ska vara enkelt också.

När jag ändå är igång kan jag passa på att tacka för alla fina kommentarer! Härligt med allt pepp runt mina vintergrävningar = ) Jag är inte tokig, men två vårar har jag lyckats bli ordentligt sjuk; hostade sönder ett revben första våren = inget trädgårdsarbete och förra året var det ledbandet. I år har jag i alla fall hunnit med det tunga arbetet! Sen vill jag ju helst inte bli sjuk igen, det är BLÄ!

Återigen, fredagsmys på er!

Fredagen den 13:e

En dag som är väldans laddad för många. Torparkärringen är inte så skrocksig (nu ska vi inte dra in troll och tomtar i det här, hihi) utan tycker tvärtom att denna dag är en turdag. Tänk när jag fyllde tretton år, det var fredagen den 13:e. Det var första gången jag fick gå på disco på ungdomsgården. Vilken lycka! Jag älskade ju att dansa (och gör så fortfarande).
Denna dag har också varit jättebra. På väg till ett uppdrag i morse träffade jag denna rara varelse i parken:



Söööt! Efter ett mycket trevligt uppdrag passerade jag andra gullegrisar på väg tillbaka.



Det var en vacker morgon, men vinden var förskräckligt kall. Att ta bilder utan handskar var inte det roligaste, så min fotosafari tog snabbt slut.

På jobbet träffade jag på en gammal arbetskamrat som jag inte sett sedan jag bytte jobb. Ytterligare en rolig händelse denna dag! Börjar ni förstå vad jag menar med att denna dag är en turdag?

Nu kan ju saker ändra sig, utan att det behöver betyda otur. Efter jobbet åkte jag för att köpa lite blommor att pynta borden med. När jag tittade åt väster tornade snömolnen upp sig.


En blick mot öster avslöjade riktigt mörka, läskiga moln... Vad hände? Det hade ju varit en sådan vacker dag. När jag kom ut från blomsteraffären en kort stund senare hade vinden tilltagit och det började snöa. Inom loppet av några minuter var det snöstorm! Temperaturen sjönk från +4 till 0 på lika kort tid. Sikten blev sämre och sämre och vi var flera vägsniglar. Många valde nog bort Europavägen och tog den gamla vägen istället. Hur väglaget var behöver jag nog inte berätta. Det gällde att hålla tungan rätt i mun på vissa sträckor = (

Att ta bilder under körning är inte så smart under dessa förhållanden, så jag stannade. Hujedamej, vilket väder!


Nu var detta ett riktigt Aprilväder, för innan jag var hemma hade det slutat snöa. Nu är det halv storm istället. Det dånar utanför... Nåväl, jag ska ingenstans. Jag sitter här och myser med en sprakande brasa. Tasse ligger i en fåtölj och sover och Kråkan i sitt hus står framför värmefläkten och gottar sig. Familjen i skogen har det alltså väldigt bra!

Om det blir något trädgårdsliv i morgon låter jag vara osagt. Tror inte att det är läge att gräva. Jag skulle ju förvisso kunna börja städa i uthuset, där jag ska bygga ett nytt kråkbo. Hmmm, tål att tänkas på. Till dess: ha en riktigt fin fredagskväll mina vänner!





torsdag 12 januari 2012

News!

Är det någon som har undrat vad som hänt med mina husmöss? Tja, det har varit lugnt på den fronten. De enda möss jag sett (utomhus) har Tasse gjort vad tassar brukar göra med möss. Ja, han kom ju förstås in med en före jul, men i övrigt på musfronten intet nytt. Till förra onsdagen...

Jag skulle kasta ett skräp och träffade då en kompis som satt i sophinken. Undrar om det var någon från förra säsongen, den satt nämligen så lugnt och stilla kvar. En liten stund i alla fall. Ikväll var det dags igen. Jag öppnade skåpdörren och där satt en liten mus! Nu menar jag alltså liten mus, som i musbarn. Denna gång har alltså hela familjen flyttat in samtidigt! Torparkärringen gjorde som torparkärringar gör - hämtade kameran.

Smög upp skåpdörren och minsann! Såg jag inte en liten svans i hinken! Tyvärr har jag inte tagit bort pipet som upplyser om att jag har skärpa, så den lille försvann med blixtens (ha ha) hastighet. Ingen ny, fräsch bild på möss idag alltså. Ni kan ju få en gammal för att friska upp minnet = )


Jag hoppas att detta gäng är mer välartade än det förra. De vuxna var det inget fel på, men barnen... Himla söta men riktiga busfrön! Ni kommer ju också ihåg att historien om dem blev ungefär som "Tio små negerpojkar" - och så var det bara två kvar... Undrar om man får skriva "Tio små.." eller om det är hets mot folkgrupp? Nåväl, jag tar risken. Det var ju inte jag som skrev den boken!

Så mina vänner, nu kan ni se fram emot några nya "musterier" i vår, he he.

Just det, jag har ju glömt vädret. Ett par riktigt varma dagar har vi haft. Sju plusgrader gör inte ont! I går sken dessutom solen och det kändes som en vårdag. Idag blev det regn och, såklart, väldigt blåsigt. Temperaturen sjönk ganska fort mot kvällen och nu varnar de på nyheterna för kraftig halka i natt och i morgon bitti. Så jäkla kul då, NOT! Jag får väl åka extra tidigt för säkerhets skull...

Ha nu en trivsam torsdagskväll, så hörs vi snart igen!


tisdag 10 januari 2012

Så hände det

Jajamen, det som man har väntat på men inte saknat. Det har kommit snö alltså. När jag vaknade i morse var det vitt ute. Inte några mängder, tack och lov, en centimeter kanske. Torparkärringen var ute i pyjamas och sopade bilen. Lika bra att göra skitjobbet direkt och sedan gå in och ha frukostmys (jag är så himla smart, he he). När jag skulle åka började det snöa lite igen, så pass att stämningsbilden blev lite förstörd...


Ja, ja, okej då! Det ser lite mysigt ut (det där gjorde ont att erkänna). Lite extra julstämning så här innan Knut.


Nu ska jag inte gnälla på snön, det här är ingenting jämfört med i fjol. Jag hittade en bild på ängen från den 7:e januari 2011 och jämfört med idag så...



Ha ha, vad passande detta blev då! Dagens bild är grååå, ungefär som jag låter när jag berättar om snö ;-) Så farligt är det ju inte, dessutom ska vi få många plusgrader i morgon så då försvinner den. Gråheten beror på den arla timmen, det hade inte blivit riktigt ljust ännu.

Nej, nu byter vi fokus tycker jag. Det blir så kallt det här. Vi kan titta tillbaka på söndagen istället. Inget shortsväder förvisso, men någon plusgrad i alla fall. Med en riktig kraftansträngning tog jag mig till slut ur soffan. Att kolla Raskens och sörpla kaffe var inte direkt smärtsamt = ) Tvärtom ganska inspirerande! Alltså på med andra kläder och ut och klyva ved. Det är äkta Småländsk torparromantik det!

Kunde jag hålla mig från grävning då? Eeehh... Nae... Jag hade redan i fjol en plan på att gräva upp för att så något trevligt, men ledbandsskadan satte effektivt stopp för det projektet. Nu var det dock dags.


När jag slutade hade jag fått fram ungefär 2 x 2 meter. Lite mer ska det bli, bättre att göra stort från början. Jag som är jätteförtjust i malvor och rosenskäror kan behöva mer plats för dem. Hoppas att helgen blir fin!

Det kom några flaxande vänner också och en satte sig så fint på en torkad växt. Läge för fotografering alltså! Tyvärr var Herr Domare (skitkul ordvits, haaa) lite för rund om magen, så växten svajade hela tiden = ( Som kontrast till en grå dag med snö, får ni en färgglad, småsuddig pippi så här på slutet. Jag ger inte upp! Någon gång SKA jag lyckas få en skarp bild. Är man en envis torparkärring så är man!

lördag 7 januari 2012

En regning lördag

Riktigt grått och regn hela dagen, en plusgrad. Nu stoppar det inte mig, är man en tokig torparkärring så är man. Att bara sitta inomhus och dega kändes inte lockande. Kroppen ville röra på sig. Ni vet, det är som när man tränar mycket. Efter ett tag MÅSTE man träna annars börjar det krypa i kroppen på en. Jag har tidigare ( i omgångar) varit lite av en träningsnarkoman så jag vet hur det är. Min lekamen har fortfarande samma behov, men nu blir det hemmagymet på gården istället, he he.

Att gräva kändes dock mindre lockande så jag gjorde i ordning för en plantering bakom dammen. Det fanns två pallkragar som inte användes i somras men nu ska de få komma till användning.


Eftersom jag nu närmar mig dammen, är det lika gott att jobba vidare. Jag vill ha något litet prydnadsträd i "lådan". När jag var klar (och riktigt lerig och grisig, fniss) ställde jag mig och tittade på det jag åstadkommit. Plötsligt kändes min idé inte lika bra. Herregud, vad blått det blev!


Ju mer jag tittade, desto bättre såg det dock ut. Med växter vid dammen kommer det inte att bli lika hysteriskt. Det går ju alltid att plantera något som hänger över kanten och döljer det mesta, murgröna t.ex.

Mina trädfunderingar håller på att byta riktning nu. Jag har en Diabolo som står helt galet och den skulle nog passa där. Jag kan föreställa mig att den blir vacker när kvällssolen lyser på den bakifrån. Om jag dessutom planterar något limefärgat framför och runt den borde det bli en fin effekt. Egentligen skulle jag vilja ha japanska lönnar, men jag är inte säker på att de klarar sig just där. Man kan inte få allt...

Så, det var lite om denna dag. Nu är det middag som står på "schemat" och jag är jättehungrig! Det luktar underbart från köket där köttgrytan står och puttrar. Egentligen var det tänkt att jag skulle äta lax, men det är grytväder tycker jag. Skulle kanske ha gjort en köttsoppa, men det fanns inte rätt saker hemma. Med detta önskar jag er en trevlig lördagskväll. Tänk, det är både Stjärnorna på slottet och Morden i Midsomer ikväll. Upplagt för megamys med andra ord!