söndag 14 oktober 2012

Jag har inte glömt er!

Nejdå, inte alls. Jag har heller inte varit sjuk, bortrest eller detta:


Nej, det är helt enkelt så att jag varit extremt trött pga mycket arbete. Det blir så ibland... Jag har inte bara underlåtit att skriva själv, jag har knappt tittat in hos mina bloggvänner heller. För att vara på den säkra sidan så lovar jag ingen bättring denna gång, hihi.

Vad har då hänt sedan sist? Jaa, nåt lite förutom jobb. Om jag ska börja med denna dag så fick jag världens adrenalinkick i eftermiddags. Jag tittade ut på småfåglarna och upptäckte en havsörn otroligt nära. Ett hysteriskt fumlande med kameran för att byta objektiv och på de sekundrarna hann den förflytta sig bortåt. Att ställa in fokus i det läget är inte lätt, men ni får en mindre bra bild iaf. Märk väl att jag inte har beskurit eller förstorat den. Jag använde mitt 70-300 mm objektiv så ni förstår nog att den var ganska nära!


Kråkan hade gömt sig men Tasse satt på altanen och fattade ingenting. Jag fick lite bättre ordning på skärpan men här har jag beskurit får erkännas ;-)Som ni ser så har det varit en riktigt grå dag, det började ösregna senare. Det är ungefär så vädret har varit på sistone. Inte så mycket regn men ofta ganska tråkigt. Första frosten har vi haft också, i torsdags. Jag gick ut iförd pyjamas och förevigade blomstren. Självklart var jag ute kvällen innan och plockade in det sista (det finns faktiskt några solrosor kvar som står på ett mer skyddat ställe).
Faktiskt blev dahliorna bara lite svedda för de står fortfarande. De solrosor som fanns kvar i köldstråket tackade dock för sig efter denna morgon.
Efter denna kyla har det varit bättre, inga nollgrader åtminstone. Inomhus njuter vi av det jag hann rädda.Skördefest har det också varit, men det tar vi en annan gång. Jag har inte riktigt gått igenom de bilderna klart. Fyllde år igår också (jäklar vad tiden går fort). Jag hade köpt egna presenter; två rosor "Abraham Darcy" och en som jag nu glömt namnet på, fniss. De ska ner i den ombyggda ramen tillsammans med en "Heidelberg". Jag får min rosenhäck så småningom!


Planen var att jag skulle plantera dem denna helg, men jorden tog slut. Det går i en himla massa jord i den ramen! Blir till att köpa mer.

Fortsätt nu att mysa i höstmörkret kära vänner, vi hörs!


Kramar från
Lisa

6 kommentarer:

 1. Jag myser! Jag lovar! Det låter som att du helt enkelt är drabbad av livet, ibland blir det så där. Och det är nog snarare ett sundhetstecken att du struntar både i egna och andras bloggar.

  Grymt avundsjuk på din havsörns rendezvouz! Maffigt. Har bara fått se en enda havsörn. De är så otroligt stora. :-)

  SvaraRadera
 2. Du har då mycket fina fåglar i och ovanför din trädgård. Havsörn... wow.

  Jobba inte ihjäl dig - jag hoppas att du hinner att njuta av hösten lite innan det stora vita kalla kommer...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis på födelsdedan i efterskott! Du fyller alltså den 13:de och jag den 14:de!! Kul!
  Så många fina bilder på blomstren! och så många blomster som blomstrar fortfarande! Här är det bara en näva som håller igång fortfarande. fast iochförsig har jag inte så många rabatter.
  och det var skönt att höra av dig.
  aino

  SvaraRadera
 4. Tror det är många som varit trötta denna sensommaren och hösten :) hoppas på att krafterna ska komma tillbaka till dej och även till mej själv:) Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Grattis Lisa i efterskott.
  Vill minnas att vi fyller samma dag men inte samma år.
  Var rädd om dig, spar på alla "måsten", livet rullar på ändå.
  Bamsekram från Ann.

  SvaraRadera
 6. Grattis, konstigt hur fort tiden går, en dag om gången. En sån låda kan innehålla hur mycket jord som helst men kan du inte lägga trädgårdsavfall i botten? Eller kanske du kan få fatt i dynga någonstanns.
  Trädgården får klara sig själv, jobbet och hösten suger musten av en. Vi är mitt i en omorganisering, jag har tagit det lugnt i ett halvårs planläggning men nu.... Nu gäller det just lilla mig, sånt ät jobbigt..
  Ta hand om dig :)

  SvaraRadera