söndag 18 augusti 2013

Besök i Hufvudstaden

Ja, det blev som sagt ett litet besök i storstan. Det var en strålande vacker dag och då kan t.o.m en Torparkärring tycka det är trevligt i en stor stad. Så mycket tid för förlustelser fanns inte men en snabbis till Bergianska hanns med. Det var läänge sedan jag var där sist och på den tiden var jag inte så trädgårdsintresserad. För att ni ska förstå hur uråldrig jag är så kan jag berätta att sådana här påminde om min barndom, he he.


Vilken ljuvlig syn! De där rymdäggen som ligger strödda på ängarna nuförtiden är inte alls fina. Utan skal går de väl an, men med ser det för jäkligt ut! Stora, vita klumpar, fnys. Neej, det var bättre förr när allt såg ut på detta viset:


Ha ha ha haaa! Nåväl, så gammal är jag inte men TV:n var svartvit när jag var riktigt liten. Mer färgglatt blev det efterhand. Det diskuteras ofta i olika trädgårdssammanhang om huruvida gult är fint eller fult. Jag tillhör de som gillar gult och håll med om att man blir glad av en mängd rudbeckior!


Det fanns såklart en hel del att titta på men växthusen fick vara. En annan gång...

Jag bodde på Södermalm och hotellet var ingen höjdare enligt mig. Pluspoäng för trapphuset dock. Riktigt mysigt tycker jag!


Utsikten från gatan kan man inte heller klaga på. Stockholm är en vacker stad men vissa attraktioner föredrar jag att titta på på avstånd. Aldrig att jag skulle ge mig på något sådant här - och BETALA för det dessutom! Tveksamt om jag skulle göra det även om någon betalade mig.


Mannen i mitt liv ser bilden och önskar att han var där. Smaken är olika... Det enda T-kärringen gör på tivolin är att åka spöktåg och liknande och klubba grodor (eller ekorrar). Lustiga huset är kul också... Neej, jag föredrar att titta på avstånd och konstaterar att Grönan på kvällen ser ut som en godispåse, faktiskt riktigt inbjudande!


Fredagen ägnades åt föreläsningar och det var sena kvällen innan Torparkärringen var hemma i skogen igen. Även om Stockholm är vackert på kvällen med alla ljus, så är det en njutning att komma hem och sätta sig ute i mörkret och lyssna på gräshopporna och vindens sus i träden. Inga belysta byggnader men en fantastisk stjärnhimmel. Borta bra men hemma bäst alltså. Tycker dock att jag borde besöka Hufvudstaden lite oftare, jag gillar museer t.ex och det finns flera som jag ännu inte besökt. Kanske jag kan locka med maken på en liten sväng framöver... 


Med detta önskar jag er en fin avslutning på helgen, vi hörs!
 
                              Kramisar från
Lisa

9 kommentarer:

 1. Hej,
  jag har halkat in på din blogg (via andras)och ska läsa mer senare; den verkar intressant!
  Vi (min "gamle man" och jag har lyckan att få det bästa av två världar - i mitten av april går ett riktigt flyttlass ut till landet och sedan i mitten av oktober bär det tillbaka till Stockholm! Jag skulle iofs gärna bo här året runt, men hälsan tillåter inte det livet -snöskottning tex!
  Här njuter vi av ensamheten, tystnaden -förutom vågskvalp, trädsus och fågelsång- grönskan och allt annat skönt, sen, när kvällarna blir mörkare, lockar bio, teater och sällskapsliv.

  Amarga

  SvaraRadera
 2. Ja visst är Stockholm vackert men jag är nästan aldrig där fast jag bor 2,5 mil ifrån....
  Även jag är så "gammal" så jag kommer ihåg hur det såg ut när de torkade hö... Jag trodde dock att det var "ko-hus" ;)

  SvaraRadera
 3. Nu tar vi det engång till. (dumma kom.fält) Bergianska växthus ska helst besökas på våren då Kameliorna blommar eller kaktusarna. Men visst är staden vacker och ni hade tur med vädret iallafall! margareta

  SvaraRadera
 4. hehehe... jag är så gammal att jag har t.o.m. gjort såna där höstackar. när man var barn på landet fick man hjälpa till i arbetet. nu är det ju ganska kul att ha varit med om det.
  nä, fy bubblan, sthlm är toppen att besöka, men jag vill heller inte bo där. det är för mycket folk överallt! däremot uppskattar jag alla restauranger och muséer. och allt annat vackert. för nog är det en fin stad.
  men hörrudu, nu må du uppgradera din blogglista lite och ta bort heanku.
  aino

  SvaraRadera
 5. Stockholm är fantastiskt vackert! Klart du ska lufta maken där.

  SvaraRadera
 6. Visst är det vackert i Stockholm, vilket bilderna visar, men... stressen känns lite jobbig och det är så mycket folk överallt.
  Visst är det vackrare med riktiga hässjor än med dessa fula traktorägg som numer ligger överallt. Är ju dessutom så gammal att jag varit med och både räfsat hö och åkt i gammaldags hölass i vagn, draget av häst...
  Kram

  SvaraRadera
 7. jag tror minsann att torparkäringen går med näsan i backen, så att hon inte hittar in i huset och till datorn. hehehehe... eller är hon ute och far...
  aino

  SvaraRadera
 8. jag tror minsann att torparkäringen går med näsan i backen, så att hon inte hittar in i huset och till datorn. hehehehe... eller är hon ute och far...
  aino

  SvaraRadera
 9. Hejsan, räknar med att livet far bra med dig :)

  SvaraRadera