söndag 11 augusti 2013

När drömmar går i kras och försäljningstrick!

Börjar med att konstatera att semestern är slut, har jobbat två veckor nu. Att utöka ledigheten till tre veckor var inte alls dumt, speciellt med tanke på basiliskerna som sabbade i början. Faktum är att jag kände mig väldans redo att börja igen! Kan inte vara nyttigt att tänka så, T-kärringen kanske ska söka hjälp, muahahaaaa ;-)

Så till försäljningstricket. Ett besök i butiken som säljer allehanda drycker mot uppvisane av legitimation resulterade i ett fullständigt impulsköp. Detta är inte ett vin jag vanligtvis skulle köpa (inget fel på det men...). Omöjligt att motstå! Vilka elakingar som pyntar flaskan!


Nu är det ju så att solrosen sitter på resårband så det känns som en riktig vinst. Framöver blir det en Torparkärring med solros i håret! Solrosorna i trädgården har inte börjat blomma ännu (sådde sent) så jag får trösta mig med denna tills vidare.

Vad är det då för drömmar som gått i kras? Jo, ni minns kanske att T-kärringen haft en plan på att åka till England igen och besöka Kew Gardens. Faktiskt mer än en plan, jag skulle åka i slutet av augusti var det tänkt. Under semestern tittade jag in på Kew´s hemsida och upptäckte detta:


De stängde den 4:e augusti för renovering. I fem år!!! Jag blev minst sagt bedrövad och funderade först på om jag skulle åka hals över huvud innan de stängde. Nu är vissa Torparkärringar inte så impulsiva så jag la ner hela planen, snyft. Kew är förvisso så mycket mer än detta men visst är växthuset en stor attraktion. Det blir således ingen utflykt denna månad... Fast utflykt blir det, till Kew bl.a. I december närmare bestämt. Årets julresa alltså och Kew har spännande saker då också. Vad tror ni om detta? För att inte bli snuvad så har jag redan köpt biljett! Ett par dagar i London före jul blir bra, synd att maken inte följer med. Så går det när man är egenföretagare...


Och trollsländan har inget med texten att göra, men det behövs en bild här eller hur ;-)

Kan avslöja att jag har ett äventyr till på G, jag skulle ju ut och fara i höst, alltså ger jag mig själv en resa till Toscana i födelsedagspresent! Fyller inte jämt, men det känns bättre att ha en anledning, he he. Ingen make då heller och han är riktigt avis. Jag får väl köpa hem mycket smask till honom!

Eftersom jag slog till med en insekt nyss så tycker jag vi tar ett par till, inklusive make. Jag hittade en riktigt spännande sak i växthuset. Lite läskig också för den var så stor! Maken imponerade och pysslade med den...'Tala om perfekt kamouflage! Om denna spinnare skulle sitta i ett träd skulle jag aldrig upptäcka den. Riktigt häftig! Mindre häftigt var det häromkvällen. Torparkärringen satt i godan ro i soffan och tittade på TV. Plötsligt såg jag något stort i ögonvrån. Något som satt i taket ovanför soffan. Hjärnan registrerade och hade en teori men innan jag tittade efter så lämnade jag lokalen. Hjärnan hade rätt, det var en vårtbitare! Utomhus går väl an men inne. Mysförstörare! Maken utförde hjältedåd, han bar ut den!


Intressant man det där. Han piper för små spindlar men tar i GIGANTISKA monster! Även om jag tycker de är läskiga så finns det en del av mig som tycker de är lite fina också. Fast jag skulle inte vilja ta i en, de kan faktiskt bitas. Beviset på det fick jag igår när nästa man i mitt liv träffade på en. Sir William började joxa med en och hade bestämt sig för att äta den. Han fick sig ett rejält tjyvnyp vill jag lova för han jamade av smärta. Så går det när man inte är snäll ;-)


När den gröna stackaren trillat av pinn (mittenbilden) blev den uppäten. Det knastrade och var väldans gott? Sir William är helt klart en gourmet för han äter gräshoppor med förtjusning. Jag har provat gräshoppor i choklad. Det smakade choklad och knastrade :)

Nej gott folk, nu är det dags att gå och sova. I morgon väntar säkerligen nya äventyr, man vet aldrig vad som händer när man bor i skogen!

Godnattkram från
Lisa

6 kommentarer:

 1. Väl färdig med flygskräck blir det många resor. Toscana är ju fantastiskt vackert och Kew i jul såg också fint ut. Stackars mannen får sköta butiken ensam framöver alltså.
  Men du, gräshoppor i chokald... hur mycket jag än tycker om choklad hade jag aldrig klarat få gräshoppan in i munnen. Det är som sonen som älskar vitlöksniglar, aldrig i livet.
  Skönt att se du har det bra :)

  SvaraRadera
 2. Toscana låter bra med Kew i december är väl nästan bara regn.

  Jag håller mej till escargot de Bourgogne

  fortsätt med dina fina insektsfoton . insekter är spännande mw

  SvaraRadera
 3. Jag tror du kommer att trivas i Kew vare sig det är jul eller sommar. Det där blir ju en värdig ersättning till växthuset. :-)
  Sluta skryta nu om dina kommande resor, jag måste boka någon form av terapi för min gränslösa avundsjuka. Känner mig grön och illamående. Men inte missunsam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He he Bettina, Jag vet någon som var grön i våras när du var på Chelsea Flower Show ;-) Alltså är det ditt fel att jag reser i höst, terapi :))

   Radera
 4. där ser man, torpar-lisa är lite rädd för kryp... hihi...
  gubben min går saligt omkring och fotar fåglar för fulla muggar. han fick teleobjektivet du tipsade om plus en ny kamera.
  njaa, england på vintern... där blir jag inte avis. vi åker till mallis snart, inte för att bada och sola, utan för att lata oss och se ön. ska ju vara så vacker.
  aino

  SvaraRadera
 5. Härligt med en ny resa på gång framöver - lite synd om maken tycker jag...
  Trist att de renoverar det fina växthuset i Kew Gardens, men en höstresa till Toscana och en decembertripp till London, det får väl duga :) Avundsjuk? Jag? Inte det minsta, men jag tror jag börjar skifta i grönt :)
  Bilden på trollsländan är urläcker!
  Ha det gott!

  SvaraRadera