torsdag 18 juli 2013

RIKTIG sommar!

Äntligen! Två dagar med 27-28 grader. Då trivs och frodas Torparkärringen! Något annat som frodas är gurkplantan. Vi har ätit några stycken och idag har jag plockat in två gurkor igen. Tala om rolig grönsak att odla!


Tomaterna tar tid på sig, bara små små stackare ännu. Nåväl, den som väntar på något gott... 

Familjens nya medlem har funnit sig väl tillrätta. I går kväll gick han ut en sväng och sen fick han ett tokryck och lekte en stund! Idag har han varit ute flera gånger och han talar om när han vill in. Kommer dessutom när jag ropar på honom. Duktig och fiiin. Nu är Sir William helt utslagen, det blev nog lite för mycket spänning på en dag. Han valde först att begränsa T-kärringens surfande, jag har visst närt en moralkärring vid min barm ;-)


Jag har utökat semestern med fyra dagar till. Lyckades bli rejält förkyld och fick en släng av feber på det vilket klart saboterade ledigheten. Eftersom jag har en snäll chef och ett jobb som är mycket lugnt under sommaren så var det inga problem. Det känns underbart att veta att nästa vecka är ledig! I övrigt småpysslar jag i trädgården. Idag är nya pallkragar målade och ställda på plats så i morgon ska det planteras rosor.

Nu är reklampausen slut så jag ska återgå till "Lewis". Må så gott, vi hörs!

Kram
Lisa

5 kommentarer:

 1. HAN ser ut att trivas , självklart ska det finnas en katt i huset då man bor på lndet. Att just han blev den "lyckans ost" som hamnade hos dej!En solskens historia!

  Vilken sort av rosor ska bli spännande att se?
  Hos mej är det ingen idé med rosor då råddjuren tar knopparna - och dessutom så tar de också knopparna på min flox! mw

  SvaraRadera
 2. Ja, alltså, vädret kan vi inte klaga på! Och vilken underbar katt han är, det är ingen moralkärring - han hjälper dig bara att prioritera ... :-)

  SvaraRadera
 3. Sir William ser ut att trivas... och det är klart han gör! Mysig kisse!
  Vad valde du för rosor?
  Ha en bra ledig vecka... hoppas du kurerat dig från trist förkylning!
  Kram

  SvaraRadera
 4. misse är mycket fin! synd att jag inte är kattmänniska. är ju lite rädd för de vasskloade rackarna. och vilket fint namn han fick.
  sjukdom, så trist. och på semestern dessutom. lite orättvist är det. hoppas du kryar på dig snabbt.
  ja, himmel och pannkaka, vilka fina sommarveckor vi har haft nu, det gillas. och gubben klgar inte, gräset växer inte så dant, hihi....
  aino

  SvaraRadera
 5. gubben har fått sitt teleobjektiv och en egen kamera. och är som ett litet barn. fast just nu i värmen finns inte så många fåglar att fota. var är de?
  ha det gott! och hoppas du är frisk nu.
  aino

  SvaraRadera