måndag 1 juli 2013

I väntan på semester

Torparkärringen kan meddela att hon längtar väldans mycket efter semester! Jag känner mig otroligt trött och somnade en liten stund i soffan efter jobbet idag. Det händer aldrig om jag inte är sjuk! Bara två arbetsdagar kvar och sen...

Tänkte för en gångs skull ägna lite tid åt trädgården. Jag har blivit jätteförtjust i riddarsporrar och har två olika sorter. Känner att jag vill ha fler!


Denna ljusblå varianten är underbar! Borde nog skaffa fler av just den. Den andra är lila fast på bilden blev den mer blå.  Spännande "hår" den har på kronbladen också. Riktigt fin!


Jag har fått problem också. Köpte ju axmalva i fjol och den har visat sig vara ett ogräs. Jag har flyttat en hel del och de som är kvar är inte lika fina som förra året. Den stora rabatten är faktiskt inte alls kul nu. Tänker slänga in ett par riddarsporrar där också! Eftersom jag nämnt håriga blommor kan jag visa denna:


Minsann är inte digitalisen hårig inuti! Det hade jag ingen aning om. De är hur som helst fina färgklickar.


På temat färg passar nästa blomma bra. Jag förälskade mig totalt i detta fjärilsblomster! Vilken färgboost! Jag blir glad varje gång jag ser den :))


Det är en del lila även detta år som ni ser och att kombinera det med orange är så rätt! De små million bells är riktiga raringar och även de kan lysa.


Jag blir piggare bara av att se på bilderna, he he. Något mer som piggar upp är tanken på den nya familjemedlemmen som flyttar hit den 12:e. Jag har träffat en katt! Han heter Willy, är fem år och finns på katthemmet. Han flyttade dit i januari pga ändrade familjeförhållanden. Ingen har velat ha honom, jag fattar inte varför. Han trivs inte nu och han är deprimerad. Han vill bo som folk och kunna gå ut! Jag har hälsat på honom varje dag sedan förra måndagen (inte på helgen) och vi har fått kontakt. Redan dag 2 började han kurra lite och uppskatta att bli gosad med.


Jag har justerat namnet lite, är man så där ädel och ska bo i skogen så... Jag längtar!

Med denna glada nyhet lämnar jag er för ikväll. Dags för sovlådan så jag orkar göra någon nytta i morgon...

Godnattkram från
Lisa

6 kommentarer:

 1. Det stod några höga riddarsporrar här i trädgården när vi flyttade hit för fem år sedan. Det tog emot, men nu gillar jag dem faktiskt.
  MEN - för första gången ever har de rackarna fått mjöldagg eller något annat trist. Bladen ser jätteäckliga ut. Funderar på att klippa ner hela rasket jäms med backen och hoppas på sen blomning istället.

  SvaraRadera
 2. Mina fingerborgsblommor verkar ha försvunnit i år för jag har bara hittar en och förra sommaren var det säkert femtio eller nåt. Synd, för dom är så fina torparblommor. Hoppas du får en riktigt skön semester!
  /Liv

  SvaraRadera
 3. Det är ju det som är så spännande med trädgård. Man ändrar hela tiden, alltid något nytt man vill ha och annat som blivit för mycket av det goda. Riddarsporrar var det lite för mycket av här ett år efter jag sådd, nu är det nästan för lite.. Orange och lilla, yes, me love! Vilka härliga färger ihop.
  Och Willy, har han sån tur att han ska få flytta in hos Dr Doolittle?

  SvaraRadera
 4. Lisa! Jag klev in på sidan med "allt annat än trädgård" men hittade bara trädgård....?
  Snyggt! Kommer hänga kvar! ;)

  SvaraRadera
 5. Ridarsporren är ståtligt men man får tänka på vid storm och vindbyar så knäcks den lätt1
  Millions-Bell tycker jag är en riktig lyckad sommarblomma, hur tacksam som helst, blommar och blommar. underbar med en ny famijemedlem

  margareta

  SvaraRadera
 6. Gillar också riddarsporrar och har ett par olika - ungefär som dina tror jag. De är fina, men tyvärr klarar de inte om det blir för mycket regn och blåst - inte mina i alla fall...
  Så kul med en ny familjemedlem - Sir William... wow! Han kommer säkert att trivas hos dig Lisa :)
  Önskar dig sköna semesterdagar!
  Vilken fantastisk header du har - en underbar bild med humlan :)
  Kram

  SvaraRadera