torsdag 4 juli 2013

Äntligen semester!

Börjar med att säga välkommen till ny följare! Alltid lika roligt när ni tittar in!

Först lite musik som ni kan lyssna på när ni kollar. Ett av mina favoritstycken när det är vår och sommar! Varsågoda och njut, mina vänner!


Ha för övrigt upptäckt en ny favoritkompositör denna vår; Frederick Delius. Ett par av hans stycken finns på CD:n jag köpte i England och nu har jag köpt två skivor av honom. Fantastisk!

Så över till lite växtlighet. Denna daglilja har fått en passande fond av djävulsbusken (hur kan man döpa en vacker buske till diabolo?)


Årets pelargoner blommar som tokiga vid ytterdörren. Lätt att känna sig välkommen hem!


Jag kör samma kombo som förra året i balkonglådan på trappräcket. Ingen Kråka som försöker smaska upp blommorna i år :( Ni anar inte hur mycket jag saknar henne!


På rosfronten händer det också grejor. Knopp på allt utom Alchemysten, några små djävlar har smaskat upp dem! Jag har förklarat krig och gått till anfall. Hoppas att det löser sig! Climbing Bonita växer och har börjat blomma. Den är så fin ihop med blåklockorna. Jag har lekt lite med de bilderna, he he.Det där var roligt! Tror att jag ska förstora upp och hänga i sovrummet... Har jag något mer att förtälja på temat blommor och trädgård? Jo, växthuset. Jag har upptäckt att gurka är det roligaste i världen att odla! Man ser dag för dag hur de små gurkorna växer! Elak som bara en Torparkärring kan vara så får ni ingen bild. Jag har ingen! Ska åtgärda det till nästa inlägg, då har de vuxit mer dessutom!

Så var det det där som rubriken syftar på; semester. Idag är första dagen och som vanligt så blir det bara ett par veckor (28-29). Nu har jag många dagar kvar så kanske tar jag lite mer ledigt... Resten pytsas ut under hösten och såklart till jul! Neej hörni, nu är det läggdags. Det blev ingen bra natt, hårt regn och åska förstörde nattsömnen... I natt blir det inget sånt hoppas jag. Vi hörs en annan dag, sköt om er!

Kram
Lisa


3 kommentarer:

 1. Jag få önska dig en fin semester med lagom av allt! Kråkan ja - hon fångade mitt hjärta - den första påfågel som jag "lärt känna" genom dina fina inlägg. Hoppas hon har det bra i sin påfågelshimmel och tittar ner på dig ibland.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Oh så härligt med 2 hela veckor i ett svep, en dyrbar tid. hoppas du får fina dagar, och så förstås Wiliam in the Wood som jag ser framemot att få läsa om.
  Tack för ett fint musikstycke, trevligt!

  må nu så gott mw

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en skön semester!
  Kram

  SvaraRadera