söndag 7 juli 2013

Torparkärringen goes public

Jodå, så är det faktiskt. Det finns fler anledningar till att jag varit dålig på att blogga. Det är nämligen så att maken har blivit butiksinnehavare! Han har köpt en livsmedelsbutik i stan med internationellt sortiment. Alltså ägnade T-kärringen nationaldagsnatten åt att rensa bort gamla varor. Kan upplysa om att jag börjar vara för gammal för nattjobb... Upp efter 3,5 timmar och fixa lite mer innan öppning. Jag blev aldrig människa den helgen...

Nåväl, maken drar nytta av att ha en fru som gillar att fotografera. Han ville ha en stämningsfull bild med lamm på och det har han fått:


Ni har ju sett den förr, det är grannfåren där jag bodde när jag var i England i våras. Sen ville JAG att han skulle ha mina äppelbilder också. De av er som hängt med har sett dem förr, jag tog dem i september 2011 på Bödaluffen.De är nu inramade och storleken är 50x70 cm. Jag lovar att äppelbilderna ser synnerligen smaskiga ut! De ska stå i skyltfönstren så nu blir mina skapelser tittade på! Eftersom det nu finns en butik så har även Torparkärringen en plan. Jag har dessutom fått lov att disponera en liten, liten del av affären för att kunna sälja egna saker. Ni kan bara gissa hur mycket jag funderar, beställer förstoringar och funderar lite mer... Gjorde ett gäng som jag ratade! Maken tyckte de var fina men det tyckte inte jag! Om T-kärringen ska go public på riktigt så måste det vara perfekt. Det blir nog bra typ nästa år, he he.


I övrigt ligger jag efter så det är galet. Det finns fortfarande plantor som inte kommit i jord... Får ta ett megaryck och plantera dem! Nu har jag inte suttit och pillat navelludd dessa tre lediga dagar, nehejdå. Och Ooops! Den bilden avslöjar mig! Jag satt faktiskt ute en stund idag och läste, det är ju SEMESTER, he he. Jag har städat! Min blå kompis kommer på måndag och hon är kattallergisk alltså blir det storstädning. Nu finns det ingen katt här och det är av omtanke på henne som Sir William inte kommer förrns nästa fredag. Det gick hyfsat bra när hon var här sist och Tasse fanns, denna gång vill jag att hon ska må riktigt bra! Om någon undrar om kompisen är en smurf (med tanke på blå) så är svaret nej. Hon gillar blått bara!

Måste visa upp min lilla rönnsumak också. Den blev beskuren i vintras av rådjuren men det verkar inte ha gjort så mycket. Att plantera den i en trälåda modell mindre var nog smart, den har inte gjort fler rotskott än det som dök upp efter planteringen. Hoppas nu att det är en hanplanta...


Helt makalöst vad man kan få trädgården att se trevlig ut! De skämsiga ställena syns inte alls ;-) Fast ogräset syns... Nåväl, det blir nog tid till det framöver.

Jag fick en kompis idag när jag satt ute. En skogsnätfjäril som bara SKULLE sitta och snabla på mig. Hur jag än försökte flytta på den så kom den tillbaka. T-kärring steak :))


Liksom nässelfjärilen så matchar den bikinin. Undrar om det var något spök i farten när jag valde den...Nej, nu får det vara nog med exponering! Fast håll med om att vi färgmatchar, fladdrarna och jag. Innan Torparkärringen kryper ner i korgen (hög tid att sova nu) så tar vi en av julklapparna också. Maken köpte denna synnerligen passande present när vi var i Kraków. Med den mer stillsamma fjärilen önskar jag er alla en god natt och en synnerligen lång och mysig söndagsfrukost!


Ps! Vi ska visst ha typ 27 grader i mörrn! Vilken tragedi. NOT! :))

7 kommentarer:

 1. oh så underbart att "ni2" hjälps åt, inspirerar varandra. Jag blir så glad.

  Tänk om HAN också kunde importera vackra exotiska tyger i tunn tunn bomull eller siden och jag kan köpa genom bloggen eller annat hantarbete från expotiska länder. t ex armband i flätat elefanthår önskar jag att köpa

  margareta

  SvaraRadera
 2. Du får önska din gubbe hjärtligt lycka till med affären från mig!

  Kram

  SvaraRadera
 3. så skoj det låter. butiksinnehavare minsann. men vilket ypperligt sätt att ställa ut dina alster din försäljning. lycka till!
  du slutar kanske som butiksmamsell!
  din trädgård ser verkligen läcker ut, och visst kan man visa upp det fina. finns ingen anledning att visa det fula, hehe. så därför blir det aldrig bilder från min trädgård, hahahahahaha.
  aino

  SvaraRadera
 4. Så kul! Lycka till med butiken :-) Kram
  /Liv

  SvaraRadera
 5. Spännande med butik i familjen :) Lycka till! Fantastiska bilder på dina äpplen... oätet och ätet :)- och fåren... jättefina!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fjärilen kanske trodde din bikini var en STOR smaskig hona!?

  Man ska faktiskt vila lite när man är ledig och när hinner man läsa bra böcker annars?
  Helt plötsligt får man ett "ryck" och vips är rabatterna fixade oxå :)


  SvaraRadera
 7. nä, för bövelen... nu tror jag torparkäringen har grävt ner sig i en rabatt själv och slagit rot. för inte kommer hon fram till datorn, inte.... hahaha...
  aino

  SvaraRadera