onsdag 14 augusti 2013

Den växer!

Japp! Den växer! Jag sådde Rosenrobinia för tre år sedan och den har knappt rört på sig alls. I år har den satt igång och är nu en meter hög. Ännu roligare är att den har några blommor!


Jag hade inte alls tänkt att den skulle stå där den nu är, men jag vet inte om jag vågar flytta den. Detta blir ju inget stort träd så egentligen kan den vara kvar där den verkar trivas. Bredvid den har jag börjat med ett litet lavendelhav. Alltså, det är så litet så det borde kallas lavendeltjärn, eller kanske -pöl... Hur som helst kommer det att bli fint och dessutom lättskött. Ännu har jag bara placerat ut krukorna och någon gick dit och hade en plan...


Jag undrar vad det är med just den där platsen. Förut var det Kråkan som gjorde sig bad där (och grävde upp blommorna). Nu är det Sir W som använder den som toalett. Bara att foga sig, suck.

Sommarvädret försvann plötsligt. Denna vecka har vi haft flera åskväder (jag körde hem i ett igår och hagel dessutom) och temperaturen har fallit. Jag FRYSER när det bara är 12 grader på morgonen. Dagtid har det varit runt 20 men det luktar höst... Nåväl, det kan bli många fina dagar än men knappast 25 grader igen. Förra veckan trivdes jag perfekt, då hade vi två eftermiddagar när termometern såg ut såhär:


Hemma i skogen alltså... Utanför värmezonen här så var det "bara" 25, he he he. Jämfört med tidigare somrar så har det annars inte varit någon värmebölja. Med närmare 30 grader. Vissa T-kärringar är visst aldrig nöjda!

Vad kan jag mer berätta? Jo, förra helgen var det pelargondag i stan. Det är ett verkligt psyktest! Nu måste jag säga att resultatet blev genomsnittligt, bara tre sorter följde med hem! Duktig och fiiin Torparkärring!


Det hade ju varit omöjligt att INTE köpa Sarah Don, jag gillar ju som bekant hennes make Monty. Herr Anrell mötte jag innan han föreläste och det var ett kul möte. Jag tittade på honom och log, han tittade på mig och log och så hälsade vi på varandra så glatt och skrattade. Sådana kändisar tycker jag om! Det var äkta glädje! Undrar vad folk tänkte, någon trodde kanske att vi kände varandra hihi.

Jag har börjat leka lite mer med mina bilder också. Har upptäckt att svartvitt kan bli riktigt fint. Sir William gör sig bra ofärgad men det gör annat också. Dagliljor t.ex.


Sir William gör sig för övrigt bäst UTAN svart på det vita. Han blir såå fin så när han joxar omkring ute!


Kanske jag ska börja kalla honom Lilla Gubben istället så prickig som han ibland blir. Undrar om jag då blir mer lik Pippi? Hmm, en kappsäck med guldpengar vore inte fel och att bli stark dessutom. Gillar tanken ;-)

Ha nu en fortsatt fin kväll, kära bloggvänner. Jag ska slänga ner lite prylar i en väska inför morgondagens resa till Hufvudstaden. Arbete denna gång, men lite nöje hinns det med. Kanske ett besök på Bergianska om vädret tillåter och så blir det middag med en kollega!


Kram
Lisa

4 kommentarer:

 1. OM du hinner ta Bergianska du blir inte besviken

  margareta

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder och kul när det tar sig i trädgården!

  Vit katt kanske inte är det lättaste på landet... ;-)

  Hoppas att du hinner turista lite i den stora staden också!

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. på bergianska köpte vi våra lökar till afrikas lilja, då fanns det inte att få tag på nån annanstans. jag har dem fortfarande kvar.
  si rw är väl att förtjusande namn på en sån elegant herre, men det är klart att lila gubben också går an på en sötnos. och kärt barn har många namn.
  aino

  SvaraRadera
 4. Nära 30 grader har jag inte haft men jag har varit tvungen att vattna, och det flera gånger, så inte klaga. Vi här borta är vana med regn. Det växer ju i varje fall ute då.. Nej då, jag vill också ha värmen tillbaka, vill inte ha höst riktigt ännu.
  Resor till storstaden härs trevligt ut men stackars lilla gubben, han får klara sig utan dig.
  Nu ska jag se vad rosenrobinia är för något vackert, är det frö du norpat någonstanns?

  SvaraRadera