torsdag 19 december 2013

Ett inlägg minsann!

Bäst jag ger ett livstecken ifrån mig. Jag borde helt klart vinna massor av pengar så jag inte behöver jobba så mycket. Arbetet påverkar fritiden alltför mycket! Nåväl, nu har jag tagit semester till efter Trettonhelgen så det finns hopp om lite livstecken från skogen. Faktum är att det har hänt en hel del sen jag skrev sist. Jag har inte bara jobbat utan passat på att ta några semesterdagar i samband med helgerna och åkt på äventyr. För att inte detta inlägg ska bli så in i bängen långt så lägger jag upp bilder med minimalt med text (och hur ska en ordvrängare som jag klara det då). Vi kan börja med det jag gjorde strax efter födelsedagen, då åkte jag hit:


Lutande Torparkärringen i Pisa! Det var första gången jag rest söderut i mitten av oktober men definitivt inte den sista. Guud, så skönt med värme när vi i Sverige har höstrusk! Ja just ja, det skulle ju vara ett fotoinlägg. F´låt...Pisa är en sisådär rolig stad. Man gör den på en dag. Såklart blev det transportstrejk så jag blev strandad en extra dag, tråkigt när det finns annat att göra i Toscana. En stad som däremot är supermysig är Lucca. Mindre folk och mer mys!


Jag ramlade över en keramiker och jag hade kunnat ta med mig allt hem! Underara saker! Nu tillät varken plånboken eller resväskan (jag ehmm, köpte en extra väska när jag skulle hem) något sådant men de två mindre skålarna i framkant mitt på bilden är mina :)


Hur trevlig stad Lucca än är, så tycker jag det är jobbigt med städer. Jag blir trött helt enkelt. Under denna resa kom jag på ett sätt att vila och hämta energi: att besöka botaniska trädgårdar! Jag kan rekommendera det. De finns på många ställen, om inte annat kan en park vara passande. I Pisa finns världens äldsta sådan där det bedrivs undervisning, fast den var inte så fin. I Lucca "fastnade" jag vid denna damm och fyllde upp full tank.


Aaahh, frisk luft, vackra träd och fågelsång - det är energi för en Torparkärring! Lucca är omgiven av en hög mur och man kan gå uppe på den. Här och där finns konstig konst att titta på, sånt man blir glad av för att det är just så kul!


Med en vacker vy uppifrån muren lämnar vi Lucca och åker vidare...


Är man i Toscana bara MÅSTE man ju åka till Firenze, Florens alltså. Där blir gamla T-kärringar trötta för det är som att vara i en myrstack! Efter lunch kryllade det av folk men jag hade samlat energi redan innan. Var får ni veta om en stund, he he. Domen i Florens är den vackraste kyrkobyggnad jag sett. Jag pratade i telefon med maken när jag kom runt ett gathörn och såg detta:


Jag tappade talförmågan! Nu blir jag lite tjatig, men något så utsökt har jag aldrig sett!Åk dit, åk dit! Förlåt för mi ogudaktighet, men den här snubben har ju helt rätt i att man ska sikta uppåt. T.o.m duvan fattar det!


Ett stort tack till den som uppfann telezoomen! När jag glott färdigt på all denna grannlåt var det dags för det egentliga målet med hela denna resa. Platsen där jag verkligen kunde vila:


Hoppsan vad långt detta inlägg blivit! Jag tror jag stannar här en stund och vilar. Vi hörs senare!


Ciao,
   Lisa

4 kommentarer:

 1. så roligt! vilka fina bilder och på madame själv i rött. nu är jag imponerad. pisa och luca verkar jättefina. har aldrig varit till italien, men finns på listan. bilden med duvan var ju jätteläcker. förstår att du går igång på tjusiga byggnader, är likadan. och nu förstår jag varför jag ska lägga beslag på gubbens teleobjektiv, fina bilder på långt håll. hehe…
  skönt att ha dig tillbaka. och skönt att du är långledig så att du hinner vila. och jippiii vilken underbar vinter vi har!
  aino

  SvaraRadera
 2. jag har varit flera ställen i italien men aldrig toscana, det ska jag se att ändra på. vilken natur, extra härligt på hösten kan jag tro.
  gott att du vet att slappa av lite också, njut din ledighet och fint med ett livstecken från dig, god jul :)

  SvaraRadera
 3. finns mycket läckert i vårat härliga gamla Europa - (inte bara fåglar)
  bara man har tid och råd mw

  SvaraRadera
 4. Oj... välkommen tillbaka :)
  Vilken härlig resa! Mycket fint att titta på!
  Skönt med lite långledighet...
  God Jul!

  SvaraRadera