lördag 21 december 2013

Fortsättningen!

Fyyy, vilken elak människa jag är he he he. Och så nära julafton dessutom! T-kärringen kan kosta på sig det för jag får åtminstone en julklapp, jag har nämligen beställt den själv från BBC shop. Maken har inte inlogg där men det har jag, alltså ser jag fram emot Around the World in 80 gardens med Monty Don!

Och just Monty Don är den som fick mig att vilja besöka denna plats, men innan jag gick in tog jag en fika. Kunde såklart inte låta bli att prata med en gråsparv, man är väl inte Lisa in the Woods för intet!


Okej då, nu ska jag inte jäklas med er längre. Jag besökte Giardino di Boboli! Nu blir det mer bilder och mindre prat lovar jag...

Denna park kräver att man är vid god vigör. Man får kämpa för att komma upp! Jag tror att det är riktigt jobbigt under sommaren när det är varmt, jag hade bara 20 grader och det räckte :) Att vara ansvarig för gräsklippningen kan inte vara någon höjdare heller...
Men utsikten ner mot palatset är väl värt besväret!


Inget fel med det man ser på andra sidan heller (det är där jag sitter på bilden från förra in lägget). Så njutbart i soldiset!


Giardino di Boboli är stooort och jag såg inte allt. Promenaden genom "skogen" bjöd på överraskningar också. Livet hittar alltid en väg:


Tyvärr hade man inte vattnet påslaget. Mycket synd, för det finns gott om fontäner där. Det måste vara fantastiskt när det porlar nedför denna trappa. Man får använda fantasin...


Nu fanns det annat att titta på också, massor av statyer och såklart planteringar. Torparkärringen träffade dock på något helt annat som förgyllde dagen. Ett helt gäng vackra ödlor! Tjohoo!


Buxbomshäckarna kryllade av dem! En extra energikick för mig :) Även om detta är en storslagen park så finns det en plats som för mig blev den största behållningen; den konstgjorda ön Isolotto med citroner i krukor. Inget vatten från fontänen här heller (om ni vill se så kolla "Italienska trädgårdar" med Monty, ligger på Youtube bl.a) men en magisk plats! Så stilla och rofyllt, ja verkligen magi.Det går inte med ord beskriva känslan av att vara där. Bilderna gör det inte riktigt rättvisa heller. T-kärringen var som ni förstår mycket nöjd med sin utflykt, men just denna plats hade jag önskat att maken fått se. Han hade älskat den!

Florens bjuder på mycket mer än detta, palatsen är värda ett besök också. Tyvärr är köerna flera timmar lång på vissa ställen och jag vägrar stå och hänga! Ett palats blev det och såklart var jag och tittade på Michelangelos David också (kö fast bara typ 35 min). Kort sagt blev mina dagar i Toscana underbara! God mat och vackra miljöer, vad mer kan man önska?

Med detta lämnar jag er för denna gång. Ha det nu så mysigt i julstöket! T-kärringen har inte återhämtat sig efter sitt slitsamma arbetsår så det går långsamt med pysslandet i detta hus. Jag prioriterar mitt mående och gör bara det jag tycker är kul. Det blir väldans långa kaffepauser i soffan, he he. Det kan låta lyxigt med flera utflykter på samma år, men de har varit behövliga för både kropp och själ. Jag har haft något att se fram emot! Tackar Skatteverket för återbäringen som betalade Italienresan :)

Jag har ju mer att berätta om, på temat trädgård dessutom. En liten sneak-peak kan ni förstås få, kolla skylten ;-)
Kram
        Lisa

3 kommentarer:

 1. Gör soffan till din favo-plats nu då du är ledigt, så blir nog allting bra vVill gärna se mera av gamla Europa mw

  SvaraRadera
 2. Många härliga bilder från resan... tackar så mycket för det!
  Önskar dig en riktigt God Jul!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Önskar dig och din familj en riktigt skön helg.
  Kram Ann.

  SvaraRadera