söndag 12 januari 2014

Icke uppskattad vändning

Sist vi sågs hade jag den sista skräphögen att göra klar. Igår gick jag ut och fortsatte. Fick bort nästan allt så nu kan man gå obehindrat. Stötte på patrull när det visade sig finnas resterna av ett gammalt papptak under brädorna. För att bli av med det så måste jag göra sönder det i mindre bitar och packa för att köra på tippen. Lämpligt att sluta för dagen då!

I morse när jag tittade ut var det frostigt. Hajade till när jag såg blommor! Eller var det verkligen det?


Nae, det var frost och lite snö! Häftig effekt i alla fall. En stund senare började det vända - till det sämre...


Det började snöa! Och det fortsatte...
 
 
Och fortsatte...
 
 
Det väderomslaget var inte något som Torparkärringen uppskattade, men det var ju inte helt oväntat. Detta satte stopp för alla planer på att gå ut och pyssla. Det fick bli en vilodag istället. En sväng till affären var dock nödvändig. Tur att jag vet hur jag ska köra för det var väldans dålig sikt hehehe.
 
 
Okej då, jag körde inte så långt med de rutorna. Bara flyttade bilen för att komma åt och skrapa dem :) Att köra var måttligt kul, det var fruktansvärt halt! Jag tycker inte om när bilen rör sig i sidled i så låga hastigheter som 30 km/h... Nu på kvällen har det blivit kallt, minus 8 för en liten stund sedan. Det kan nog bli ännu kallare i natt. OGILLA! Bara att hålla elden vid liv i kakelugnen alltså.
 
Innan jag lämnar er vill jag tipsa om ett TV-program. Det visas på Kunskapskanalen och finns på urplay.se; Växternas hemliga liv. Det är inget nytt program men jag har missat det och det spelades in på Kew gardens. Här är länken:
 
 
Passande att sluta för idag i ett tropikhus, eller hur? Ha det gott därute och glöm inte att vi går mot ljusare tider. Innan vi vet ordet av är det vår igen!
 
Kram
Lisa5 kommentarer:

 1. Ja de var ju kanske inte snö man ville ha utan mer ljus :) fast de blir ju på sättovis ljusare ute med snö. De blir kanske inte alltid som man önskar :) Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Det var väldigt vackra frostblommor du hade fotograferat! Jag hör till dem som tycker att vintern är som vackrast när det är snö och några minusgrader. Det blir så mycket ljusare än det gråmulna vädret vi har haft den senaste månaden. Sedan är det inte kul när det blir så halt på vägarna och så MÅNGA minsugrader. Just nu -14 grader här. Burr!

  God fortsättning på det nya året!
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Det är kanske lite synd när du var så gott i gång och halkan är ju inte heller kul men jag vill ha snö, trädgården också, den fryser.
  Fortsätt mysa :)

  SvaraRadera
 4. duktig flicka! Kunskapskanalen har verkligen spännande program. 240-årig programmerad docka som kunde skriva skön-skrift var en höjdare mw

  SvaraRadera
 5. Många bra program på kunskapskanalen... en favoritkanal faktiskt :)
  Ja du... snön ja... inget kul alls och kallt är det också -14 nu på morgonen... burr...
  Fick du mitt mail?
  Kram

  SvaraRadera