måndag 27 augusti 2012

Tillbaka på platsen där vi startade

God afton, kära läsare! Jag är alltså tillbaka Norden igen,på samma B&B som sist. Det blev inte så mycket bloggande som jag trodde, det blir så när man inte är en vanlig turist. Det vore synnerligen oförskämt mot familjen att stänga in sig med datorn långa stunder. Jag har hållit mig till fb och att läsa nyheter. Det finns en hel del att berätta, så det blir reseinlägg framöver...

Just nu sitter jag ute, även om det är kallt (allt är kallt jämfört med 40 grader hihi). Anledningen är att luften är så frisk! Där jag har bott och vistats var det raka motsatsen. Massor av dieselbilar och annat blä. Här tar vi en bild för att bryta av tycker jag : )


Al Rusayfa i kvällningen. Det var där vi bodde och det är ett Palestinskt flyktingläger (camp). En stor stad med flera hundra tusen invånare. Tro mig om jag säger att de inte sett många västerlännningar där! Varför skulle någon turista i en camp? Nu börjar ni förstå att torparkärringen inte haft någon vanlig semester, tvärtom. Det har varit både bu och bä...

Om någon tror att t-kärringen är brun som en pepparkaka så tror ni fel. Jag var den enda i familjen som gillade stekande sol! Ingen gick ut frivilligt mitt på dagen. Himla knasigt folk tyckte jag - himla knasig t-kärring tyckte de ;-)

Al Rusayfa är ett gytter av hus som står tätt, tätt på flera kullar vilket innebär att det är väldigt svårt att lokalisera sig. Alltså ville jag inte gå ut ensam för jag hade villat bort mig på nolltid! Det är inte heller något ställe att strosa runt i. Det finns liksom inte mycket vackert i en camp... Man blir mest arg! Men det tar vi en annan gång.

Liite färg har jag dock fått, här en bild från Aqaba där jag drack färskpressad apelsinjuice : )


Slurp! Den juicen var god, tro mig. Det var 44 grader denna dag, himla bra för vissa, blink blink. Fasiken, jag ser ju ut som Pingu på bilden!

Neej, gott folk. Jag slutar nu. Jag är så trött efter resan och det blir tidigt i mörrn också. Jag har ju en bit kvar innan jag är hemma i skogen. Sov gott söta ni, så hörs vi senare!

Kramisar från Lisa

3 kommentarer:

 1. De där gav en stund till efteranke.
  Men de vill inte jag börja med. Ämnet är FÖR allvarligt och gigantiskt.

  Men fråga 2, hur ska vi nånsin komma tillrätta med miljöproblemen.

  SvaraRadera
 2. Röda havet i bakgrunden, ah... Ljuva minen, är inte det havet vackert så säg, när det färgas rött? Men jag antar att du fått sett både det ena och andra på resan, också mindre bra saker..själv Bode jag i min tidiga ungdom bara lite längre bort den stranden där i staden på E. Men det törs jag väl nästan inte nämna..
  Men varmt, det tror jag dig så gärna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu blir jag så nysgjerrig som aldrig förr! Har du bott i Eilat Mia? Du behöver inte vara så försiktig, bara för att jag är på det icke existerande landet P:s sida innebär det inte att jag ogillar allt folk i staten I. Det är politiken som stör mig...

   Radera