fredag 21 september 2012

Trötter

Dålig fart på denna blogg just nu. En orsak är att jag varit jädrans trött. Alla utflykter i kombo med ohälsan har tagit ut sin rätt. Sen så kom maken hem förra veckan också, yippie! Han hann bara vara hemma ett par dagar så åkte vi på utflykt igen. Den tar vi en annan gång.

Nu är det bara att acceptera att hösten är här. Vi har haft två morgnar med 3 grader, burrr. Tack och lov ingen frost iaf. För att kunna njuta ordentligt har jag plockat in flera buketter, det blommar fortfarande för fullt! Sen har jag ägnat mig åt att skörda av de godsaker jag har. Bondbönorna gillar jag! Första men inte sista gången jag har dem.Så barnsligt stolt jag var när jag plockade in de första! Himla goda grejer det där! Nästa skojsighet är majsen. Lika nöjd var jag när de första kolvarna var mogna : )


Förnågra dagar sedan tog jag in allt som fanns kvar (förutom majs) då de varnade för farbror frost. Jag erkänner att jag blivit lite biten av detta med grönsaksodling! Vilken underbar känsla det är att gå ut och hämta sådana skatter!


Gissa om jag är glad över pallkragarna. Eftersom detta var mer på kul, så sådde jag inte så mycket. Sallad finns det såklart överskott på och persiljeplantorna har gett otroligt mycket, men i övrigt är det är det ganska blygsamt. Nåväl, jag har förvällt och fryst in så vi ska kunna ha grönsaksmys i vinter, hihi.

Apropå vinter så är det kallt ute. Bara 11 grader i eftermiddags och faktiskt gjorde jag upp en eld ikväll. Det är rekordtidigt att börja elda redan i september! Mer ved behövs också så torparkärringen måste ut i skogen och hämta träd. Ett bra helgnöje ;-) Denna helg ska dessutom tillbringas hemma. Det känns som länge sedan... Jag var förvisso hemma helgen efter resan men då låg jag ju sjuk så det räknas inte. Shit, inte konstigt att man är trött. Jag har ju varit på vift mer eller mindre i över en månad! Nästa helg blir det utflykt igen, fast bara en övernattning.

Nu lägger jag ner för ikväll. Jag ska försöka skärpa mig och rapportera lite oftare, he he.


Fredagsmys på er!

5 kommentarer:

 1. Vi (mänskor)! börja bli riktigt förståndiga. Eget grönsaksland! Oh så skönt att höra orden från dej. HUR tillaga du bondbönor? vill jag gärna veta. Själv gillar jag bönor i grytor - men har hört talas om sallad av bondbönor med (vitlök usch) men mycketttttttttt persilja och hackad röd lök! (Och vem är inte trött efter all regn) Snart så kommer dina vanliga rutiner igen! krya pådej

  margareta

  SvaraRadera
 2. Härliga skördar! Tänk att egenskördat smakar mycket bättre än köpt. Vi har skördat basilika och andra kryddor och fryst in och torkat, så det räcker till nästa säsong. Potatisen får vara kvar i landen hela oktober, beroende på temperaturen, håller sig bäst där.
  Annars så är jag så sorgsen och låg att jag inte orkat blogga. Men på någe vis ska väl livet komma tillbaka, med tiden...
  Allt gott!
  Och härligt att se ett inlägg från dig igen. Jag saknar dem.
  aino

  SvaraRadera
 3. :-)))) Kul med egen skörd. Inget smakar så gott!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag började fundera... bli lite orolig sådär att du åkt på någon hemskhemsk magsjuka eller så efter resan. Det var ju bra att det bara var allmän vanlig trötthet :-)

  Låter gott med bondbönor och majs - det är något speciellt med egenodlat. Så fin din skörd ser ut.

  Tack för alla trevliga kommentarer hos mig! Den där larven var verkligen dagens aha-upplevelse, jo, jag blev verkligen fascinead av denna stora, klumpiga historia som knallade på i hög hastighet. Masai däremot - räddharen - tog såklart ett par steg bakåt vid mötet...

  Kram

  SvaraRadera
 5. Bondbönor är bara helt fabelaktigt gott, bättre än ärter till och med som jag tycker är som godast när man hämtar dem ute och rätt i grytan. Majsen, wow, så fina. Den färjan aldrig till, det blir aldrig mogna kolvar så jag är imponerad. Den smakar helt säkert fantastiskt den också. Klart du ska ha grönsaker nästa år också :)

  SvaraRadera