fredag 1 februari 2013

"Gammalt" inlägg och lite nytt

Hittade ett utkast som inte var klart. Jag började skriva på det mellan jul och nyår, därav reafunderingarna. Ni vet ju vad jag spenderade pengarna på ;-)

Jag är igång på fåglar igen som ni märkt, hehe. Det blir lätt så när man är ledig och har tid att njuta av dem. Apropå förra inlägget; tack för pepp att handla nya fotoprylar! Tyvärr finns inte något sådant objektiv på rea - det gör det aldrig. Jag vill absolut ha bildstabilisator vilket höjer priset (såklart). Vi får väl se, kanske senare. Jag har sagt under året att jag ska köpa ett nästa år och det är ju snart... Finns ju delbetalning dessutom, kan bli lite tungt att överleva annras ;-)

Nu blev det mycké text i onödan men jag ids inte att kill my darlings. Jag har lekt lite...


 
Jodå, Kråkis fick smask. Hon får ALLTID smask! Faktiskt är det en ganska bortskämd dam, men det blir ju så när man har en egen Torparkärring, he he. Jag lekte med en annan bild också. Det var så häftigt hur talgoxens tunga kom med på bild!
 
 
Nästa bild behöver ingen text. Ni får hitta på själva! Det ser himla kul ut hur som helst :))
 
 
Jag hoppas att det blir lite fåglar denna helg. Jag behöver något att roa mig med för fasiken vad tomt det är utan T-lus! Ikväll är jag ensam, maken har åkt för att hälsa på några polare och kommer hem i morgon. Ingen att prata med alltså! Kråkis får nämligen inte komma in, även en knasig Torparkärring har gränser.
 
Så till väderrapporten. vi har haft plusgrader hela veckan och lite regn. Gissa om det töat! Vissa T-kärringar fick vårkänslor vilket resulterade i de här bra-att-ha-sakerna ;-)
 
 
Jag åkte till återvinningsbutiken för att titta efter en klocka att ha på kontoret men så såg jag pallkragarna. Det blev sex stora och en halv. Klockan glömde jag bort, he he. Två av dessa ska användas till grönsaker, då har jag sex "lådor" att odla i. Sen tänker jag använda pallkragar till rosenhäcken vid staketet. En av ramarna där har jag ju byggt om (och ut) men varför slita med det när jag kan använda pallkragar istället? Smaska på lite färg så blir det bra. De gamla ramarna kan jag använda någon annanstans...
 
Värmen försvann tyvärr igen, i morse var det -5 och det blev inte bättre än 0 under dagen. Nu är det också ett par minus så Kråk har fått värmefläkt en stund. Om T-kärringen sitter inne och eldar så ska väl hon ha det varmt och mysigt också!
 
När vi ändå är inne på odling så måste jag berätta om dagens lunchöverraskning. Jag gick en sväng på stan och ser en snubbe stå utanför en blomsteraffär och pyssla med arrangemang. Jag sällade mig till den blygsamma skara damer som tittade/lyssnade på honom. Minsann var det inte Nicklas Jensen som lurade bakom grönsakerna!
 
 
Denne man har vunnit SM i blombinderi och bl.a varit med och fixat blomsteruppsättningarna till kronprinsessan Victorias bröllop. Och så var han i den lilla staden och pysslade. Skoj! Jag blev jätteförtjust i denna "tårta" och spana in bladet! Gilla!
 
 
Vilken ljuvlig detalj med hjärtat! Coolt med chilin också. En sån tårta ska jag också göra, kanske något att överraska maken med på Valentin! Fast han vill nog helst ha riktigt smask som den gottegris han är.
 
Neej, nu blir det inget mer denna gång. Fredagkvällar inte inte riktigt mina piggaste kvällar. Jag ber att få återkomma en annan dag. Ha nu en riktigt fin kväll och en mysig lördagmorgon!
 
Varma kramar från
Lisa




7 kommentarer:

  1. Härliga bilder på smaskande småfåglar och vackra Kråkis!
    Fotoprylar är dyrt - jag behöver (= vill ha!) en ny kamera, men inser att jag inte har råd... lite bittert faktiskt...
    Pallkragar är bra att ha så vilken tur du hade som hittade dem på loppis.. tänk förr - innan det blev så populärt med pallkragar då kunde man få dem gratis ... eller för en spottstyver :)
    Men fy så trist det här blev nu då...
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Snygga arrangemang han gjorde den killen, liite för tålamodskrävande för mig dock. Pallkragar däremot sysselsätter jag mig gärna med, har ett antal liggande i garaget som jag har fått gratis. Ibland tar dom ju rejält betalt för såna. Fotointresse är dyrt ja... man vill ha för mycket :-) Ha en fin helg.
    /Liv

    SvaraRadera
  3. Du är värd nytt utstyr om du vill ha det, dina bilder visar ju att du faktiskt kan använda det också. Här blir det nog liggandes mest.. Kråkan ser fortfarande ut som den skönhet hon är. Vad är smask kost för henne? Kommer ihåg du skrev om mat när hon kom till dig men vad det var har jag dessvärre glömt.. det börjar ju bli en stund sen.
    Du börjar tänka trädgård ser jag. Jag har inte helt vaknat ännu men om jag orkar ta mig ut idag ska jag köpa såjord. Det börjar ju bli dags. Pallkrager är alltid användbart så smart, men hos mig passar inte måtten.
    Ha en fin lördag :)

    SvaraRadera
  4. Det är fantastiska bilder på pippisarna! Pippisar kan inte vara för bortskämda. Det går inte. Speciellt inte dom som heter Kråkan.
    Alltså, hon ser ut som Storbritanniens Drottning Victoria när hon sitter med sin nobelt böjda näbb och tittar på pöbeln. :-)))

    SvaraRadera
  5. Sannerligen qvick du är på avtryckaren som lyckas, t o m då de gäspar - med den känslan så borde du ju göa en investering.

    Kråkan ja ; En sådan Nåd!

    margareta

    SvaraRadera
  6. Kråkan är alltid fin.
    Du lyckas även fånga de små pippina.
    Gillar tårtan,det är riktigt ögongodis.
    Kram Ann.

    SvaraRadera
  7. Ja han ser ju inte undernärd ut precis lilla kråkan så jag tror nog att han får lite godsaker av sin torparkärring lite då och då..hihi!!
    Tårtan var ju jättefin!
    kram

    SvaraRadera