fredag 22 februari 2013

Sommarlängtan

Vissa Torparkärringar längtar alldeles oerhört efter sol och värme. Jag vill ha sommar nu!!! Det är på intet vis så att denna vinter är längre än någon annan. Nae, jag tror att det är bristen på solljus som gör att jag känner mig så låg. Vi har inte sett favvolyset så ofta de senaste månaderna. Bara grått och mer grått... För att må lite bättre har jag ägnat mig åt egenterapi, he he. Nämligen att titta på bilder och filmer från i somras. Jag delar så gärna med mig och börjar med en filmrepris :) Denna har ni sett förut.


Nu när jag sitter här och temperaturen fortsätter falla (-8 nu) är allt förlåtet! Vi kommer säkert att bli osams i sommar då jag har mer jordgubbar att fresta med. Damen ifråga har det bara gott trots kylan - värmefläkten är ju på! Innan vi reser vidare i sommarminnen måste jag berätta om Kråkans husmus. Den är två! Jajamen, jag såg dem häromdagen. De är supergulliga där de sitter och plirar mot mig i dörren.


Jag är knäpp, jag vet. Men håll med om att detta är gulligt!
 
 
Så länge de sköter sig och inte bajsar i matskålen eller jäklas med kråkis så kan de gott bo där. Inomhus är det ju lugnt och makens bil har de låtit bli. Undrar hur det blir i vår, nu finns ju ingen Tasse som håller efter dem... Jag har förälskat mig i en underbar katt som tyvärr finns nästan 100 mil härifrån. En svart hane som enligt uppgift är en otrolig råttfångare. Min vän som lägger upp bilder på den bara frestar mig - hon vet vad jag tycker om honom! Inte lätt det där. Undrar om han jagar fåglar också? Då tappar jag intresset! Jag vill ju kunna fortsätta njuta av dem! Eftersom det just nu är naturrutan så tar vi några småpippisar också!


Mycket film blir det ;-) Jag har roat mig att pyssla lite på kvällarna, jag har en del filmsnuttar som ligger och skräpar. Jag kommer att avsluta detta inlägg med en sommarfrestelse men innan dess tycker jag att vi tar en stillsam Domfru. Det är första gången jag haft dem på fågelbordet. Synd att Herr Dom.H inte ville flyga ner från trädet. Jag har aldrig fått någon bra bild på honom ännu. Kanske får jag tillfälle senare...


Hon är inte så tokig hon heller! Om ni väntar ett ögonblick så ska jag lägga in mer ved i kakelugnen. Jag återkommer!

Så, det gäller att hålla värmen. Vi har två kakelugnar i vårt lilla hus, men den andra är det eldningsförbud på. den är inte tät :( Om det skulle ramla in en större slant skulle jag se till att plocka ner den och mura om den. Med ROT-avdrag skulle det bli typ 20-25 000. Inte någon svindlande summa, men det är tomt i madrassen...

Nu kära vänner, är det dags för kvällens sista film. Somrigare än så här kan det inte bli. Ha en underbar fredagskväll och snart, snart är det dags!



Kram
Lisa

8 kommentarer:

  1. Jag längtar ju inte mindre efter sommaren nu efter de filmerna :-) Hoppas våren skyndar sig lite... Synd det där att man inte kan lära katterna vad dom får ta och inte. Min katt drog in en fågel i huset en dag, då var jag mindre glad. Mössen är ju söta också men inte när dom knaprar på mitt hus, då får gärna kisse jaga dom. Ha det bra, kram
    /Liv

    SvaraRadera
  2. Det är lätt att längta till sommaren och varmare ljusare tider, speciellt nu mot slutet, det går liksom aldrig fort nog. Men vänta en månad, då är det ljusare och en månad till så är det varmare, sen går det av sig själv, rätt vad det är så knycker kråkan dina jordgubbar igen.

    SvaraRadera
  3. Klart Kråkan ska ha en husmus! Eller två!
    Längtar efter sommar ... hur menar du nu (ursäkta om jag ylar lite). Host, host. Äh, ska gå och brygga en kopp kaffe och fånga dagen (ska bara få upp ögonen först).
    Fin helg!

    SvaraRadera
  4. det vore väl fint att plantera ett litet träd eller en buske vid Tasses grav.
    och vädret ja.... jag vill ha våååååår... nu!! och sommar sen naturligtvis.
    på fredag är fars begravning och förhoppningsvis kommer det att vara ett avslut. tack kära du för omtanke och kommentarer.
    hoppas förresten, att du får nya trevliga arbetskamrater. den som är tvärtom suger musten ur den.
    aino

    SvaraRadera
  5. Sommarminnen ja tack underbart! ja tänk den där lilla NÅD såna smaknerver hon har!

    margareta

    SvaraRadera
  6. Men du... sluta fresta oss så med dina härliga sommarfilmer... ljuvligt! Jag är förmodligen lika knäpp som du... jag tycker också mössen är såå söta! Men det är klart du behöver en bra jägare - annars blir det snart överbefolkat hos Kråkan... Våran Sixten är en fantastisk rått(mus)-fångare - och han vet precis var de finns :)
    Kram

    SvaraRadera
  7. ho ho.... så tomt det låter! har mössen förökat sig och ätit upp din dator?
    hoppas allt är ok med dig.
    aino

    SvaraRadera
  8. I'm not sure exactly why but this blog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back latеr on
    and ѕeе if the problem still exists.



    Feel free tο visit my site - V2 Cigs Reviews

    SvaraRadera