lördag 1 mars 2014

No brain...

...no money - but lots of funny! Ett synnerligen bra rim helt utan grammatisk förankring! Ibland glimmar Torparkärringen till, hehe. Vadan då detta? Jo, de börjar ju smyga sig på nu - vårkänslorna. Galet väder i slutet av februari början av mars. Plusgrader och vårblommor tittar fram. Då blir man ju lite tokig. I mitt fall handlar det om att handla. Utan att tänka efter. och då menaar jag inte agera utan att köpa saker. Åkte förbi Plantagen idag och studsade lite i kassan. Inte hade jag fattat att det skulle skena iväg sådär! Jag köpte ju bara lite sättlök (gul och röd) och några knölar...


Verklig galenskap att stå framför alla ställ med dahliaknölar och börja planera rabatten! Nåväl, dessa tillsammans med anemonerna blir fint längs kanten på den rabatt där jag har mina frösådda dahlior (Bishops Children som såddes för tre år sedan). Hängbegoniorna hittar jag säkert plats till ;-) Sen följde det visst med några sticklingar också, pelargon och petunia. Fort var det gjort...

Inomhus händer det skojsiga och oväntade grejor. Kolla in de här blommorna!


Kan ni gissa vad det är? Ni får fundera till vi kommer till slutet av detta inlägg. Jag drog med maken till samma trädgårdsbutik för ett par veckor sedan och då var det han som inte fattade hur det kunde kosta så pass. Jag köpte lite grönsaksfröer och *host harkel* pelargonsticklingar. Karln har nämligen ingen aning om att fröer faktiskt är ganska dyra. När det handlar (nu menar jag inte köpa) om grönsaker får jag hålla i honom. Han har en tendens att sväva ut och HAN vill ha ALLT! Jag vill ha pelargoner men blir snål, maken tycker att jag ska ta fler. Måste tyvärr erkänna att han har rätt när det gäller sådant. I bilen hem sa jag att hur korkad är jag egentligen? Varför köpte jag inte fler? Det var ju ett bra pris!!! Nåväl, det har jag ju korrigerat idag :))


Bilden ovan har en vän tagit och jag fått lov att använda den här. Ett naturens underverk! Jag blir alldeles varm i hjärtat av att se dessa blommor som så kärleksfullt gnuggar näsorna mot varandra. en fantastiskt fin bild! Den passa bra idag dessutom, för här är det så dimmigt och råkallt så lusten att gå ut är borta. Lär inte gå så bra att spana på fåglar heller, gulsparvarna här ser ju grå ut! Tur jag har en mås på lur då!


Eftersom detta inlägg skrivs över två dagar så måste jag berätta att jag igår kväll funderade mer på det där med priset. Kunde det verkligen vara möjligt att det kostade 638 kr Jag tittade på kvittot och upptäckte att jag betalat för 4 påsar dahlior (köpte 3) och 2 påsar begonia (köpte 1). Skiiit! Nu har vi 5 mil enkel väg till Plantagen så att åka iväg för att få tillbaka pengarna (120 kr) är inte direkt någon idé. Jag mailade igår och bifogade en bild och idag ringde jag. Det löser sig nog...

Så till svaret på min lilla quiz, det är olivträdet som blommar! Jag köpte ett stort, tämligen rangligt träd på rea i somras och hade ingen förhoppning om att jag skulle lyckas övervintra det. Det tappar lite blad men har skott så det tycks fungera! Jag har lyckats övervintra min solanum också, de använder jag annars som ettåringar. Den snåla T-kärringen blommar ut och blir ännu snålare :))

Nu slutar jag tramsa och försöker hitta på något. Det är läge att börja joxa med sticklingar t.ex. Ha en fortsatt fin lördag kära bloggvänner och på återskrivande!

Kram
Lisa

4 kommentarer:

 1. Tror att ett litet Troll behövs i din trädgård.
  Håller allt otyg borta.
  Trevlig helg!
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 2. Jo, det gäller att ha koll vid kassan där, kan ju bli fel ibland har jag själv upptäcks vid ett par tillfällen, men det har alltid ordnat sig i slutändan.

  Står i begrepp att köpa en ny växt här hemma, vi har en hög krukor i köket, orkidéer, det enda som våra tre katter låter vara ifred av nån anledning, vi har plats för en till och frugan gillar ju växten, så får det bli.
  Fina bilder där.

  Ha de bäst nu.

  SvaraRadera
 3. blommande olivträd… minsann! menar du att den står ute året om? eller har du den inne.jag går ju och tänker på nåt exotiskt eller intressant till min blivande inglasade balkong. förutom det jag redan har tänkt ha där.
  fågelbilderna är fantastiska!
  aino

  SvaraRadera
 4. Ja, det gäller att ha koll innan man åker hem... haha, ska jag säga som nästan aldrig kollar mina kvitton - bara om jag tycker det blir orimligt dyrt :)
  Tänk att olivträdets blommor är så vackra... måste kolla om det är några på gång på mitt...
  Kram

  SvaraRadera