tisdag 25 februari 2014

Jippieee!!!

Jaa, ett sådant glädjetjut upphävde Torparkärringen i söndags! Förutom att det var sol (japp ni läste rätt) och 8-9 plusgrader som fick jag fint och efterlängtat besök. Två havsörnar kom majestätiskt seglande över huset. Den ena, en yngre fågel, behagade visa upp sig lite mer. Den kom inom hyfsat fotograferingsavstånd.


Varför kunde den inte komma liiite närmare? Nåväl, ringmärkningen syns och jag blir ändå aldrig riktigt nöjd ;-) Vi tar en till!


Efter detta totala glädjefnatt gick jag in och laddade över bilderna på datorn. Ut igen och då fick jag verkligen fnatt. Den äldre örnen gjorde en lägre flygning och nu fick jag en bättre bild.


Vilket lyckorus! De är verkligen fantastiska, dessa stora fåglar. Känns märkligt att ha en av världens största fåglar flaxande över tomten. Nu är dessa två inte de största som brukar komma, det finns en som garanterat har 2,5 meters vingspann! Den ser stor ut även på långt håll (alltså en hona). Det blir lite speciellt att tänka att en fullvuxen havsörn inte skulle rymmas inomhus om man satte den på tvärsan. Vi har 2,2 i takhöjd. En svindlande tanke...

Med denna eufori lämnar jag er åt ert tisdagspyssel. Vi höres!

Kram
Lisa

2 kommentarer:

 1. ett sånt tålamod du har, men visst är det värt att invänta det rätta ögonblicket1 margareta

  SvaraRadera
 2. Wow! Grattis till de fina bilderna! Ser ofta havsörn här också, men nästan alltid på alldeles för hög höjd och om de någon gång flyger lite lägre då har man inte kameran beredd...
  När vi åkte Hurtigruten för några år sedan var vi med på en örnsafari... det var häftigt!
  På tal om takhöjd... vi har 1,89 i gamla delen av huset... definitivt alldeles för lågt för havsörn på tvären :)
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera