lördag 22 februari 2014

Vår?

Svårt att förstå att det är februari. Plusgrader (några iaf) och snöfritt. Idag flög ett gäng kanadagäss förbi och det känns vårlikt!


Under en buske såg jag andra vårtecken, fast det är ju alldeles för tidigt!


På fågelfronten inte mycket nytt, förutom att koltrastarna börjar komma igång. Jag har flera Herr K som prasslar omkring i buskarna. Intressant läte de har denna årstid, inte alls sådan skönsång som längre fram. Roligast är att Fru K dök upp idag, henne har jag inte sett på länge! Undrar vad hon pysslar med under vintern? Sitter hemma och myser, stickar mössor kanske...Intressant typ under inflygning, inte lätt att se vad det är! Jag gick en sväng runt tomten och bara njöt av dagen. Jag gillar denna tid på året för det går så lätt att ta sig fram. Inget högt gräs och annat som är i vägen. Man fantiserar bra under sådana promenader också ;-)


Såhär tidigt på säsongen har de nya pippisarna inte vant sig vid T-kärringen så att stå ute och fotografera går mindre bra. Bilden på Fru K är tagen genom fönstret, därav bildkvalitén. Några kompisar är lite modiga men jag får inte komma så nära. Det brukar ändra sig så snart kan jag sitta ute och titta på dem på nära håll!


Enligt väderleksrapporten ska det bli varmt ett par dagar framöver, åtta grader i mörrn och tio TIO på måndag! Sol dessutom! Jäkla skiit att jag ska jobba över på måndag, har ett viktigt möte. Det är dessutom så att det kommer att bli fler långa dagar nästa vecka, hur tänkte jag där? Bäst att ta tillvara på morgondagen alltså! Inte tillbringa dagen som Sir oftast gör:


Fast han kan få spel också och det är underbart när vuxna katter går igång!


Och eftersom inlägget nu har svängt över från två ben och fjädrar till fyra ben och päls så vill jag visa någon jag nämnt i början av min bloggkarriär. Jag har tyvärr fortfarande ingen scanner så detta är ett foto på ett foto. Originalet är inte speciellt bra heller men motivet är underbart. Får jag presentera Pipen. Han fanns med mig i 19,5 år och var den underbaraste katten i världen! Otroligt klok och såklart snäll. Bara kärlek! Han somnade stilla in vid matskålen den 9:e juli 2004. Att jag minns datumet är för att det var dagen efter min makes födelsedag...


Jag har lovat för länge sedan att berätta om honom och mina andra djurkompisar. Det kommer, men jag måste leta rätt på bilder först och jag har absolut ingen ordning på den avdelningen.

Neej, nu lägger jag ner för ikväll. Måste ju vara utvilad inför morgondagens goväder. På återseende!

5 kommentarer:

 1. Härligt med vårtecken. När man hör fåglarna kvittra känns det verkligen som att det är på gång. Ha en fin vecka, kram!
  /Liv

  SvaraRadera
 2. Ingen snö och mildväder, tänka sig vad härligt det låter. Specielt om du har sol också, Här är det mulet men milt så det regnar, inte snöar.. alltid något.. Våren ska njutas när man kan, så jag hoppas du har en fin dag idag :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina fågelbilder!
  Hos mig är det länge innan man kan se riktiga vårtecken, men fågelsång hörde jag idag!

  SvaraRadera
 4. Härligt med vårväder... på lördag går vi in i första "riktiga" vårmånaden... sen går det fort!
  Fina bilder på både två och fyrbenta :) Min första egna katt, Malin... hon blev 21 år och var också en sån där alldeles underbar katt...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. koltrasterna är hård upptagna med att spanar in sitt revir, med ett speciellt klockande lätte, som långt ifrån är någon skönsång. margareta

  SvaraRadera