torsdag 6 februari 2014

Väderomslag

Märklig vinter det här. Några minus och lite snö fick vi och före helgen blev det ett riktigt skitväder. Jag gav mig iväg till stan för att handla innan det spårade ur men hemfärden blev lite spännande. Det gällde att ta det lugnt för det var halt på vissa ställen. Jag brydde mig inte så mycket. Drog på volymen och njöt av mitt favoritstycke (som jag länkade in häromsistones). För min inre syn såg jag blå himmel, gröna ängar, vallmo och lärkor i skyn. Den yttre visionen visade det här:

 
Mycket praktiskt med inre syner, hehehe. Nu blev det inte så farligt för det blev väderomslag igen. Plusgrader... Mycket dimma också så trots den vita snön så blev det inte riktigt ljust. Synnerligen skumt på alla sätt och vis. Nåväl, lagom mycket snö och hyfsad temperatur bjöd in till en liten utflykt på söndagen. Tillsammans med en arbetskamrat gjorde jag en tur till skogen. Målet var att spana efter strömstaren...
 
 
Det där var ingen strömstare utan en häger som lurade i dimman. Den smälte verkligen in färgmässigt! Det var synnerligen diffust ute denna dag, men väldigt vackert vid havet. Ur det grå kom en duvhök flygande över vattnet och även den hade samma färg som omgivningen. Håll med om att det är magi!
 

 
Ser nästan ut som akvareller. Mer magi blev det när vi kom längre ut på udden. Stenarna såg ut som om de var täckta med trollsnor (förlåt, hehe) eller något.
 
 
Men fåglar då? Det var fullt av sjöfågel ute i vattnet och i skogen hoppade och flaxade ett gäng kungsfåglar omkring. Det var första gången jag träffade på dem och vilka små sötnäbbar! De for omkring som skållade troll (nu fick jag in troll igen) och var inte alls rädda. Trota att de var så nära var det nästan omöjligt att fotografera dem. De satt inte stilla en sekund! Jag hade några bilder med bara träd på - jag hann inte fokusera innan de flyttade på sig. Ett bildbevis fick jag i alla fall!
 
 
Visst är den fin? Trots det pampiga namnet är kungsfågeln Europas minsta fågel. Jag vill gärna lägga till; snabbaste fågel :) Stjärtmesarna är också svåra att fota men där lyckades jag till slut. Alltså ska jag försöka få några bra bilder även på dessa. Har en plan inför helgen faktiskt...
 
Kram
Lisa


5 kommentarer:

 1. Kungsfågeln ser riktigt exotisk ut på sin gren, den är inte en fågel jag sett tror jag. Men som vanligt är jag fågelblind när jag är i skogen (det händer en enstaka gång faktiskt, om det regnar= 0 ormar..) Tjusiga akvareller :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det en tillgång att ha naturen runt hörnet och fånga stämningen mw

  SvaraRadera
 3. Inget vidare väder för bilkörning... men det är bara att gilla läget :)
  Fantastiska bilder... såå härliga färger! Och den lilla kungsfågeln - tänk att du lyckades få den på bild - bra gjort!
  Kram

  SvaraRadera
 4. kungsfågel… aldrig sett en! den måste ja vara svår att få se eftersom den är så liten.
  och vilka urläckra bilder på vassen! är de shoppade eller var färgerna så där skilda? läckert i vilketfall.
  aino

  SvaraRadera
 5. Kungsfåglarna...de kilar runt som små möss på grenarna. Jättesvåra att få bra bilder på. Men du lyckades ju!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera