lördag 15 februari 2014

Sommarminnen och väderleksrapport

Börjar med vädret. Otroligt tråkigt idag, blåst och regn... Hyfsat med fåglar och idag kom grönsiskan för första gången! Wille retas med sina stjärtmesar men mina kommer nog snart de också ;-) Fick inget bra bildbevis för jag fotade genom ett regnvått fönster, men här är stenknäck, nötväcka och grönsiskan i alla fall!


Både Herr och Fru Bergfink har varit här och frun fastnade på en något suddig bild.


Hon är verkligen söt! Vidare vad gäller vädret så är det ganska upp och ner. Igår såg jag ett gäng snödroppar som blommar! I mitten av februari! Jag gick ut sent på kvällen för att ta en bild och då hörde jag kattugglan. De brukar inte heller höras denna tid på året. Mysko...


Så över till sommarminnena. Jag rådfrågade min blå kompis om gurkor idag (hon har bra koll på odling). Och det är kopplingen till sommaren, hon var nämligen här i juli. Såklart blev det ett besök på Öland och Capellagården. Där kan man vara länge och mysa!


Min retuscherade kompis och jag trivdes förträffligt denna varma dag. De små växthusen gillade jag skarpt. Jag ska nog göra ett sånt på pallkrage...


Fikapausen var inte heller något lidande, åtminstone inte för sällskapet som kunde smaska på en paj. Allergiska Torparkärringar får vara utan, buhuu. Fast jag har iaf ett ansikte, ha ha haaa!!!


Jag hoppas att damen utan ansikte inte tar illa upp för att jag slänger ut bilder såhär, men det tror jag inte :) Vi åkte runt väldans mycket denna dag. Ner till södra udden och upp till Borgholm. Ett stopp på Möckelmossen också och att ha med en växtkunnig kamrat gjorde hela utflykten helt fantastisk!

Tråkigt nog var detta den enda riktigt fina dagen vädermässigt men två hårda damer räds inte lite regn! Ett besök i Stensjö by hanns också med under dessa dagar. Det är en liten idyll och delar av stället har funnits med i Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn.


Det finns fina promenadvägar och luften doftade så gott av gulmåra. Faktiskt så upphörde regnet när vi kom till Stensjö by så det blev riktigt angenämt att ta en promenad.


Återigen helt suveränt att ha en levande flora med sig! Vi blev utstirrade av ett gäng fårskallar också, nyfriserade dagen till ära.


När jag tittar på bilderna så kan jag inte annat än tycka att Sverige är fantastiskt på sommaren! Vilken lycka att bo här!


Fast just i detta nu känns sommaren långt borta. Nu är det snö i regnet som slår mot fönstren. Det blir nog ingen tur ut i trädgården som jag planerat, det känns mer lockande att stanna inomhus och kanske titta på det sista avsnittet av Monty Don´s French gardens. För att inte lämna er i en alltför tryckt stämning så avslutar jag med en varm bild på en gräsfjäril i en vädd.

6 kommentarer:

 1. men men men… har alla besvär med gallsten och mage nu?! du är inte den första jag hör om, utan kanske den skötte eller så… peppar peppar har jag klarat mig, gubben också. stackars din lille gubbe och stackars dig också!
  fina fågelbilder, som vanligt. grönsiska har jag nog aldrig sett. men dom övriga har jag skådat nån gång.
  öland är ju så fiiiint! vi såg i teve om massmordet i sandby borg, så nu må vi åka dit och känna in platsen. vi som farit runt på öland i många år, men inte dit, lustigt nog. helt okänt för oss. capellagården däremot är ju ett måste när man är där. nu får jag ju börja spana efter växter att ha på en balkong, nytt för mig, men ska bli spännande. ännu vet vi dock inte var vi hamnar för ingen bostad har fallit oss på läppen helt.
  aino

  SvaraRadera
 2. Grmpf. Det känns som det aldrig kommer att bli sommar mer. När jag ser det så tror jag det.

  SvaraRadera
 3. redan snödroppar? ojoj :) måste berömma dej för dina fågelbilder :) du är så duktig på att få så bra bilder :) kram Suss

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder - speciellt fågelbilderna... suveränt bra!
  Sköna minnesbilder från Öland... jodå... visst blir det sommar igen - bara drygt fyra månader till midsommar :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Lisa, jag njuter av dina vackra bilder, särskilt de från stranden.
  Ha det bara gott.
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 6. Vilken lycka med så många arter samtidigt vid fågelbordet! Stenknäcken har jag inte sett på flera år här, men man blir så glad när den väl dyker upp.
  Ni verkar ha haft en underbar resa på Öland och östkusten. Att besöka Stensjö by är verkligen som att förflyttas in i sagans land. Visst längtar man...

  Ha det fint

  /Anette

  SvaraRadera