torsdag 13 februari 2014

Skröpelfamiljen och fågelinfo

Hallå i stugorna! Kan väl börja med att berätta att bilderna i förra inlägget inte är joxade med (nåja bara lite, förbättrade skärpan) så färgerna är på riktigt. Dimman och isen framhävde verkligen vassen!

Från växter och väder till skröplighet. Parallellen är självklar eller? Nej, absolut inte men erkänn att det var en lagom knäppig inledning, hehe. Faktum är att vi varit flitiga besökare hos Landstinget. En viss Torparkärring fick elaka magsmärtor efter oktoberresan. Jag går inte gärna till läkare men dagen kom då jag hade inibövelen ont. Intresserad läkare som efter att jag stått på flytande kost några dagar skrev remiss till CT-scan (skiktröntgen för den som klarat sig ifrån sjukhusvärlden). Ni som hängt med vet ju vilket pådrag det blev när jag skulle magnetröntga huvudet, hihi. Denna gång var jag skeptisk, men det gick ju som en dans ;-) Hjääälp! Jag vill inte åka in i Stargaten!!!


Vissa T-kärringar underhåller röntgenpersonalen, det är då säkert! Sköterskan som fick uppdraget att fotografera tyckte det var kul så hon tog flera bilder. Alltid kul att kunna glädja människor! Om något inte vet vad en Stargate är så kolla in HÄR.

Resultatet visade inte på något farligt. Bra! Sen är det inte bra på riktigt men jag orkar inte ta tag i någon ny utredning just nu. Måste bli piggelin från utmattningen först och det är jag nästan. Hmm, finns det fler rymdmaskiner som är oprovade tro...

Familjens andra skröpel har också haft magsmärtor. Hans visade sig vara gallan och nu är den borta. Häck väck - gallsäck! Inga bilder från operationen. Torparkärringen fick inte vara med, konstigt va? Lika bra det, det äventyret skulle nog innebära en marksyning. Jag tror inte jag skulle klara att närvara, huuuu! Men en sättning av kanyl kan jag välan bjuda på, hehe.


Förresten, jag ska på mammografi snart. Är det läge för bildbevis från den också, ha ha haaaa!

Så över till fågelrapporteringen. Det är otroligt mycket pippisar här nu! I söndags skådade jag från soffan och fick ihop 10 olika sorter. Talgoxe, blåmes, nötväcka, talltita, koltrast, domherre, pilfink, gulsparv, bofink (minsann) och stenknäck. Så många olika sorter har jag aldrig haft här, underbart! Idag dök svartmesen upp men det som verkligen var en överraskning var gårdagens besök. En bergfink!

 

Jag har aldrig sett någon förut så det var stooort! De häckar inte söder om Dalälven men kan övervintra i södra Sverige om vintern är mild. De hänger inte här på sommaren alltså. Idag såg jag två tillsammans med ett gäng stenknäckar. Ingen vidare bild men ni får väl ta fram förstoringsglaset :)


Bergfinkarna är de två små, fast det visste ni väl redan. Och jag har glömt en besökare! Igår dök en grönfink upp också. Alltså kan jag räkna ihop 13 olika sorter på mindre än en vecka. Kanske ska nötskrikan till samlingen också så blir det 14! Den större hackspetten har jag inte sett sedan i söndags men den kommer nog. T-kärringen har det ganska bra ändå, trots en sjukling i soffan. Han klagar inte (undrar vilken rymdvarelse som tagit hans kropp i besittning, han är ju man hehe) och såren läker fint. Nu ser jag fram emot helgen och kanske får jag se strömstaren då!

Kram
Lisa
 

3 kommentarer:

 1. Men du... det där känns ju inget vidare - att din äkta hälft blir kurerad efter op. det tar jag för givet - nu hoppas jag du också repar dig snabbt!
  Hmm... mammografi... AJ - inget kul... och ont gör det (ja, det är ju vad jag tycker alltså...)
  Mycket fåglar hos dig... bergfinken brukar vi se här vår och höst när den är på väg... stenknäck brukar vi ha, men i vinter har jag inte sett någon... annars tror jag vi har ungefär samma arter här just nu... men inte så många av varje art... jag är lite osäker om det är entita eller talltita här - tycker de är svåra att skilja åt...
  Ha en fin Alla Hjärtans Dag!
  Krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. God bättring på er, låter som det är lite av varje just nu.

  SvaraRadera
 3. Din HEADER är bara så fin, så fin!
  Allt i vinterfågel finns hos dej - men inte stjärtmes för den finns hos mej. margareta

  SvaraRadera