söndag 13 januari 2013

Lägesrapport

Först och främst vill jag hälsa nya följare och läsare välkomna! Jag blir fortfarande sådär barnsligt glad av att se listan utökas :))

Sen har jag vunnit något. Torparkärringen satsade en liten slant på V75. Det gick åt pipsvängen! Min egenkomponerade talong hade inte ett rätt! Tycker man borde få tröstpris då, det är inte lätt att ha alla fel ;-) Tur då att jag dagarna innan fått något:


Minsann fick jag en award av Bettina. Så kul och tack så mycket! Nu får man ju inte de där awarderna hur som helst, neej det ska vara en motprestation ;-) Jag fick tre frågor att besvara vilket inte är så lätt. Jag har ingen drömträdgård, det finns ju så många! Om jag nu skulle besöka någon av alla dessa skulle det vara trevligt att ha Monty Don med. Han är mysig och kunnig. Vad skulle jag då ta med hem? Joo, ett fullt 8GB minneskort så jag kan titta på allt det vackra sedan! Tänkte först slå till med Edens lustgård, det måste ha varit en syn för Gudar ;-) Eller Babylons hängande trädgårdar... Fast de finns ju inte men fantisera kan man ju alltid. Jag väljer inte ut några bloggar att skicka vidare awarden till. Jag ger den till alla som läser detta och bloggar själva! Jag har för svårt att välja och ni berikar alla min tillvaro. I LOVE ALL YOUR BLOGS :)))

Så över till väderrapporten. Vi har ju haft barmark och plusgrader. Det finns de som sett små vårlökar titta fram. Jag hämtade lite sten i tisdags och började fundera på nya planteringar. På torsdagkväll såg det ut såhär:


En smärre snöstorm! Fasors öde, jag ville INTE ha vinter igen. Vissa saker rår man inte över och vädret är en. Snöandet avtog innan sovning men jag fick nästan slag på fredagsmorgonen. Det hade kommit ner mycket snö under natten! Vår uppfart var inte skottad vilket är ovanligt. Han som sköter skottningen brukar vara här vid fem. Den "stora vägen" hade inte plogats på en stund heller men den var körbar och det snöade inte i skogen. Ju närmare stan jag kom desto värre blev det. Faktisk funderade jag på att vända om för det var förfärligt på vissa ställen.


Nåväl, fram kom jag till slut, det tog dubbelt så lång tid som vanligt att köra. Det fortsatte att vräka ner vitt fluff från himlen och när jag kom hem på eftermiddagen hade världen förvandlats till ett riktigt vinterland.


Bara att pulsa fram i snön för att komma till Kråkans krypin. Det var nu närmare 30 cm snö! Så jädrans roligt då att på ett dygn gå från vårväder till värsta vintern :( Nu hade i alla fall vår underbare snöskottare plogat, men plogkanten framför parkeringen gick det inte att värja sig mot. En timme senare kunde jag parkera och gången fram till huset var röjd. Det fortsatte emellertid att snöa och när vi satt inne och myste vid kakelugnen kom hjälten en sväng till.


Lördagsnöjet blev mer snöskottning. Det hade kommit ner mer och ffa blåst omkring. Två timmar ägnades åt att gräva fram bilar (inte gubbens, där tog orken slut i t-kärringens gammkropp), brotrappen och göra en ny gång upp till huset. Ett rejält pass i hemmagymet alltså!


Efter allt det slitet blev det inget mer gjort den lördagen. Sitta inne och mysa var en lämplig sysselsättning. En sak gjorde jag förvisso. Tog ut kamera och stativ och förevigade julbelysningen utomhus. Eftersom snön nästan var borta när jag tillfrisknat efter julhelgen så blev det inga bilder då. Ni ska få se hela härligheten vid ett annat tillfälle, nu får ni nöja er med mer snö och några ljus:


Så kom då denna dag. Ingen mer snö tack och lov och -3 grader. Vad hittade då Torparkärringen på? Jo, att vara snäll mot sin make. Hans bil var verkligen en snöhög. Alltså blev det en timme till i snösvängen. Passade på att bredda vägen också.  Traktorhjälten hade varit lite snål (typiskt smålänningar he he) när han skottade sist och det behövs lite manövreringsutrymme för att backa ner på parkeringen.


Ännu ett gott dagsverke! Trevligt att ha sällskap när man leker i snön dessutom. Nu vill jag inte ha mer snö, tack på förhand. Denna kan få ligga kvar i ett par veckor om det nu nödvändigtvis måste vara vinter. Gärna sol också, då kan det bli riktigt vackert! Någon annan som inte är nöjd med vädret är Kråkan. Jag öppnar en stund på dagarna men hon är inte ett dugg intresserad av att gå på promenad. Hon föredrar att sitta inne och mysa och vem gör väl inte det...

Vinterkramar från
Lisa8 kommentarer:

 1. Jaha, du knep Monty Don!
  Kan du behöva efter allt det där snöslitet. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag blir ritig avundsjuk, tänk om jag också kunde få lite nysnö på allt det här hårda skitiga utanför. Men nej då, jag får kyla, nästan 20 minus. Det inbjuder inte till träningspass direkt, inte annat än inne med damsugaren. Men inte är det skoj med såna vägar, det förstår jag. Du ska se, våren kommer till dig, om en månad ca, tills dess får du njuta din vita vintervärld. Ljust blir det ju också ;)
  Ja, ja, jag vet. Inte alla delar min begeistring över snö så håll ut, snart är det grönt igen :)

  SvaraRadera
 3. Så vackert det blev med all snö! För inte trodde du väl på riktigt att det var vår redan... ;-) När snön väl ligger där kan den lika gärna vara kvar förbi sportlovet... Här fick vi bara ett par cm snö i fredags, så nu är det vitt på åkrarna igen (hade töat och blåst bort där). Men i vår trädgård har vi fortfarande gott om snö, sisådär 25 cm skulle jag gissa. En snöslunga kan rekommenderas! Den gillar maken att köra omkring med, så Tiger har gott om trädgårdsgångar att springa på... ;-)

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Glömde säga att det var en fin headerbild!

  SvaraRadera
 5. Ojojoj... det var en himla massa snö det! Vi hade tur - jodå, vi fick oss en del vi med, men bara en bråkdel av vad som föll hos dig.
  En hel massa fina vinterbilder fick du ju nu i alla fall :) Våren - den efterlängtade - ja den kommer väl så småningom... ju förr desto bättre, om du frågar mig :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Är inte avundsjuk på din snö, vi har tillräckligt.
  Men kanske kommer ett lass i natt.
  Vackra bilder har du tagit.
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 7. Hos oss har vi oxå mycket snö!

  margareta

  SvaraRadera
 8. puh lisa. och det gäller både snön och datorn. nu har jag svårt att kommentera hos dig igen. men jag kämpar på. snön ja.... inte vill jag heller ha nån snö, men nu bor jag i ett julkort igen. väldigt skönt att ha snyggbonden som plogar vår lilla väg och så käre maken som skottar resten. och fåglarna... ursnygga bilder, så skarpa och händelserika. men du, vad mycket fåglar det är i år. en vanlig vinter har det gått åt ca 75 kg solrosfrön och i år är vi redan uppe i 120 kg. förutom det är det talgbollar och jordnötter. men det är bara att mata på, det är kul att titta på alla vackra fåglar. och kul nu när de är vana, flyttar sig bara typ en meter när man fyller på i restaurangen. kanske jag skulle ta med mig kameran ut vid matningarna, men då ger jag den på att de flyger alla fåglarna sin väg, hihi....
  hoppas du och din gubbe mår någorlunda i sorgen efter tasse. vet inte vad man ska göra för att lindra sorg.
  allt gott till er!
  aino

  SvaraRadera