tisdag 1 januari 2013

God fortsättning på det nya året!

Så blev det 2013. Som vanligt en seg dag, nyårsdagen. Även om det inte firades så hårt här i skogen så blev det väldans sent. Kvällen avslutades med ett avsnitt av Morden i Midsomer fast det är väl bara att erkänna att vi somnade, he he.

Det nya året började (fortsatte) med plusgrader. Efter tolvslaget hade vi 6 grader! Det har jag aldrig varit med om och jag måste säga att det var härligt. Denna vecka med varmgrader och regn har totalt förändrat naturen. Dagarna inna julafton såg det ut såhär:
Vi bodde i ett julkort! Nu ligger det bara lite, lite snö kvar på vissa ställen. Känns bra, kanske det blir lite trädgårdspyssel till Trettonhelgen. Ni minns ju hur det var förra året.

Har då Torparkärringen gjort något annat än hängt i soffan idag? Jodå, jag fick ju finbesök lagom till nyårskonserten från Wien. Klädd i finstasssen kom Herr S. Hackspett på lunch.


Så vacker han är! Inte alls rädd heller. Jag öppnade altandörren och lyfte ut stativet och fotograferade. Inte helt lätt trots det ringa avståndet. Han rörde sig så mycket! Tur man är digital numera för gissa om många (de flesta) bilder åkte i papperskorgen. Nåväl, jag kom riktigt nära och känner mig nöjd med dagens aktivitet.Nu har jag fastnat i Crocodile Dundee på TV:n. Det var länge sedan jag såg filmerna och de är ju så mysiga! Med detta önskar jag er massor av nyårsdagsmys så hörs vi!


Kram,
Lisa

3 kommentarer:

 1. Ja tänk vad vädret ändrar sig snabbt, kändes som vår ute när jag gick en liten sväng :) nu är det hög tid att planera för vad man ska få till i trädgården denna kommande säsong God fortsättning Kram suss

  SvaraRadera
 2. Vad är det för TV kanaler som jag inte har, här går det bara skräp på TV, inget kul alls..
  Vilket ståtligt besök du har då, tjusiga närbilder, han har ju fortfarande tomtedräkten på sig ;)
  Fy bubblan om du kan hålla på i trädgården hela den här vintern också, det är orättvist, nog kommer jag ihåg dig förra vintern.. här är det fortfarande en halvmeter runt huset men den är våt och trist, inte alls så där fin som den var i julas, jag vill ha ny snö på toppen, tack!

  God forstätting på 2013 :)

  SvaraRadera
 3. God fortsättning!
  Har varit en vårlik dag här också :)
  Så fina bilder på herr Hackspett... han är verkligen grann!
  Kram

  SvaraRadera