torsdag 22 november 2012

Fortsatt höstmus

Tack för alla roliga kommentarer! Det är i sanning en märklig höst. Fortfarande varmt, runt 8 grader på dagarna. En morgon hela 10 grader! Då tror man knappt att det är sant. Morgonen efter var det -1 och skrapning av bilrutor...

Över till besökarna lite. Fenomenet möss i bilar är inget nytt i denna del av landet. Jag vet inte hur många jag träffat som haft möss i sina bilar! Några besök har resulterat i dyra reparationer... Vi är inte ensamma om att ha gott om dem inomhus heller. Om ni bara visste vad folk klagar. Det märks i butikerna också. Jag har aldrig sett så många fällor och annat på hyllorna. Detta är nackdelen med varma vintrar, då blir det mycket av sådant som vi inte är så förtjusta i (fast de är ju så söta).Jag har pratat med Tasse om saken och han tittar bara på mig ungefär som:

Är du dum eller?

Han vill absolut inte avstå sin goda mat för att käka möss! Nae, han tar dem ute och är nöjd med det. Jag håller med, han börjar dessutom vara lite till åren men bara lite ;-)


Nu finns det tillfällen då jag faktiskt tycker att han borde lyssna lite mer till sin inre katt och inte ta efter sin torparkärring. I söndags visade han extremt dåligt kattsinne. Jag hade myst ner mig i soffan på kvällen, med täcke och allt och en sådan manöver kan bara sluta på ett sätt; man somnar! Jag vaknade mitt i natten av att det prasslade i köket bland de papper som ska till återvinningen. En typisk muslus! Tasse låg såklart hos mig och vad tror ni han gjorde? Ingenting... JAG steg upp och kollade men han låg kvar. På morgonen satte Herr Mus igång igen men fortfarande var det bara jag som visade intresse. Vojne, vojne...


På måndag morgon hörde jag Herr M igen. Denna gång i hallen, närmare bestämt i min täckväst. Den sprang raskt iväg och jag räddade västen (som hade blivit attackerad). Pipskrämslare arrangerades och faktiskt försvann musen. Under diskbänken är det fortfarande lugnt. Ingen mus på två dagar, Månntro det är askan... Lugnare i bilarna också, två möss infångats hos maken och en hos mig. Detta i går kväll/natt. Sedan inget. Hoppet har återvänt till skogen alltså.

Hur som helst är de otroligt söta, eller hur? Och som ni ser på bilderna så är vi ju en enda stor, lycklig familj, he he. Torsdagsmy(u)s från oss!

5 kommentarer:

 1. Det är något som är fel i din del av skogen. Alltså på djuren som ska äta upp dina små gnagarkompisar och då menar jag inte Tasse utan de där vilda djuren som rovfåglar, rävar och andra musätare. Tråkigt när det blir fel i systemet... Inte är det meningen att hus och bilar ska ätas sönder och samman av möss heller, det kan jag inte tro. Man brukar ju tala om win-win-situationer men här är det raka motsatsen för alla inblandade, tråkigt helt enkelt. Men det vet du ju redan så det var ju ingen tröst.

  Kram  SvaraRadera
 2. Ha, ha. Har nog någon lättare störning, jag blir alltid på jättebra humör när jag läser din blogg! Har också haft det lite musigt i kväll, har nämligen tagit tag i projektet "rensa dubbelgaraget som det inte får plats en bil i".

  SvaraRadera
 3. Ska bara meddela att vi oxå har söta möss + näbbmöss. Sedan har en granne 6 katter och katterna tar hellre pippifåglar. Så vi kämpar med fäälor, ingetatt göra´t

  margareta ha en fin helg och krya pådej

  SvaraRadera
 4. Man trodde att de var när snön och kylan kommer som de blir fullt med möss i hus och kanske bilar, inte i detta mildväder Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Haha... skrattar för mig själv här vid köksbordet - fullkomligt älskar dina musberättelser :) Och visst är de söta de små liven :) Hur har du lyckats få så bra bilder på dem? jag är alldeles för långsam - det är därför jag fotar svamp :)
  Blev så inspirerad av dig att jag la in en liten film på min "vanliga" blogg...
  Ha en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera