torsdag 8 november 2012

Höstmy(u)s

Jaa, på musfronten intet nytt. Jag har införskaffat en "pipskrämslare" och till helgen ska den installeras på vinden. Jag tänkte att jag ska sitta på post och se om de springer iväg! Om nu någon funderar på vad en p-skrämslare är så är det en manick som ger ifrån sig ultraljud. Jag har alltså inte gjort något åt den coola musen jag träffade där uppe än, hihi.

Några andra möss jag stötte på fick mig helt ur balans. Jag drabbades av ett kraftigt habegär! Håll med om att de är fina!


De här godingarna är närmare en meter höga och de har flera mindre kompisar i olika storlekar. Blev det affär? Nae, prislappen passade inte denna torparkärring. Inte just nu i alla fall, för vi har en liten julresa på G framöver. Ibland måste man prioritera.

Från höstmus till höstmys. Idag såg jag något som fick mig att stanna och titta. Två björkar som fortfarande är gröna! Bara några gula löv. Helt otroligt!


Jag kan upplysa om att det inte finns många löv kvar på träden i övrigt. Ekarna har inte riktigt släppt allt och på vissa ställen (i skyddade lägen) kan det finnas några stackars löv kvar. Jag ska försöka komma ihåg dessa björkar och se om de är extremt sena på våren.

Fantastiskt väder idag, hela 9 grader i morse när jag åkte! Enligt prognosen ska vi få några varma dagar framöver. Det ser jag fram emot :) I övrigt har det inte hänt något speciellt. Dagarna rullar på och jag har hållt mitt löfte om att tagga ner när det gäller jobbet. Jag hade t.o.m tid idag att arrangera en passande bild:


Så där ser det inte ut vanligtvis, sitta och slappa får jag göra hemma. Det ser riktigt nice ut, jag kanske skulle lägga till detta vilomoment, he he.

Nu ska jag vila på riktigt och med det önskar jag er en trevlig kväll!


Kramar från
Lisa

6 kommentarer:

 1. Gigantmössen ser riktigt fina ut, gillar deras randiga strumpor. Men, men, förstår prion när det gäller att resa ... :-)

  SvaraRadera
 2. Så kul att du hittade till min blogg och lämnade ett tassavtryck! Tack vare det hittade jag ju hit! :-) Lägger till dig i min blogglista så att jag garanterat hittar tillbaka. Och du är förstås välkommen flera gånger!

  De där mössen med kläder på var riktigt söta! Men hu då, så många andra möss ni har... Tror att du får dra in på maten till Tasse, så att han sköter sitt jobb lite bättre! ;-) Här har vi en sån där musmanick som står på vinden under takutsprånget och ger ifrån sig klickljud. Vi brukar sätta i kontakten på höstkanten, och det brukar fungera bra. I år har vi inte hört en enda mus...

  Här fick vi snö på förmiddagen, och det finns fortfarande kvar lite vitt på marken. Det låter som att du bor längre söderut om ni hade så varmt i dag.

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Det är ju ändå tur att inte mössen på loftet är så stora!
  Nu är det massor av julpynt runt omkring, men jag har inte sett några så söta här. Men 1 meter.. Dom tar ju plats dom andra 11 månaderna också, i boden.. Bättre med en resa kanske. Vart går turen ?
  Den jobbställningen skulle jag gärna haft :)

  SvaraRadera
 4. Bra bild från jobbet- chefen såg väl inte;)

  SvaraRadera
 5. Antingen eller, men en resa är aldrig fel.
  Mössen som på bilden gillar jag skarp - men ine i natura. För att inte tala om (also levande) hur de förstör på vinden! Isoleringen till varmvattenberedare gillar de oxå lika mycket precis som ost.

  margareta

  SvaraRadera
 6. Helt underbara julmöss!! Du får önska dom av Tomten!! Trevlig helg!!/Ulrika=)

  SvaraRadera