måndag 5 november 2012

Musigt i skogen

Vi har väldigt musigt här i skogen. Lite väl mycket faktiskt...

Jag upptäckte ju att jag haft besök i bilen när jag var bortrest och det fortsatte att dyka upp spår av någon liten, pepparkornsögd och söt liten pryl. Till slut fick även jag nog. Möss i all ära men i bilen vill jag inte ha dem! Alltså köpte jag fällor...

Aldrig trodde jag att JAG skulle ta till sådana drastiska metoder! Nåväl, en fälla gillrades och placerades i bilen.


Som den musfantast jag är så gillrades med rökt korv. Om jag nu måste skicka en liten mus till mushimlen så ska det ske med värdighet!

Jag skrev om detta på Facebook och fick en kommentar om att jag väl hade lagt en tidning under. GAAAHHHH!!!! Måste man göra det???? I mitt huvud passerade allsköns otäckheter om hur det skulle se ut om en mus fastnade. Alltså gick jag ut för att fixa (ett par timmar senare). Då fick jag se detta:


Inte alls trevligt, men jag tröstade mig med att just denna inte såg så fräsch ut. Jag kanske rent av gjorde en välgärning : /

Nåväl, maken fick ta bort den och på med ny korv. Gissa vad jag möttes av morgonen efter när jag skulle till jobbet? Nu fick jag tömma fällan, huuuu. Ännu en mus fångades innan det blev lugnt. I bilen alltså. Under diskbänken var det desto mer liv. Vi började med fälla även där (makens projekt). Nu handlade det om 5-6 stycken per dag! Tack och lov så lugnade det ner sig men inte var det slut för det. Nejdå, nu har vi hört ljud uppifrån vinden/loftet och det är inte tomtar!

Ikväll gick jag upp för att leta en lämplig kruka och när jag stökar omkring så hör jag ett väldans prasslande. Ingen rädder för torparkärringen här! Vad tror ni Tasse gjorde? Svar: ABSOLUT INGENTING! Den latoxen låg och SOV. DÄRUPPE!!! Jag har en passande bild från i somras...


Undrar om det är mitt fel att Tasse inte alltid "gör sin plikt". Just här sa jag åt honom att inte röra lillmusen för jag skulle ta bilder! Knäpp, knäppare T-lus eller T-kärring det är bara att välja : )

Tillbaka till denna kväll. En fälla gillrades och placerades i en låda. Efter någon timme hörde jag hur fällan slog igen och ett muspip. Alltså gick jag upp för att se efter och minsann! Hoppade det inte upp en mus på kanten av lådan! Den satt lugnt kvar och lyssnade på mig:

Men hej! Ha ha haaaa! Du är väl för söööt!

Kan man annat än ge massor av cred till en sådan trivsam skogmus! Den satt kvar en stund och hoppade sedan iväg. Inte kan jag ladda fällan igen. Nu har vi ju träffats! Nae, i morgon köper jag en pipskrämslare (som jag kallar de där manickerna). Det känns bättre att skrämma bort dem istället för att döda dem. Är man en helknasig torparkärring så är man =D

Ha en trivsam kväll och mus ordentligt!

6 kommentarer:

 1. I bilen! Möss i bilen! Uj, uj.
  Nu ska ju dina möss få fortsätta leva, annars kan jag rekommendera en musfälla som heter giljotti. Det är precis vad det låter - en giljotinmodell (som dock inte hugger av huvudet utan klämmer fast). Tycker inte de små musänglarna ser så otäcka ut i giljottin, den är lättare att tömma. Iiiiihh.

  SvaraRadera
 2. Lever man på landet så blir det små otrevligheter - gärna på hösten - Man vill ju inte gärna sluta mata fåglarna. Men Tasse ska väl ändå göra rätt för sej.

  margareta

  SvaraRadera
 3. Uscha mig jag har inte hjärta till sånt men det måste göras, överlåter sånt till min mann.. också fisken som dog idag har han måttet begrava i soptunnan.. men hade jag haft möss i bilen hade det nog blivit fullt krig.
  På med stridsluvan och upp till kamp :)

  SvaraRadera
 4. Tyvärr gör ju dessa små söta individer så mycket ofog annars hade man ju låtit dem va Kram Suss

  SvaraRadera
 5. "När nätterna blir långa och kölden sätter in tar pappa mus och samlar hela barnaskaran sin han visar sen på fällan ni aktar er för den......"
  ja nu är det rätt tid för att alla små sötnosar vill komma in vår stugvärme...nån liten en kan väl gå men v det är inte så kul om de bildar för stora familjer då får fällan komma fram trots att det inte är så kul.
  kram från mig

  SvaraRadera
 6. Och jag trycker på 'end' knappen på skrivbordet så jag kommer nedest på bloggen direkt för på toppen är fortfaranade överskriften 'snakemaster'.. väldigt glad för din varning den här gången.
  Ville bara önska dig en fin 1.a advent :)

  SvaraRadera