lördag 23 mars 2013

Inte lätt att ha pippi!

Jag vill börja med en tillbakablick. Innan den kan jag bara upplysa om att det ser ut såhär nu.


Inte så vårlikt, eller hur? Alltså kommer en jämförelsse med denna tid förra året. Kommer ni ihåg det här? En viss skillnad! Jag föredrar helt klart den varianten av mars...

Tänker vidare på Margaretas kommentar om att stjärmesar är blyga. Absolut inte hos Torparkärringen! Snarare tvärtom. De kommer gärna och flaxar i närheten av mig. Idag ett helt gäng! Att få dem på bild är däremot nästan omöjligt. De är ju inte stilla en sekund! Jag har dock lyckats få bilder på den del som gett dem namnet, he he.


Jag är ju inte så blyg så jag lägger upp dagens bild också. Ingen vidare skärpa men såpass att man ser det gula runt ögonen iaf ;-)


Vilka otroligt gulliga fåglar detta är! Åååh, vad jag skulle vilja hålla i en och gosa med den! Eftersom jag nu är en fågelidiot (hur blev det så) så måste jag återkomma till ett favorittema: havsörnar. Då kommer vi till det som rubriken syftar på. Jag fick convertern igår och visst är det skillnad! Inte så helt lätt att zooma dock. Eller, zooma går bra men att ställa in fokus. Att jag måste tänka om fick jag bittert erfara idag när jag stod ute på gården och spanade (efter stjärtmes faktiskt). Plötsligt dyker en örn upp ovanför tallarna. Jag gjorde som jag brukar, zoomade in snabbt och såg... INGENTING! Försökte förgäves hitta fokus men icke. Bara att zooma ut och försöka igen. Allt detta mekande gjorde att jag tyvärr inte fick någon fin bild men jag skiter i det (ursäkta franskan). Jag bara måste visa upp Den Gamle. Japp, jag är tillräckligt knasig för att börja döpa dem nu också ;-)Varför kallar jag den för Den Gamle? Jo, för att det är en äldre havsörn. Kolla in de vita stjärtfjädrarna! Förra helgen hade vi besök av en arvtagare. Nu ser ni skillnaden, detta är en ung örn...


F-n, vilket intyck jag ger. Jag verkar ju helt fanatisk! Hmmm, har nog blivit skogstokig av att bo här hihi. Har jag då inget annat att mala på om? Jo, vädret såklart! Vi klarade oss bra från det utlovade snöovädret. Det har mest liknat aprilväder - rena snökanonen ena stunden och sol nästa. Några cm kom inatt men solen gjorde ett bra jobb under dagen. Jädrans kallt på nätterna, nu har vi -9...

Känns som ett ostrukturerat inlägg detta, alltså fortsätter jag att hoppa i tid. Vips tillbaka till förmiddagen. Efter ett långt frukostmys började jag ladda för att gå ut i solen. Uppladdningen skedde bl.a till denna helt underbara musik. Detta stycke ger mig vårkänslor!


Underbart! Blir bättre på CD såklart, men jag kan ju inte spela för er här... Faktum är att detta stycke har en klar lugnande effekt. Maken betalade räkningar precis när detta stycke spelades och det är första gången han inte pyst och puffat, he he. Jag ska prova det på mig själv nästa vecka :))

Nu har jag gått igång på musik och skulle vilja dela lite Camerata Nordica med er. Det får bli en annan gång, jag har inte redigerat de filmklippen. Bor man där vi bor så är man bortskämd med gratiskonserter med CN. Min arbetsplats ligger ju nära en kyrka där de brukar spela så jag passar på att jobba över och går sedan och lyssnar. njöt oerhört i tisdags, de spelade en del Mozart. Min idol... Ni kan ju få se affischen iaf, så ni vet vilka stycken ni ska leta efter, haaaa!


Neej, nu ger jag mig. Känner att jag svamlar mer än nödvändigt. Det skulle vara bättre om jag gjorde fler inlägg under veckan, då behöver det inte bli såhär. Varför måste man vara så trött... Nåväl, ha nu en fin avslutning på lördagen. Jag tror vi hörs i mörrn!

Kram
Lisa

9 kommentarer:

 1. Ja de små pippisarna är verkligen söta :) idag har jag sagt några väl valda ord :) för jag har sett fåglar vid fågelbordet sprungit ut för att fota men när jag är där ute så är de borta :) Typiskt. Vilka fina bilder du visar på örnarna, de är ju jätte bra och vad kul med infon hur man ser vem som är äldst :) Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Härligt med skogstokiga kärringar! Så kul att få veta hur man ser att en havsörn är gammal, mera! :-)

  SvaraRadera
 3. nu blev allt gubben avis, stjärtmesar minsannn. så tjusiga gula ringar runt ögona hon hade. Ja, jag har sagt det förr... begriper inte hur du lyckas med att fota de där små rackarrna som aldrig sitter still. och de där lite större som flyger! kul att lära sig om örnarna, gamal och yngre. det har gubben aldrig berätttat.
  och så hör det livet till att vara lite nuts, eller hur. man är ju mycket intressantare som person då, hahahaha...
  aino

  SvaraRadera
 4. Fina pippisar är det. Gammlingen, hade ingen aning att duom också får gråa hår, eller vita stjärtfjädrar då. Antar att alla åldras lite likt. En liten tröst i vinterrusket som råder, har precis kommit hem från scotland, lika illa där :)

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder både på stjärtmesar och örnar... har haft de små dunbollarna här vid flera tillfällen i vinter, men några bra bilder har det inte blivit - de sitter ju aldrig stilla! Havsörnar ser vi ganska ofta, men jag har inte tillräckligt bra utrustning för att att fånga dem på bild (bra att jag får njuta av dina fina bilder istället)!
  Kul att du hittade min andra blogg - så jättekul att leka med bilderna och så kul att testa olika redigeringsprogram... vad använder du? På tal om bilder... jag ser att du lägger ut väldigt stora bilder - antar att du vet att de tar stor plats i Picasa och att du inte har obegränsat lagringsutrymme gratis där...
  Solen skiner och efter ytterligare en kall natt så blir det nog en skön dag... bara jag slapp mitt tandläkarbesök...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, så mycket snö du har. Här ar det snöfritt men fortfarande kallt. Nu behövs det bli vår tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Din kamera är en riktig pippifångare.
  Underbara bilder.
  Snart Lisa, så kommer vintergäcken.
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 8. Tittar in för att önska dig en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 9. antar att du har full vinter som jag. så jag stannar hemma och hoppar över kvastfärden.
  ha en skön påsk!
  aino

  SvaraRadera