lördag 16 mars 2013

Värsta kicken men misslyckat...

Termometern stannade på -15 i natt. Ogilla skarpt! Idag har det dock varit underbart. Ett par plus och sol, då vaknar Torparkärringen till liv! Jag satte mig ute på altanen med en termos kaffe och tittade på pippisarna. En ren fröjd! Under den tiden jag satt där (1,5 tim) såg jag talgoxe, blåmes, svartmes, nörväcka, talltita, större hackspett, koltrast, korp, havsörn och ett gäng gäss av obestämdbar sort. Bra sortiment tycker jag!


Han är fin, Herr K! Fru K var också här men hon ville inte alls vara med på bild. Nåväl, kaffet tog slut och maken och jag åkte till köpingen för att handla. Då händer det.

Titta! Stanna bilen NU! Säger jag och kastar mig ut. Det satt nämligen en stor fågel i ett träd, på en gård... Havsörn! Den lyfte och flög med en Torparkärring springandes efter... Den satte sig i ett annat träd och jag försökte fotografera. Nu blev det riktigt jobbigt. Det blåste nämligen och om man som T-kärringen var dumsnål som köpte en telezoom utan bildstabilisering blir det inte bra. Ursäkta franskan nu men JÄVLA SKIT! Ett sådant där fototillfälle får man inte ofta och så blir bilderna dåliga pga att det inte gick att fokusera!

Även om bilderna inte blev bra så visar jag dem. Jag vill dela denna fantastiska upplevelse med er. När jag var som närmast var det ca 60 meter till trädet där denna underbara varelse satt. Så vacker! Kolla näbben! Åååhh, vad jag önskar att jag haft stativet med!


Det kallar jag megakråka!
 

Jag tror ni förstår varför jag är besviken. Fatta vilka kalasbilder (ffa när den satt i trädet) som jag kunde fått. Fåglar i flykt är aldrig lätt men hur kan man misslyckas när den sitter stilla! Ok, långt avstånd och elak vind... Nu har jag bestämt mig. Jag kommer att köpa en ny telezoom! Inom de närmaste dagarna! Ingen 500 utan jag slår till med Tamrons prisbelönta 70-300 med bl.a bildstabilisering (heter a005). Varför inte ett 500 mm som jag surrat om så länge undrar ni kanske. Jo, jag har ju redan beställt convertern så det blir ju dubbelt så bra ;-) Gissa vad jag ska leka med under påsken, he he.


När jag nu verkligen fastnat i fototräsket så ska jag förkovra mig i ämnet tänker jag. Bli bra på alla teknikaliteter, det är ju så man får de riktigt bra bilderna. Maken fattar inte hur jag kan sitta i flera timmar och vänta på rätt tillfälle. Mer muppvarning måhända, hihi. Ren och skär vila för min del. Fast vila med alla sinnen på helspänn.

Kan lägga till gulsparv och stjärtmes till dagens "skörd" innan jag slutar. Den sistnämnda i ett träd här hemma. Och oki då - en extra örn. Den jäkeln kom flygande över huset så lågt att jag såg ansiktet (huvudet heter det nog) tydligt. Kameran? Inne på köksbordet. Jag FLÖG in och hämtade den men då var megabirden för långt bort. Man får motion på köpet när man har fått pippi!

Kram
Lisa

5 kommentarer:

 1. Jamensedär! Klart du ska ha en smaskig zoom! Med stabilisator. Självklart. Sedan kommer inte en pippi i nejden gå säker. Måste ha varit en oerhört maffig syn det där (trots fotonederlaget).

  SvaraRadera
 2. Wow, havsörn. Den ser man nog inte allt för ofta. Klart du ska unna dig objektiv, du har ju så många modeller.

  SvaraRadera
 3. Du var snabb ändå! Bra jobbat tyckte margareta

  SvaraRadera
 4. det gick ju bra ändå! ja du, du måste ha ett enormt tålamod som har gett dig på att fotografera fåglar!
  och jag säger som ovanstående. solklart att du ska köpa de objektiv du vill ha. vi mogna damer är inte så dyra i drift f.ö.
  aino

  SvaraRadera
 5. STJÄRTMES, DE VAR INTE DÅLIGT- de är jätteblyga och mycket svåra att fånga på bild!
  margareta

  SvaraRadera