torsdag 28 mars 2013

Skärtorsdag

Här väntar vi fortfrande på våren. Nätterna är så kalla, oftast -13 eller t.o.m -14 när jag stiger upp. Burrr!!! På dagarna några plisgrader men när solen skiner är det skönt. Idag tog jag flexledigt och maken och jag satt ute och sörplade kaffe ett par timmar. Jag passade på att bli kompis med mina nya "leksaker" också. har ju fått både objektiv och converter. Objektivet är tungre än mitt gamla (även om det är 70-300 också) men lättare att handskas med. Nu har jag ingen rolig bild att komma med så det får vänta, he he.

Istället kan jag roa er med en tillbakablick. Hade ingen bild från denna dag men väl från 30/3 förra året. Då blommade stjärnmagnolian i kyrkparken. Ovanligt, men ändå. Jag lovar att den inte har någon plan alls på att blomma just nu!


Aahh... Vad jag längtar... Denna långa vinter har fått mig att tappa odlarlusten också. Några frön har såtts och kommit upp, men OJ vad jag ligger efter! I mörrn ska jag skärpa till mig och fixa fler. Nu ska jag gå ut till kråkan och starta fläkten. Hon gillar inte alls kylan och nu när det inte finns snö som isolerar så blir det kallt hos henne också. Sen är det dags att ta kvasten och kvista iväg till Blåkulla, eller Blå Jungfrun. Det har blivit så mycket enklare nu sen jag flyttade hit. Det var långt att flyga när vi bodde i norr ;-) Alltså önskar jag:


Hade ingen kyckling så det fick bli en kanadagås!

3 kommentarer:

 1. Den kalla, långa vintern har nog tagit knäcken på odlarlustan hos fler än oss. Det tycks så länge kvar till sommaren, frösådd lockar inte helt men lite plikttroget har man petat ner några frö i jorden. Men nu som vårsolen tittar fram och fröna börjar titta upp ångrar jag att jag inte sått flera..ja, ja.. vilken söt kanadagås du bjuder på, ser precis (nästan i varje fall) ut som en kyckling, glad påsk :)

  SvaraRadera
 2. Vi har fikat ute de dagar
  när solen var som varmast.
  Trevlig, solig helg!
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 3. Vi fryser vi fryser enda glädjen är att titta i dagboken hur det var förra året.

  Stakarst KRÅKAN som vill ut efter långt inneliv.

  margareta

  SvaraRadera