lördag 30 mars 2013

Påskaftonsmys och fåglar, fåglar, fåglar...

Fast jag fuskar och börjar skriva på Långfredagskvällen, he he. Jag är nämligen så vansinnigt trött men vill se lite på del 2 av "The Bible". Inte för att jag är religiös, men jag gillar historierna och det passar till påsk. Det är ju spännande!

Vad som mer är spännande är förra helgens fågelspaning. Jag åkte iväg i hopp om att få se havsörn i träd men istället fick jag detta:


Inte den bästa bilden i världen, men ett vårtecken - en häger! Trots synfel så har jag god syn. Jag såg en stubbe som verkade misstänkt. En närmare koll visade att det var en hägring - alltså en ring av hägrar ;-)


De tyckte helt klart som Torparkärringen att det var kallt. Tala om att kura!


Jag tror jag ska åka och spana igen. De är så vackra! På hemväg upptäckte jag fler prylar. Ett gäng rådjur som hittat något att smaska på.


Även att bilderna inte är så bra i kvalitet så kan jag tacka convertern för att det syns något överhuvudtaget. Såväl hägrar som rådisar var på ganska långt avstånd. Svårt att fokusera och bilderna är beskurna. Kan gissa att det blir ett nytt tele om ett par år ;-)

Så till dagen. Det blev sol, men blåste kallt. Inte hindrade det vissa torparkärringar från att gå ut. Kråkan kom också ut och vädrade fjädrarna. Så såg jag något i ögonvrån och Kråkis började "morra". En ormvråk! Jag tog de hittills bästa bilderna på den pippin. Jag har försökt så länge. Illond som jag är så får ni inte se dem ;-) Istället får ni en annan fågel som man blir glad av, nämligen en Glada. Mysko ljus men även den min bästa hittills. Det kan bara bli bättre :))


Det är nu fågelskådningen börjar på allvar. Maken och jag var på väg till affären och den stackars mannen fick stanna mer än en gång, hihi. En liten kavalkad av vad som kommit ur påskäggen.T-kärringen med falkblick såg något i gräset... Stanna bilen!!!! Han är härdad, maken.


På hemväg fick jag verkligen spelet. I ett träd satt nämligen en ormvråk. Nu blev det en äktenskaplig kris för den korkade karln stannade inte tillräckligt snabbt. Eller rättare sagt, han fick inte ner rutan i tid. Alltså blev det ingen ståtlig fågel på en gren, men väl en dansande skönhet i skyn!


Och nu kommer min bästa bild på denna pippi. Nästa gång så...


Gissa om jag var salig! Det blev ett möte till med just ormvråken, nästan hemmavid. Även denna gång var han för långsam men nu vet jag att jag kan prova att spana en liten bit bort :) Jag fick förstås se rumpan, bättre än inget!Jag gick såklart ut för att kolla men det blev ingen mer rovfågel. Jag fick nöja mig med en nötväcka som pysslade med mat i en tall:


Och så kom de små trollen. De verkar gilla mig för de kommer alltid och flaxar i närheten av mig. Kärlek!


Ni märker säkert skillnaden i både färg och skärpa. Tacka min nya teleglugg för det! Nu är det ännu roligare att försöka fotografera fåglar. Använde inte convertern idag och det gick bra ändå. Alla fjäderfän var relativt nära. När jag kommit såhär långt önskade jag mig en örn också och det kom en. Tyvärr på konstig höjd och bråttom hade den. Jag slog nästan knut på mig för att få en bild! Jaja, lika bra att jag visar den då. Ni har sett så många tvivelaktiga bilder (kvalitetsmässigt) genom åren så det spelar ingen roll.


Nej, nu väntar lammsteken och en massa annat smask. Hoppas att jag inte tvingar på er mer fåglar nästa gång, ni börjar snart tröttna ;-) Ha en fortsatt fin påskafton!

5 kommentarer:

 1. Tröttna kära du, jag gillar dina fåglar. Jag kan ju ingenting om dom, måste ha sovit genom dom biologitimmarna, så jag tycker det är fint att lära mig lite.
  Lammsteken är uppäten, glad påsk :)

  SvaraRadera
 2. Go påskdag på dig! Är hemkommen från Blåkulla... tittade efter dig, men det var ju såå otroligt många kärringar så jag tror jag missade dig :)
  Ingen risk att vi tröttnar på dina fåglar... ja, inte jag i alla fall. Du är duktig och du har en bra kamera!
  Undrar hur länge vi ska få vänta på våren - ja, våren är ju här... men vårvärmen - var är den? Om det är någon tröst så kan jag avslöja att krokusarna är inte årets utan från förra året :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fantastisk hur underbart som helst! Är på G vill man tro!

  margareta

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder. Hoppas du haft en bra påsk, jag har också följt den tv-serien, den är riktigt bra. Kram
  /Liv

  SvaraRadera
 5. toppenbilder! nu förstår du att käre maken här ska köpa ett teleobjektiv till min kamera, så att han kan låna den och fota pippin! det får han gärna, kan ju önska mig en ny kamera till mig själv sen. hahaha... man får inte vara dum.
  aino

  SvaraRadera