fredag 15 mars 2013

Jag blir så suuur!!!

För det blir jag. Så det så! Nu har det skenat för T-kärringen igen, tänker ni. Kan inte annat än hålla med, hihi. Ni har välan inte missat att det passerar en komet just nu, Pan STARRS. Jag gillar himlafenomen så självklart har jag varit beredd hela veckan. Eftersom den skulle synas nära horisonten vid 17.30-18.30 så har jag jobbat längre utifall att. Det är nämligen så att på taket till den byggnad där jag sitter har man himla (he he) bra utsikt. Varje kväll har det varit molnigt... I tisdags snöade det... Men idag fredag lättade molnen och det såg hoppfullt ut i väster (där den finns). I öster såg det måttligt kul ut...


Alltså klättrade Torparkärringen ut på taket och ställde sig för att spana. Förgäves... Det dök upp en molnbank lagom till solnedgången så eventuella kometer syntes inte. SKIIIIT!!! Där stod jag med kamera och stativ och kände mig muppig. Förhoppningsvis var det ingen som såg mig... Muppig är förresten bara förnamnet. Trots stativ så tog jag några bilder UTAN att använda det. Riktigt synd, för kolla in vilka skojiga bilder!


Ett snötäckt fält eller kanske en sjö med ett utsträckt landskap i fjärran...
 
 
En havsvik där snön täcker isen...
 
Eller helt enkelt illusioner skapade av molnen. Otroligt häftigt! Vad jag önskar att jag använt stativet. Nåväl, det blev ingen komet men väl frisk luft, he he.
 
just nu är luften minst sagt frisk. Vi har -14 nu, inte ett dugg kul om ni frågar mig. Det går så långsamt i år. Någon minus på dagarna och kallare på nätterna. Kråkan får ha fläkt varje kväll för nu finns ingen snö som isolerar utifrån. Hon är fö så gullig när hon står med rumpan riktad mot fläkten och myser!
 
Hur går det då med mitt nya liv? Tja, så glad som jag är på bilden jag tog förra fredagen när jag hämtat glasisarna har jag inte varit :/
 
 
De är jättefina tycker jag, men fy vad jobbigt att vänja sig vid dem! I måndags hade jag huvudvärk och mådde illa hela dagen. Att jobba vid datorn var ett straff (är så fortfarande) och hur får man bra syn när man sitter i en samling av folk? Jeez, vad jag har ansträngt mig! Möten där jag ska läsa ur papper ska vi inte tala om! Det har behövts många små pauser för att klara denna vecka och snacka om trött på kvällarna!
 
Nu är ju detta inte någon världskatastrof (bara i min värld) och det går bättre. Jag håller dock fast vid att köpa ett par till, utan läsdel...
 
Eftersom det nu är lite synd om Torparkärringen, ingen komet och jobbiga glasögon, så gäller det att pigga upp sig. Ni vet ju att jag drömt om ett 500 mm objektiv. De är jädransch dyra och till på köpet tunga. Alltså har jag beställt en converter som förstorar x2. Det innebär att jag kommer att få ett 70-600 mm telezoom! Helt klart mer prisvärt, den kostar typ en femtedel av vad hela objektivet skulle gå på. Kanske jag ändå vill ha ett 500 i framtiden och då kan jag dessutom få ett 1000 mm objektiv. Nu snackar vi tele! Ni lär märka när jag fått det för då blir det mycket lekande i skogen :)
 
 
 
Fast på bilden ovan lekte jag någon annanstans. I denna äckliga vinterkyla är det gott att tänka tillbaka på Jordanien i augusti. Den kvällen i Amman när jag betedde mig som vanligt, hihi, var det vaaarmt. Snart mina vänner, kan vi alla knasa oss pga. värmeslag. Hoppas jag... Inte denna helg men till påsk? Låtom oss hoppas. Suss gott och på återhörande!
 
Kram från
frusefisen Lisa ;-)
7 kommentarer:

 1. Så synd att du inte fick se kometen men det blev ju stiliga blider i varje fall. Jag vägrar tro det är moln och inte snöklädda vidder du visar, men jag får väl tro på dig.
  Tvi vale för kylan, den känns värre nu som den varit borta en vecka eller två, man trodde liksom på våren en stund. Nu fryser man verkligen.
  Ja, man ska väl vänja sig med glasen på näsan, själv tar jag av mina nu och går och sover..
  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 2. Tänk vad man kan bli lurad av bilder, men riktigt häftiga blev de :)
  Inte lätt att vänja sig vid progressiva glasögon - du försöker ju åtminstone... så duktig är inte jag.
  Hoppas på att kylan ger med sig... 20 minusgrader igår och -16 nu... tur att solen är på väg upp :)
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har också spanat, jag och maken, efter den där jädrans kometen. Nix även här. bara kallt och eländigt. Hm. jag behöver också en fläkt att värma rumpan vid tror jag.

  Kram

  SvaraRadera
 4. så man blev snuvad! Tycker det är så spännande med stjärnbilden, så varje kväll mellan 17-18 väntade jag. NIX

  Få istället låta mig nöja med programet om Tycho Brahe och hans vidunderliga Oranienborg på ön Ven. margareta

  SvaraRadera
 5. nä, inte vara sur... livets små förtretligheter bara
  men du, aldrig att jag skulle klättra upp på taket! jisses torparfrun, har du blitt tossig?! hihihi... du kunde åtminstone ha väntat med uppklättringen tills du såg den.
  och nog känner jag igen detta med glasögon... upptäckte att bokstäverna i tidningar och böcker var skarpa! utan glasögon idag är normalstor text bara ett svart streck, typ.
  under täcket är det varmt och helst med en febrig gubbe bredvid, hihihi...
  aino

  SvaraRadera
 6. Äsch då, tror det är nyttigt att vara muppig.
  Kul att du beställt vad det nu är som är billigare än ett smaskigt tele. Sånt piggar upp! Mer fotolek åt folket!

  SvaraRadera
 7. Haha, du är trevligt knasig :-) Jag såg på nyheterna om kometen men sen glömde jag av det. Fast fina bilder tog du ju ändå!

  SvaraRadera