onsdag 3 april 2013

En sorts vår

Nu har vi haft några fantastiska dagar. Strålande sol och flera plusgrader på dagarna. Temperaturen sjunker snabbt när solen går ner så nattetid är det minusgrader. Snön smälter inte direkt fort...

Mina små plantor växer inte fort heller. Pelargonerna verkar känna på sig att det inte är riktig vår ännu. eller så är det så att det ser ut genom fönstret och tänker Burrr...


Samma med basilikan. Den står i ett fönster där man ser mer snö. Stackars små...


Det finns fler små som det är synd om. Vi har haft besök i ett par dagar. Någon som är väldigt gullig, men som snokar reda på alla frön som pippisarna gömt i träden.Jäklar vad han pysslat runt och smaskat! Inte ett dugg brydd om någon Torparkärring heller, trots att jag stått precis nedanför och pratat med honom (eller henne, vad vet jag). För att göra det hela lite roligare så har jag gjort en liten filmsnutt. Här kommer Frötjyven!!


Såhär har vi aldrig haft det förut. Jag gissar att det är brist på katt som lockar hit ekorren. När Tasse huserade i trädgården höll sig Herr E borta. Småfåglarna har bästa läget också. De skuttar omkring på marken hela tiden. Jag har roat mig med att titta på talltitan som prasslat runt i löven. Ibland vill de inte att jag ska glo på dem och då vänder de helt enkelt ryggen till!


Det får räcka för ikväll, nu ska jag försöka få in Kråkan som står ute och tutar. Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. En egen Korre, lyllos. Hoppas att han inte gillar fågelägg lika mycket som fågelfrön... funderar jag vidare.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Här brukar vi ha ekorrar ibland trots katt. Men det har även hänt att vi hittat ekorrsvansar som troféer i trädgården... Så katter kan definitivt hålla ordning på ekorrarna! ;-) Många fina fåglar har ni också!

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder.
  Ekorrar finns ute på sommarstället.
  De är fina att titta på men inte så roligt när de plundrar fågelbon.


  Ha en riktigt härlig dag

  SvaraRadera
 4. hela ekorrens liv består av att sammla och hamstra! Inte sagt att han hittar sina gömställen alla gånger. men trevliga är de. tyvärr tar de fågelägg!

  margareta

  SvaraRadera
 5. Vi har barmark, ingen nederbörd på två månader, flödande sol.
  Växter torkar bort, särskilt de vintergröna.
  Blåbärsriset är helt bruna.
  Kram Ann.

  SvaraRadera