lördag 20 april 2013

I djurens värld

Nu är den här. Våren! Tre dagar med temperaturer på ca 15 grader är inte någon plåga direkt! Ett par riktigt blåsiga dagar har vi haft och utemellan har vinden varit iskall. Spelar ingen roll, vi är ju på rätt sida om nollan :))

På fågelfronten händer det massor. I går var Robin på besök! Rödhaken är verkligen vår. Idag har jag sett fiskgjuse och tofsvipa. Full fart i naturen alltså.


Och det passade ju väldans bra med rådjur mitt i fågelpratet, he he. När de håller till längst bort på ängen är jag nöjd. Inga besök innanför staketet tack! Just den kväll när jag tog denna bild var helt fantastisk. Jag gick ut i skymningen och lyssnade på koltrastens godnattsång. Så vackert! Kattugglan hoade borta i skogen och morkullan flög knorrande förbi - som den alltid gör under sommarmånaderna. Det var en underbar stund! Jag njöt i fulla drag av lugnet och fåglarnas ljud. Ända tills...

DET KOM EN FLADDERMUS FLADDRANDE FÖRBI MITT HUVUD!

De är fina, men helst lite på håll. Jag hade tittat på dem tidigare och försökt fotografera. Bara knäppgökar (spännande fåglar, he he) försöker sig på det men jag lyckades åtminstone få en på bild.


Intressant fotoutmaning, jag ska försöka fler gånger (vissa har visst väldigt lite att göra, hihi).

Det händer alltid mycket i luften och idag noterade jag något som jag direkt förstod vad det var. När en nötväcka ligger platt på fågelbordet beror det bara på en sak: det finns något farligt i luften. Jag gick ut och tittade efter och högt i skyn var den, sparvhöken.


Stackars lilla vän! Den var så rädd! Jag lovade att skydda den och att jag stod så nära nötväckan gjorde att fasan i skyn inte försökte dyka ner. Den bryr sig inte om mig om jag sitter en bit bort, då jagar den ändå. Torparkärringar nedsjunkna i stolar utgör tydligen inget hot ;-)

Gårdagens hårda vind gjorde att jag la fågelmat nära marken. Då dök det upp någon annan som gärna ville smaka:


En skogssork! Bofinken var måttligt imponerad, Torparkärringen var desto mer impad. Det visade sig att detta var en riktig gosegris. Ser mer ut som en teddybjörn än en sork :))
Nu är det så att jag har massor av bilder jag vill visa (finns ju fjäderfän också), men just nu orkar jag inte lägga upp fler. Istället får ni ett par filmer från fredagsmyset. Makens kommentar när han såg filmen var:

Den känner dig! Det är därför den inte bryr sig om att du är ett par meter ifrån! Nu förstår jag varför de kommer in!

Elakt förtal! Vi kände inte alls varandra, före detta möte, he he. NU är vi polare. Ha en fin avslutning på lördaskvällen kära bloggvänner. Vi hörs!
4 kommentarer:

 1. Försök inte, vi går inte på att du skriver S Sork, i alla fall jag vet att du är Svempa med honom. Ni är på förnamnsstadiet.
  Jag klämde och kände och tog visitkort till en man som tillverkade fladdermusholkar. Skulle så gärna vilja ha fladdermöss, vet inte vad det är men jag tycker de är så fina. :-)

  SvaraRadera
 2. Charmig är sorken, förstår att du föll pladask. Undrar om jag inte tycker bättre om sorkar än möss..
  Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera

 3. Riktig kramgo! Inte undra på att det finns faror i luften hos dej!

  margareta

  SvaraRadera
 4. Vilken raring... den lilla skogssorken alltså - så orädd den är - tror du har mutat den :)
  Fladdermössen är vakna här också... gillar dem mycket! Tänk att du lyckades fånga en på bild... så duktig du är! De är alldeles för snabba för mig :)
  Kram

  SvaraRadera