torsdag 11 april 2013

En sorts vår...

Jaa, någon vidare vår har vi fortfarande inte fått. Bara 3-5 plusgrader på dagarna och minusgrader på nätterna. Nu lovar prognosen bättre tider och jag hoppas verkligen de har rätt!

Någon Kråka har jag fortfarande inte sett till. Jag har ställt in mig på att hon är borta, hur ska hon klara sig där ute när det inte är sommar? Det finns inget att äta och de nätter det varit ner mot -8 är inte bra för henne. Om jag tillåter mig att tänka på vad som kan ha hänt blir jag närapå knäpp! Det orkar jag helt enkelt inte med! Alltså är det bortträngning som gäller...

Tur jag har de små att roa mig med. De kommer alltid och upplyser mig om att de vill ha mat, såväl på morgonen som på eftermiddagen.Några små vårtecken finns det i alla fall. Jag gick en runda häromkvällen och minsann hittade jag inte lite livstecken!Tulpaner har börjat titta upp lite här och där. Det är rent otroligt vilken livskraft de har! Snön har just så pass smält bort där de kommer fram. Det kanske blir blommor före midsommar! Nägra andra små raringar hittade jag också, de som trotsar kylan på riktigt.


När jag såg dessa fick jag hopp om att det nog blir vår på riktigt. Jag satte ner en del nya lökar i höstas och kommer inte ihåg vilka sorter, ehmmm... Den här som bor invid katsuran verkar god, någon har smakat på den...


Det har kommit upp fler sen i tisdags och jag hoppas att de inte blir uppätna! I helgen ska jag laga staketet så de fyrbenta skönheterna inte tar sig in igen. Rådjuren alltså. Vi kommer att bli väldigt osams om de börjar härja runt!

Andra vårtecken är fåglar, men just här har det inte dykt upp någon ny. Tror jag. Jag har hört sång jag inte kan identifiera. Däremot träffade jag på en ny bekantskap i går morse. den höll till hos närmsra granne och ville absolut inte vara med på bild. Jag tänkte slänga på convertern för att ha bättre chans, men gissa vem som just den morgonen plockat ur den ur väskan. Suck... Jag fick ett bildbevis iaf och detta är ingen ovanlig pippi, det är bara jag som aldrig sett någon förut ;-)


En spillkråka! Vilken vacker hackare det är och så stor! Jag ska smyga på den i helgen, hoppas att grannarna inte ringer polisen, he he. Eftersom jag inte har några växter att bjussa på så får ni ett annat bekant vårtecken i repris. Håll med om att han är grann när kvällssolen skiner på honom!


Självklart kom mina små söta troll farande när jag tittade på Herr Bo Fink. De har t.o.m blivit bättre på att hålla sig stilla. Nu hinner jag med riktigt bra.I morgon ska det regna (i värsta fall snöa) så det lär inte bli några upplyftande växtbilder då. Eller kanske förresten. Vi får väl se! Ha nu en fin kväll och återigen; tack för era värmande kommentarer på temat Kråkis! Puss på er!

5 kommentarer:

 1. nä, vad ledsen jag blir av att kråkan inte kommit tillbaks. men det är ju parningstider, kanske kanske hon bara är ute och letar efter en hanne. vi hoppas och tror det, eller...
  bofinken är här, sångsvanarna likaså och jag såg en tofsvipa också häromdan, på en snöig åker!!
  jag håller tummarna och tänker på dig!
  aino

  SvaraRadera
 2. Jag känner riktigt hur avundsjuk jag blir så här års när du visar den ena efter den andra bilden med härliga vårtecken och lökar på väg upp. Här ska det självklart komma mera snö på toppen av eländet. I trappan, som varit torr en hel vecka nu ligger äckliga 2 cm av den vita massan igen. Den vars namn som börjar på K. får vi hoppas har det bra och har ett hospits ett annat ställe. Bofinken och de andra bevingade får skänka dig tröst.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Tänk att bofink har kommit till dina trakter. Trevligt!

  margareta

  SvaraRadera
 4. Usch, så sorgligt med kråkis. Du är värd varenda liten pippi och varenda liten topp av vårlökar som tittar upp. Kram!

  SvaraRadera
 5. En del tycker Rådjur är vackra...
  inte jag.
  De är goda med vinbärs gelé till...
  Ann.

  SvaraRadera