söndag 14 april 2013

Helgpyssel

Lördagen bjöd inte heller på något vidare vårväder. Grått och 4 plusgrader. Inte läge att sitta i solstolen direkt. Fåglarna var som vanligt glada och de var dessutom ovanligt många vid restaurangen. Det brukar vara drivor av talgoxar och så ett par blåmesar, talltitor, svartmes och nötväckor. Idag kom Herr och Fro Domherre, en nötskrika ett gäng grönsiskor och flera bofinkar. Kul!


Någon som inte fanns på plats var sädesärlan. Bilden är från 8 april förra året. Vi ligger verkligen efter...


Något annat som är riktigt kul är en av mina favvoserier: An Idiot Abroad. Vi bara älskar Karl Pilkington! Om någon missat honom så kommer ett smakprov här:

Det finns alltså idioter på resa och så finns det idioter i skogen. Eller? De flesta skulle (kanske) bara notera att det ligger ett omkullvält träd på andra sidan vägen. Torparkärringen ser VED! Alltså tog jag en såg och sågade loss 5 meter asp som låg och skräpade:


Det finns tillfällen då jag önskar att jag hade en motorsåg... Nåväl, när jag hade släpat hem trädet gick jag på jakt efter mer. Hittade mest smått men en del lite större. När jag slutade för dagen hade jag fått ihop en fin liten hög. Nu ska den kapas (med elkedjesåg inte för hand) och medelst yxa klyvas :))


Tycker faktiskt att jag var ganska duktig! Det finns mer, men snön får gärna smälta bort innan jag fortsätter. Det är extra jobbigt att inte veta vad som finns under snön. Jag har ingen lust att bryta ett ben!

När man nu varit duktig och hämtat träd att göra ved av så är det bara att fortsätta. Idag söndag har vi haft vår på riktigt; sol och +11 grader! Tjohooo!!! Fram med sågen och jag fick ihop en lämplig hög:


Om nu någon undrar så JAA, MAN SKA HA HJÄLM! Ha ha haaaa!!! Nae, inte riktigt så. Jag tog bilden för att skoja med kollegorna jag har i en annan grupp. De älskar bilden! Självklart kan jag bjuda er på den också ;-)

Efter kapningen började jag klyva och stapla, men gammkroppen började bli seg. Torparkärringen har blivit förslappad under denna långa vinter så orken tröt. Jag får göra klart de kommande dagarna. Sen är det bara att gå ut i skogen och hämta mer...

Eftersom jag nu visar upp min tokiga sida kan jag lika gärna fortsätta. Jag skulle just till att kapa denna gren när jag stannade upp.


En klyka! Den kan vara bra att ha någongång. Man vet aldrig när den kan komma till pass. Alltså la jag bort den. Älskar bra-att-ha-saker, he he.

Nej, nu får det räcka med tokerier för denna helg. Jag är tämligen trött och sängen ser lockande ut. Kanske hittar jagor brittiskt trädgårdaprogram på Youtube jag inte sett. Ni vet väl att det finns massor av kul där? Jag kan varmt rekommendera serien A year at Kew!Godnattkram från
Lisa

5 kommentarer:

 1. Jag har ju minne kort som en femöring en det finns en annan nätadress med trädgårdsprogram också från england, har bara glömt den så klart.. typiskt.
  Stilig skogsarbetare, är det en koppargryta du har på huvudet? Ingen fara för motorsågsmasakern hos dig alltså. Rena manfolket ju :)

  SvaraRadera
 2. Fram för mera tok! Kastrull på! Jihaaaaaa!

  SvaraRadera
 3. Visst är du duktigg. Tack för tipset om engelska trädgårdsprogram. Tittar jag gärna på.

  margareta

  SvaraRadera
 4. måste tala om ifall du ej vet; Bofink hanen kommer först! och sjunger in sitt revir sedan kommer honan och bygger bo. margareta

  SvaraRadera
 5. Ja, men du är väl för skön! Vilken häftig skogsarbetare du är! Självklart så är ett omkullfallet träd ved! Vad annars? Vi kanske är lite knäppa Torparkärringen och Svamp-Anki :)
  Idiot på resa - gud vad jag skrattat åt det programmet!
  Ingen sädesärla här heller och det är redan den 15:e!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera