fredag 26 april 2013

Jag är här...

F´låt. Nu har jag hamnat i ett "jagvarkenbloggarellerläserbloggar-tillstånd" igen. Massor av jobb igen och på köpet så har jag ju semester nästa vecka. Då gäller det att ha rensat bort så mycket som möjligt innan. Väderläget har varit hyfsat. 12-15 plus, sol ibland... Kalla vindar så glöm shorts och sånt! Eftersom jag är väderrapportsfanatiker så vet jag att det inte blir några shorts i England heller. Det ser ut som 8-10 grader där jag ska vara, en del regn och måttlig bris. Nåväl, det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder! Alltså packar jag som en Torparkärring! Så underbart att åka bort några dagar och gå omkring som vanligt när jag är ledig :)))

Tänker mig att vila en del också. Ungefär som denna lilla raring jag träffade i parken häromdagen:


Fru Gråsparv satt och bara myste! Jag blev pömsig själv av att titta på henne! Herr G. Sparv var betydligt mer på alerten. Någon måste väl vara det...


Ursäkta att jag säger det, men den bilden blev riktigt bra! Man ska ha tur ibland, de små har ju en tendens att röra på sig hela tiden = oskarpa bilder ;-) Just denna dag var tydligen alla damer lite sömniga. Fru Storskrake snarkade också!


Det kanske fanns en anledning till att damerna var trötta. Måhända hade de levt ett utsvävande liv och mycket sus och dus tröttar... Hur tänkte jag där? Jo, jag fick äntligen se rörhönan på bra håll. Har försökt få en bra bild sedan förra sommaren men inte lyckats. Igår hade jag tur!


Just rörhönan är en av de fåglar som inte är så vanlig i detta land längre. Kul att ett par stycken landar i stadens fågeldamm varje år! SÅ till det jag syftade på innan. Jag hamnade nämligen mitt i en privat stund. Jag vill varna känsliga personer för nu kommer en bild med pornografiskt innehåll!


Hoppsan! Måhända har jag bevittnat hur rörhönestammen ökar, he he. Jag ska ha span under sommaren och se om det dyker upp några små!

Kanske kommer det en rapport i mörrn, annars får ni vänta till nästa helg. Då hoppas jag kunna bjuda på massor av kulsaker! Om det skiter sig med båtutflykt (man vet ju aldrig med gamla Nordsjön) så hittar jag väl på nåt annat!

Ha en mysig fredagskväll och på återhörande!


Kram
Lisa

4 kommentarer:

 1. Nu blir jag nästan liite avis... bild på rörhöna med och utan make och andra fina fåglar, sömniga och vakna... och reseförberedelser i samma inlägg... jisses! Önskar dig en trevlig resa med bra väder!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är väl så nu när våren exploderar att bloggvärlden får vänta lite. Hoppas du får trevligt på din resa. Kram :-)
  /Liv

  SvaraRadera
 3. jag har också varit i frånvaro-tillståndet, men börjar hämta mig lite igen. det är sorgen över lillen och far, som ibland slår till så hårt. och då tänker jag också på dig, för du har ju också förlorat dina kära husdjur. så tufft vi har det.
  käre maken ska nu kolla in ditt förslag på teleobjektiv, så han blev väldigt glad över att få tips!
  Ha det gott!
  aino

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligare att semestra om vädret är bra....men det är ledigheten som gäller i ditt fall.
  Njut i fulla drag och ta hand om dig.
  Kram Ann.

  SvaraRadera