lördag 17 mars 2012

Koltrastar i fokus

Jag skrev ju i samband med utlottningen att jag skulle ha lite fågeltema fram till dragning. Det är väl bäst jag håller vad jag lovat, hihi. Får jag presentera Herr och Fru K:

Herr K...


Fru K...


Detta var som ni ser en tråkig dag vädermässigt. Varken Herr eller Fru K var speciellt imponerade över snön. Deras kommentarer står hädanefter under bilderna.


Var i Herrans namn är smasket? undrar Fru K och gräver vildsint i snöhögen.


Herr K är enig med frugan och även han är irriterad: Jag får väl skotta själv då när inte torparkärringen gör det! Dålig service på detta matställe!

Faktum är att Herr K inte mår så bra i snön. Han blir ganska deppig av den...


Men han orkar inte deppa hur länge som helst...


Jag säger bara en sak: BLÄÄÄHH för snö!

Efter att Herr K fått ur sig sin frustration, blev han som vanligt. Alltså ganska stursk! Fru K är mer timid och håller oftast en låg profil. Herr K vill hur som helst abbonera restaurangen för egen räkning. När det kommer andra gäster blir han tjurig...


Å vad är du för en joxare då? Har du bokat plats, eller?


Inte? Men bort med dig då, det är min mat!!!

Så gott folk, kan det vara i koltrastarnas värld. Bilderna togs i början av februari, då vi hade vinter. Nu är det ju som bekant vår i de Småländska skogarna och familjen K besöker sällan Torparkärringens drive-in restaurang. De är kvar men hittar förmodligen annat smask i buskarna. Skönsången bjuder de mig på i alla fall = D

I övrigt har denna lördag ägnats åt ved igen. Jag har klyvt upp det jag kapade förra helgen. Det blev inte så dumt, fast ingen megamängd. Den förra ägaren tog ut träd som han lämnade kvar på plats och det är ju onödigt att sådant ska ligga och skräpa. Alltså började jag kapa upp dem också. Jag kan meddela att det känns i gammkroppen! Riktigt slut i ryggen är denna torparkärring ikväll. Jag klagar inte, det är en skön känsla och en ännu skönare känsla att titta på den staplade veden och tänka att jag har gjort det själv! Sedan finns det en bonus till i detta, nämligen att jag får gå omkring i min favoritkostym. Arbetskläder och gummistövlar, he he. En härlig kontrast till arbetsmunderingen ;-)

Ha nu en riktigt mysig lördagkväll. Fler rapporter från pippisarnas värld kommer!

                                   Kramar
                                                                                 Lisa


7 kommentarer:

 1. :) helt underbart arrangerat :) vilka bra bilder även om det nu är snö Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Vilken fin liten berättelse du är ju riktigt duktig både med kameran och pennan:o)

  Strongt gjort att kapa ved själv det får min gubbe sköta.
  Men visst är det bra med ved i förrådet för det kommer ju kyliga dagar också.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Så trevligt fotad och skrivet. Fina foton. Man blir så glad den mörka årstiden då den svarta koltrasten finns mot den vita snön. Att följa honom varje dag är lite spännande.

  Du har väl varm vetekudde på onda muskler!

  SvaraRadera
 4. kul fågelserie... och bra bilder... vi har också haft koltrastar hela vintern vid fågelbordet, men de har inte pratat med mig, flyger sin kos bara jag rör mig innanför fönstret... och jag som är ofarlig och vegetarian, hihi...
  jag får väl skriva en anekdot från mitt liv då och då, så att du kan få dra på smilbanden inne hos mig...
  aino

  SvaraRadera
 5. Ha, ha, trevliga trastar.
  Kan undra om du har snöskydd o värmeslinga på kameran?
  Bra blev det "iallafall".
  Ann.

  SvaraRadera
 6. Nej snö är inget vidare men man kan ju inte deppa hur länge som helst. Det blir vår till slut. Tiden springer ju ifrån mig så nu är det väl snart midsommar också. sen kommer veden värma gott igen.

  SvaraRadera
 7. Jeg kom lige forbi.
  Tak for de smukke billeder.
  Ha` en god dag.

  SvaraRadera