torsdag 22 mars 2012

Underbara vårtecken!

Inget lidande här direkt. Igår var det 16 grader och idag...


He he he... Observera att det är tempen i skuggan = ) På min promenad genom parken efter ett jobb såg jag riktigt många vårtecken. Förutom vårblommor (som ju hängt med ett tag nu) fångade denna underbara varelse min blick:


Till artlistan kan även läggas pärlemorfjäril, citronfjäril och en sorgmantel! Ingen av dem hann jag fotografera dock.

Det finns andra flygande vårtecken också. Igår såg jag en vigg, men den får ni inte se för bilden blev oskarp. Jag hoppades få se den idag också, men icke. Istället hittade jag storskrakar. Något som fascinerar mig vad gäller fåglar, är hur de skiftar färg beroende på ljuset. Vid första anblicken ser han svart ut...


I direkt solsken blir han jättevacker!Schysst näbb förresten, hihi. Herr Storskrake var inte ensam, frun fanns i närheten. Hon hade varit till frissan och fixat frisyren. (ber om ursäkt för bildkvaliteten)Hon ville se ut som torparkärringen, ha ha haaa! Cool pippi hur som helst. Som vanligt blev det lite action i fågelvärlden. Det är alltid intressant att tjuvlyssna på dem ;-)


Hallå där! Stanna så jag får prata lite med dig. Den där bruden, är hon med dig eller?


MEN STANNA DÅ!!! jAG PRATAR MED DIG! Jäkla surgubbe...

Jag väljer att inte återge allt som sades. Det lämpar sig inte för era små oskyldiga öron.

Ett sista vårtecken är att t-kärringen varit ute och pysslat en stund på kvällarna. Jag har börjat fylla jord i rabatten jag grävde i januari (aahh, sug på det - gräva i januari). Vidare har jag börjat vända jorden på nästa ställe jag grävde ut (under samma månad, kafniss). Åååh, vad jag älskar lukten av jord! Tala om att livsandarna vaknar! I morgon ska jag sluta tidigt, även denna vecka har dagarna blivit långa = flextimmar. Flit lönar sig!

Slutligen, kära vänner, passar jag på att påminna om att dragningen i utlottningen är på lördag. Ni som vill vara med har alltså fortfarande chans. Ha nu en riktigt fin kväll, vi hörs!

Kramar
         Lisa4 kommentarer:

 1. Tur di påminde för jag har helt missat din utlottning, klart jag vill vara med. har skrivit en kommentar på det rätta inlägget också.
  kram mia

  SvaraRadera
 2. Ja nu är det najs igen! Det ska ju vara tvåsiffrigt på rätt sida om nollan för att man ska trivas och så... Men du har haft det varmare än jag idag - vi hade väl runt 15.
  Lyckliga du som får gräva... jag får vänta ännu ett tag men pyssla runt det kan jag. Köpte upp hela ICAs minipensélager idag, hehe. Något får man ju roa sig med...

  Snygga fåglar du har. Nu går jag och lyssnar efter tranor - ingen vår utan ett transtreck.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Oh alla dessa vårtecken.

  sjöfågel som är så härligt att lyssna till. Storskrake simma ju ofta med huvudet under vattenytan för att kunna lokalisera fisken. Boet reds i ihåliga träd.

  margareta

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga vårtecken.
  Nu går det undan.
  Idag så regnar det hos oss så nu far snön riktigt illa.


  Håller tummarna:o)

  Ha en riktigt fin helg
  Kram
  Gunilla

  SvaraRadera