lördag 31 mars 2012

Allväder, trädgårdspyssel & pippisar

Ja denna vecka har det verkligen varit alla väderlekar. Det började med sommarvärme, 18 grader och stor sol. Synnerligen behagligt fast alldles för tidigt. Ett par morgonar har jag skrapat bilrutorna dessutom... Efterhand blev det "kallare", bara 10 grader sisådär. Idag vräkte snön ner! Tack och lov så låg ingeting kvar, marken är för varm. Någon luftvärme har det dock inte varit, en liten stackars plusgrad bara. Bra temperatur för att jobba ute alltså = )

Jag drog igång ett nytt litet projekt vid dammen bredvid rabatten jag grävde förut.


Hmm, tror jag måste zooma in lite så ni ser skojsigheten. Ett ögonblick!


En av mina fina krukor glömdes ute förra året med följd att den sprack. Buhuuu! Nåväl, idag kom jag på att lägga den bland stenarna. Det syns inte så väl, men jag har lämnat en del i mitten där jag tänker plantera något. Skulle så gärna vilja ha en mörkröd krasse men kålfjärilslarverna lär ta kål (hihi) på den.

Innan jag fortsätter med trädgårdspysslet måste jag uppdatera fågelfronten. Idag har jag haft besök av två sorter jag aldrig sett förr. Först kom grönfinkarna, men de var inte så sugna på att fotograferas. Jag smög allt jag orkade och fick åtminstone en på bild.


Underbara färger! Riktig påskskrud = ) Sedan såg jag ett par nya från sovrumsfönstret och konsulterade fågelboken. Rödhake! Har aldrig sett en sådan och vilka raringar det är! De ville inte vara med på bild, jag försökte flera gånger men de drog fort som attans. Torparkärringen blev lite sur, men hon är ju envis som synden så det blev dagens andra projekt. Hur det gick? Ni får väl vänta och se, he he.

Mina utgrävningar från i vintras var det läge att fortsätta med. Jag började med att fylla på mer jord men hejdade mig. Det var nära en typisk t-kärring grej, nämligen att tänka efter efter. Om jag fyllar allt med jord, hur ska jag då kunna komma åt blommorna? Detta ställe är tänkt som odling (i liten skala) av blommor jag kan ta in. Jag måste ha en gång emellan! Alltså avstannade arbetet...


Ja ja, det blir nog bra så småningom. Jag ligger bra till i tid och det blev ju ingen vinter trots dagens snö. Hur gick det då med rödhaken? Jodå, ännu ett bevis för att tålamod lönar sig. Vilken supergullig pippi det är! Jag är överförtjust!


Kan tänka att denna pippi kommer i fokus längre fram ;-) Innan jag slutar måste jag visa ett verkligt vårtecken. En arbetskamrat uppmärksammade mig på att en magnolia hade börjat blomma i parken. Magnolia i mars??? Hon hade rätt och jag hoppas att kylan inte tar knopparna för trädet är proppfullt med knopp! Jag skulle vilja se det i full blom! Nåväl, bildbevis finns i alla fall. Njut mina vänner och ha en fortsatt fin lördag!                                Kramar
                                                                         Lisa

8 kommentarer:

 1. Ja visst är rödhaken fin :) så himla söt. Magnolia redan? oj de var väl väldigt tidigt Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Du är då flitig som bara en T-kärring kan vara. Själv har jag hastat ut bara för att hämta lite nödvändigheter = krukor och jord och såklart vallat voffse.

  Roligt med "nya" fåglar som hälsar på. Lilla rödbröst är så söt och näpen. En riktig Beatrix Potter-fågel. Jag har en rödhake som hoppar runt i trädgården nu - alltså NU sover han väl men dagtid. Apropå BP så läste jag att någon har anlagt en Pelle Kanin-trädgård på riktigt efter boken som förlaga - det måste jag kolla upp bättre!

  Kram

  Kram

  SvaraRadera
 3. en liten snabbis ho dig... och det betalade sig bra... fina fåglar... rödhaken är fin... vi har de hos oss också... tack för titten, får jag väl säga då...
  aino

  SvaraRadera
 4. Hej Lisa, såg att du var inne i min blogg! Tyvärr så fungerade ej överföringen av svar från mej till dej. Tråkigt - ibland funkar den - ibland ej.

  Men vad jag skulle svara var; Att den här familjen har SLITIT i 6år! All fritid/semester och dyrt är hobbyn oxå. Men det här är deras intresse, och hans oxå. Dessutom är dom aktiva i trädgårdsamatörerna med öppen trädgård. För att inte tala om dansa folkdans och är med i folkdanslaget för Flens Hembyggd.

  Ja allt det här har jag följd nu från mitt köksfönster i 6år, med stor beundran. Paret är trevlig oxå!

  Kul

  må så gott margareta

  SvaraRadera
 5. Den här veckan har nog bjudit på alla väder här också, men framför allt kyla. Ska säga man blivit bortskämd.. Du är gott igång ser jag med blomsterbädd. Fast det kan ju inte varit många veckor du hade snö, stod inte du och grävde vid dammen runt nyår? Kul är det med nyanläggningar. Känner igen det där med att glömma man ska komma åt, händer här också i min lilla trädgård så hur svårt är det inte att komma ihåg det med så stor plats att bre ut sig på..
  Nu är det påsk och kallt, och bara tre dagar på jobb. Då kunde det ju gott få vara lite varmare, vi får hoppas på sol i varje fall :)

  SvaraRadera
 6. Usch för snö, vill inte ha mer av den varan nu...blää!
  Mycket roligare att titta på dina fina pippisar, rödhaken är verkligen en vacker pippi!
  glad påsk/Mia

  SvaraRadera
 7. Hej Lisa

  Ja nog har vi haft växlande väder.
  Riktigt april väder med både regn ,snö och minusgrader.

  Jag fick den fina vinsten idag och stort tack för den extra fina bilden.


  Hoppas att du får en riktigt fin påsk helg

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 8. Tackar än en gång för den fina vinsten :) den kom igår o den är ännu vackrare i verkligheten :) Kram Suss

  SvaraRadera