fredag 6 april 2012

En lång fredag

Så underbart att påsken är här! Syndig som jag är så är det ledigheten jag syftar på. Veckan har varit tuff så lite ledighet behövs. Måste dessutom ladda inför kommande veckor som kommer att bli lika slitsamma. Fast nästa vecka blir ju också en kortvecka. Förutom att måndagen är ledig så gissa vem som har semester på fredag? Vi ska ju på trädgårdsmässan!


Staren är en riktig vårfågel och aldrig har jag sett så vacker fjäderskrud de har! Pippin skimrar i regnbågens alla färger! Tänk, om jag inte bytt kamera och börjat fotografera fåglar så hade jag aldrig sett det. Faktiskt har en helt ny värld öppnat sig för mig. Har aldrig varit speciellt intresserad av fåglar. Nu när jag får se dem i närbild är det annorlunda.

En välbekant fågel som aldrig stått högt i kurs hos mig är björktrasten. Den sjunger inte vackert och den bara hoppar omkring och käkar mask. Ser dessutom brungrå och trist ut, eller...


Den är ju inte alls tråkig! Den är ju vacker! Kolla in bröstet på Herr B. Trast, vilken härlig nougatfärg. Lite chokladkross också ;-)


Faktiskt har den en hel del likheter med rovfåglar. Både vad gäller teckningen men också blicken. Utan kameran hade jag aldrig sett det. Alltså så här i påsktider får ni en totalfokuserad björktrast istället för en ullig liten kyckling!


Som rubriken antyder så är det alltså Långfredag idag. För att känna rätt påskstämning ser jag återigen den underbara serien Jesus från Nazaret. Jag tror jag skrev om den förra året också. Sedan första gången den visades på TV (på 70-talet) har jag sett den nästan varje påsk. Smart som jag är så spelade jag in den på video på 90-talet. Jag hade på känn att den skulle försvinna ur tablån. Det gjorde den, liksom Beatrix Potters fantastiska balett (som jag också bandade "utifall att"). Man behöver inte vara religiös för att uppskatta denna serie. Historien om Jesus är otroligt spännande och hur eller hur så har vårt samhälle sin grund i de bibliska berättelserna. Jag kan avslöja att torparkärringen faktiskt tror att Jesus har levat, men den vetenskapliga delen av mig kan inte tro på miraklen. Strunt samma, många klokheter hade denne man att säga! Lånar en bild från nätet från serien.


Från religion till trädgårdsdrömmar. Idag ska jag så lejongap. Förutom mina egna frön, har jag köpt två sorter till. Bara detta förtjänar några rader...

Jag har för flera år sedan haft en vacker Antirrhirum som heter "Night and Day". Den är röd och vit. I år skulle jag såklart ha den i min nya rabatt vid dammen. Där ligger färgfokus på rött och vitt. Fram med Chiltern seeds-katalogen, ut på webben och började beställa. Vad hände? Jo, den var slut! T-kärringen blev så arg så hon slängde katalogen på golvet! Ett riktigt moget beteende, hihi. Nåväl, det var bara att vara flexibel och tänka om. Mina egna frön kommer från en mörkröd sort så det får väl duga (fast lite sur är jag fortfarande). Har några Ipomoea som ska startas igång också, fast jag vet inte riktigt var de ska stå. Det löser sig alltid!

Med detta vill jag önska er en riktigt fin Långfredag! Njut av ledigheten och unna er god mat och dryck. Fyll påskäggen till bredden med godis (och tänk inte på oss som inte får äta gotta, hihi) och var snälla mot varandra!
                        Påskpussar från

                                                            Lisa

6 kommentarer:

 1. TACK för att du skickade sommar till mig - alltså bilden med svalorna. Härlig! har inte bestämt var jag ska ha den men det lutar åt att den kommer att hänga på kontoret. Där behövs lite pippisar.

  Att jag numera kallar koltrasthannar för Herr K är helt din förtjänst - det är mycket enklare och så mer personligt. Trädgårdens fåglar är väldigt uppskattade här hos mig... Masai är duktig och vet att de bor här = inte jaga bort. Min luddautomat är välbesökt - mesar, pilfinkar och så kajor plockar ludd. Kajorna ser tokroliga ut när de drar och sliter, nästan som om de vore besatta.

  Nu ska vi ta det lugnt i påsk = inte jobba. Man måste varva ner ibland...

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Gillar koltraster skarp. Så vackra fjädrar. Oxå jag säger numera Herr K.

  Här blir det mycket läsning i helgen. + barnbarn som kommer en kväll!

  Trevlig Helg
  margareta

  SvaraRadera
 3. Det är faktiskt riktigt spännande att titta på fåglar, de är vackra och har sina olika stilar. Vilka fina bilder du har tagit :) Hur är det med kråkan? Ha en riktigt skön helg Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Gillar dina snygga raringar...fåglarna.
  Min favorit är rödhaken.
  Har en här som är ordningsman i klassen.
  Jagar bort sådana som inte följer ordningen.
  En riktigt Glad Påsk på dig.
  Ann.

  SvaraRadera
 5. björktrasten har jag svårt för, visst är den fin i närbild, men den är ju så stygg mot småfåglarna...
  och nötskrikan är också en stygg fågel... fast snygg...
  jaja, det är kul med fåglar.
  aino

  SvaraRadera
 6. Åhh, tänk om jag själv varit så förutseende (och hade en vhs på 90-talet!) att jag också hade de godbitarna på band. Potters balettande djur är ju en riktig julklassiker och helt fantastisk, och Jag ääälllskar jesusserien och har så ofta tittat i tv-tablån om den skulle gå igen, men sedan jag flyttade utomlands blev det ju svårt såklart :P Nåja, allt kommer ju tillbaka, kanske finns den som dvd-serie någon gång? *Hoppas*

  SvaraRadera