lördag 21 april 2012

Minsann!

Dagen har varit minst sagt varierande igen. Sol (med t-kärring i solsängen + bok) mulet (t-kärringen grävandes i rabatt) och regn (t-kärringen sprang som en gepard för att ta in tvätten). Nu har dimman rullat in så det är riktigt surt. Nu ska jag inte klaga, mina vänner i norr däremot har rätt att klaga sig blå. De har fått mycket snö de senaste dagarna. Jag vågar inte ringa min kompis (hon som var på besök före jul, ni vet). Kan tänka att mina små oskyldiga (he he) öron skulle krulla sig och ramla av när hon börjar ondgöra sig över vädret!

Jag lämnar ämnet och återgår till trädgården. Jag tog ut en musikmaskin när jag jobbade och det är för väl att vi inte har grannar. Eller himla synd för de som missar livet i skogen. Det finns väl ingen som klarar att hålla sig i skinnet med Blue Öyster Cult på hög volym! Torparkärringen dansade runt med spaden som gitarr och diggade Astronomy och Don´t fear the reaper. Om någon vill lyssna på den sistnämnda så finns den HÄR.

Väldigt vad bildlöst det blev nu då! Här kommer bilden som rubriken syftar på:


Minsann! Mitt experiment fungerade! Jag plockade frön i höstas och detta är Kaukasisk vingnöt. Det blir ett stort träd med åren, 15-20 meter högt om klimatet är bra. Det träd som jag plockat frön från är gammalt och stort. Här gäller det att ha tålamod, men jag nöjer mig med ett litet träd för bladen äör så vackra. Bilden är snodd från nätet.

Klicka för stor bild

Jag tog frön från en Hibiscus också och en liten stackars planta har tittat upp. Vi får väl se hur det går...

Nu måste jag lämna er för det är Mord i paradiset på TV. En riktigt mysig deckare! Vi får höras en annan dag. Lördagsmys på er!

                         Kramar
                            Lisa4 kommentarer:

 1. Ja det blir nog ett vackert träd om du har tålamod :)Och det skulle va kul att se dej spela luftgittar med spaden :) Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra och omväxlande dag! Kul med frösådda träd - trist att de tar sån tid bara. men bra att öva sitt tålamod på. Mina frösådda (norpade frön) frilandshibiskusar är väl 4-5 år nu, jag har tappat räkningen. I fjol kom två blomknoppar JA... som torkade in NEEEJ. Hoppas att någon av dem vill blomma i år. är nyfiken på vilken färg blommorna behagar att komma med. Röda, vita eller blå?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ett vårdträd, på sikt! Men kul att testa.

  margareta

  SvaraRadera
 4. Så spännande me frösådden.
  Synd bara att det tar sådan tid för det att bli lämpligt högt.
  Men det kanske växer snabbt från början så att du får njuta av det iallafall.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera