måndag 9 april 2012

Torparkärringen gräver vidare

Så många gånger har jag tänkt att det är en himla tur att vi bor i skogen. Ingen kan se alla stolleprov som jag gör. Tänk er själva när t-kärringen släpper allt hon har i händerna och löper som en gasell över gården. Detta för att hämta kameran och jaga någon fågel. Idag var det en ormvråk. Den var snabbare än mig...

En annan typ som jäklas med mig meste jämt är hackspetten. Idag satte den sig i en lönn och då smög jag efter kameran. Sedan smög jag lite närmare, något nedhukad och "gömde" mig bakom min vackra staty. Visst fick jag Herr H.Spett på bild, men han gjorde allt för att inte synas...


Sitt där och skäms du! Jag ser dig nog! Såklart flög den iväg när jag försökte smyga närmare. Undrar vad folk skulle säga om de sett mig. Kan tänka att det såg helknas ut, hihi.

När jag inte jagat fåglar har jag grävt vidare. Nu borde inte vattnet sugas upp av jorden i alla fall. Om jag tar bort lite mer och sedan planterar något som hänger ner över kanten, borde det bli fint.


Det är till vänster i bild som jag vill ha en Miscantus. Tänker mig att den kan dölja lite av vedförrådet där bakom. Enda problemet är att det är ungefär 10 cm jord och sedan berghäll : ( Jag känner mig inte övertygad om att det blir snyggt att bygga upp något heller. Jaja, den som lever får se.

När detta var gjort slog jag till med att ta bort lite mossa och jord bakom den stora rabatten. Sedan blev jag stående... Flyttade till utsidan av staketet och hängde där länge och väl. Attans! Gubbstraffet har nog rätt i alla fall! Han tycker nämligen att jag ska förlänga rabatten mer och lämna en liten gång mot den andra rabatten jag grävt i år. Hittills har jag inte engagerat mig i den plätten...


En del av mig vill göra rabatt av allt, men en annan del vill inte det. Jag skulle kunna tänka mig att göra rabatt av en del och sedan bara sten med ett hål för någon växt. Eller fixa något att ställa några krukor på... Hjälp! Nu blir det jobbigt! Tur att jag lät bli att gräva, ska fundera lite till. Tips av er kära vänner, tages tacksamt emot.

Nu är det bara viloläge som gäller resten av denna påskhelg. Arbete i morgon igen. Jag hoppas att ni haft det lika bra som t-kärringen dessa dagar och att ni inte spräckt några magar pga allt godisätande ;-)


Påskpussar från
Lisa

4 kommentarer:

 1. Du är så flitig och vad gäller hur du ska göra så är det svårt att föreställa sig hur det ser ut men gångar är alltid mysigt att ha :) Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Regn, regn och åter regn...hela dagen.
  Urtrist, att det finns så mycket vatten.
  Men vi är glada att vi slapp snö.
  Ann.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin damm och plantering det blir.


  Mycket jobb men det ger verkligen resultat.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. En stor gräasrugg ser säkert jättefint ut, hos mig är den bara halvhärdig om din berghäll gör att vintervattnet rinner undan så går det nog, berget ger ju värme. Den dammen din ser jättefin ut men rabatter, jag brukar tugga en stund på sånt jag också, det ser kanske inte sån ut men jag har byggt ut lite med taget. Känn efter innan du gräver du, sommaren är fortfarande lång :)

  SvaraRadera