torsdag 26 april 2012

Vår...

Alltså vår som i årstid, inte er. Fast våren är ju förstås både vår och er! Vid detta laget har ni förmodligen sett den uppdaterade versionen av förra inlägget. Nu finns bilderna med. Inte någon vidare blomning i den rabatten, men i parken i staden har det blommat desto mer. Denna syn kan man lätt vänja sig vid!


Gissa vem som har bestämt att köpa massor av lökar till hösten! Det finns många vårtecken i övrigt. Träden har små löv på gång och vissa håller på att slå ut. Hästkastanjen startade för ett tag sedan:


När jag ändå är inne på temat träd, måste jag visa en verklig gigant.

Bredvid en av rondellerna jag åker igenom till och från jobbet står ett stort träd. Till jul är det upplyst av massor av lampor och är fantastiskt vackert. Jag har aldrig riktigt sett bladen men formen påminner om en ek fast inte riktigt...


Det var dimmigt i går som ni ser, he he. Går man närmare inser man hur tjock stam detta träd har. Fortfarande ek-känsla men...


Neej gott folk, det är absolut ingen ek. Jag tittade uppåt och blev säker på min sak. det är en kaukasisk vingnöt. Kolla in resterna av fröhängena!


Detta träd är nog väldans gammalt. Jag hoppas att de gör något åt det, för stammen ser inte bra ut. Det vore en tragedi om trädet måste sågas ner! Förmodligen blir det så till slut, buhuuu.

Känns som att jag lämnat våren lite. Så det kan bli ;-) Lika bra att jag avslutar med något helt annat då. När jag parkerade utanför jobbet i morse såg jag en märklig syn. Tur att jag alltid släpar med kameran! Vad tror ni om det här?


Ett mirakel! Jag kan inte låta bli att undra hur någon på t.ex medeltiden skulle ha reagerat. Någon som aldrig varit på detta ställe, kanske en ruffig skogsbo... Denna skrufsiga torparkärring visste ju såklart att det finns ett kyrktorn under korset, men håll med om att dimman skapar en underbar illusion!

 Om ni inte visste det så är det fredag i mörrn vilket innebär att helgen är nära! Om ni som jag tagit ledigt på måndag så är det fyra dagar ledigt. Nice! Med detta lämnar jag er för ikväll. Vi hörs framöver!


Kramar

Lisa

4 kommentarer:

 1. Men som du slitit där med all sten och markduk och jord - alltså i det förra inlägget. Impad! Snyggt med hinken med sedum/taklök. Den skulle jag vilja härma... varför vill man alltid ha det ouppnåeliga? Jag vill också ha mjuka, vackra hällar :-)

  Jag spanar också i skyn för tillfället - efter hussvalor. Fast de är ju också en form av järtecken?

  Kram

  SvaraRadera
 2. vilken spännaned bild med kyrkkorset, den borde du ju skicka in till någon fototävling,....riktigt häftig! jag har aldrig kameran till hands när såna tillfällen dyker upp...
  önskar dig en underbar valborg/Mia

  SvaraRadera
 3. men så häftigt med korset i dimman!
  och nog tror jag att du ska peta ner tusentals lökar, vem annars skulle göra det?! jag petade ner 600 lökar i vår första trädgård och de nya ägarna senare var inte alls intresserad av blommor... så lökarna försvann illa kvickt...
  aino

  SvaraRadera
 4. Vilket blått hav i parken :) och vilket fint gammalt träd så underbart att se den visdom som grenarna bär :) Vilken häftig bild med korset :) väldigt häftigt Kram Suss

  SvaraRadera