måndag 23 april 2012

En blandad kompott, fullversionen!

Såja, nu har jag fått mer utrymme för bilder så ni kan få hela inlägget, fniss.

Det blir lite av varje idag. Kan dessutom upplysa om att detta skrivs från sängen. Nejdå, t-kärringen är inte sjuk men fruktansvärt trött. Jag gick ut en sväng i kväll och började fylla på med jord i lådor och rabatter. Efter tre 50-liters säckar blev jag stående. Det fanns ingen kraft kvar... Nåväl, det kostar att ligga på topp och ibland är plånboken tom (Guud, så värdelös koppling).

Att åka till jobbet är numera en annorlunda upplevelse. Jag väljer ofta att köra den gamla vägen för den är trevligare och den brukar vara tom på trafik. Nu är E-vägen avstängd pga vägarbete så all trafik omdirigeras över "gammvägen". Att befinna sig i en bilkö där är en märklig känsla...


Riktigt jobbigt blir det när den tunga trafiken dyker upp. Det är inte kul att möta långtradare på´denna väg. Som ni ser så var det tråkigt väder i morse också. Dimmigt och dant. Nästan skitväder faktiskt och det får mig att växla tillbaka till Stockholmsresan.

Nyfiken som jag är, så snokade jag omkring en hel del på hotellet och där hittade jag en mysig toalett!


Här har man tagit begreppet att läsa på toan ett steg längre = ) Detta är alltså damtoaletten, vilket denna utsmyckning är ett bevis på:


Behöver jag berätta att jag genast satte av för att hitta en herrtoa, för att se vad där fanns för utsmyckning. Jag hittade ingen i närheten, så jag la ner projektet. Tyvärr, he he.

Ett projekt som faktiskt är färdigt (nästan) är den stora rabatten. Ni minns kanske att jag funderade på att ta bort gräset och förlänga den ytterligare. Jag gjorde så och i helgen blev det klart. För den som vill friska upp minnet, så finns "före"-bilden HÄR. Efter förra veckans slit blev resultatet som följer. Nu kommer bilderna = D


Helt färdigt är det ju inte. Täckduken måste gömmas bort och det finns en hel del mossa (och ogräs) som ska väck. Den gamla plåthinken innehåller taklök och där ska det rensas. Hinken är numera full av takisar!


Jag har lämnat en del i det lilla stenröset. Tänker peta ner något trevligt där. Jag skulle kunna göra ett ministenparti där. Lite mer taklök och något litet med blommor. Vi får väl se. Pinnen hittade jag på mitt stenplockarställe. Jag gillar det vridna mönstret. Hur som helst så får det vara nog med denna rabatt. Jag breddade den lite också (även det makens förslag och han hade rätt, igen...). Passade på att täcka bättre under stenarna för det har kommit upp ogräs...


Som ni ser så är det stökigt till höger om hinken. Revsugan och den där silvergrå saken (förlåt, men jag är så trött så hjärnan är nästan tom. Jag VET vad växten heter men inte just nu) ska jag dela på och så ska mossan till höger bort. Lammöronen i rabatten ska flyttas. Förlängningen av rabatten började där så de är malplacerade nu. Gräset grävde jag ner i höstas bara för att ha det någonstans och det ska också flyttas. SEN är det bara att odla!

Så, nu fick ni hela inlägget, he he. Jag sparar gårdagens skamsna slutkläm. Varför ändra på ett vinnande koncept ;-) Kursiverar det för att markera. Ha en fin kväll, kära vänner!

Och det får ni tyvärr inte se just nu. Det kom upp ett meddelande som upplyste om att jag har fyllt min kvot på Picasa. Jag har ju tänkt länge på att köpa mer, men inte gjort något åt det. Jag får handla och återkomma en annan dag. Så snopet... = /


Kram från en (inte längre) skamsen Torparkärring

4 kommentarer:

 1. En sån cliff-hanger... du kan då få till det och hålla oss på halster. Förmodligen blev hela rabattgrejen fantastisk.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Kan riktigt se hur du smyger runt på hotellet med kameran i högsta hugg :) Så spännande men hur blev det? hittade du något spöke? Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Måste beundra dej för din energi, och allt ser så bra ut. T ex den vridna stocken är ju kul, jag har massor kul/konstig som jag hittat i skogen, t ex gammal rotklump som jag brukar ha krasse i!

  margareta må så gott och akta ryggen

  SvaraRadera
 4. vi sliter på varsitt håll, men med olika saker, hihi...
  du är otrolig som orkar förändra trädgården! jag bär också hem stock och sten från mina hundpromenader, att smycka i trädgården med... en del kanske inte tycker det är snyggt, men jag gör det.
  nä, nu blev jag lite fundersam över din smak... Schenkenberg alltså... har är ju stel och ful i dansprogrammet... och inte ler han särskilt ofta... är kanske rädd att få rynkor.... hehehe, nu var jag elak.
  och gubben och jag ska bo på ditt flådiga ställe nästa gång vi åker till huvustan, så tack för tipset... me like...
  och det regnar och jag måste ta ut vovven...
  aino

  SvaraRadera