tisdag 10 april 2012

Lite före och efter

Vilket eländes surväder vi har idag! Det började med bara mulet, men framåt eftermiddagen kom regnet. Definitivt inget utomhusarbete i kväll alltså...

Jag tänkte istället bjuda er på lite trädgårdsbilder. Det är alltid kul med före och efter. Dessutom blir det enklare för er när jag ställer frågor som jag gjorde i förra inlägget, hihi. Så här såg det ut vid dammen när vi flyttade hit. Nu förstår ni vilken gång jag menar.


Minst sagt tråkigt, eller hur. Som jag berättat så har dammen haft låg prioritet, men det börjar hända grejor. Ni vet ju t.ex vad jag pysslade med under julhelgen = ) Så här såg det ut på nyårsaftonen:


Och lite mer grävning under Trettonhelgen resulterade i detta (sidan mot dammen):


Och så här ser det ut idag. Mycket har hänt på relativt kort tid!


Nu förstår ni kopplingen till gårdagens inlägg. Den stora rabatten jag gjorde förra året ligger alltså till höger. Jag är inte klar med stenarna ännu, det måste dit fler så jag kan fylla på mycket jord. Den lilla rönnsumaken i dynamitlådan har klarat vintern, så jag ser fram emot lite tillväxt där.

Jag har fler före- och efterbilder från andra projekt, men de tar vi en annan dag (det är så jobbigt att leta bilder så jag ids inte just nu, fniss). Ha en fin kväll och försök förtränga det där blöta som kommer från skyn. Vi kan trösta oss med att det är bra för växtligheten!


            Kramar
                                    Lisa

6 kommentarer:

 1. Kul med före- och efter! Alltså, jag har inte fattat tidigare hur mycket berghäll du har, typ överallt? Och hur grunt matjordslagret är. Men nu fattar jag. Jag tycker också att du ska utöka rabatten.

  Men regnet är bra för knopparna :-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. jag igen. No - ingen mässa för min del. Hinner inte och tror inte att jag orkar heller... Vill du ha en fribiljett? Mejla mig ikväll i s f så skickar jag imorgon så har du den till torsdag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Nu ser man verkligen vilket jobb du lagt ner :) de kommer bli hur snyggt som helst Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Som jag har sagt tidigare, att anlägga en trädgård ta tid. Måste ta tid.
  Damm!! tjusigt men så jobbigt. Ska du ha näckrosor oxå, och sumpväxter?

  Du är riktigt duktig och de blir kul att följa dina projekt. Men de e ett hästjobb1

  margareta

  SvaraRadera
 5. Vilket otroligt jobb ni gjort.
  Men det kommer att bli riktigt bra.

  Spännande att se när det är klart.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Du har jo bra med plats ännu så mera gra¨vning ger mera blommor... om du vill.. Kul med såna före/ efterbilder, då ser man utvecklingen. Din krutlåda passar fint in :)

  SvaraRadera