lördag 14 april 2012

Besök i huvudstaden

Torparkärringen med tillhörande make, har varit på vift långt från skogen. Igår drog vi iväg norrut med sikte på Stockholm med omnejd. Det var en osedvanligt grå och regning dag, inte helt optimal för en sådan utflykt men humöret var ändå på topp när vi åkte. En liten ond aning smög sig på när vi lämnat skogen och kom till närmaste civilisation (3 km bort)...


Jamenjustdet! Vägen helt blockerad! Till slut flyttade de på sig så vi kunde komma förbi. Vädret blev inte ett dugg bättre. Det regnade hela tiden. Nåväl, några timmar senare kom vi fram till vårt första mål: Nordiska Trädgårdar, mässan i Älvsjö. Tack Anna för fribiljetten! Nu är ju inte detta makens drömresemål, så efter en stund satte han sig och drack kaffe medan t-kärringen älgade runt och shoppade lite. Det var ganska lättnavigerat, för många utställare fanns på samma plats som förra året.

Den här mackapären hade jag gärna haft hemma, men det var ingen lek att ta sig i och ur den!


Jag var otroligt återhållsam denna gång. Faktiskt blev det inget "onödigt". Fyra riddarsporrar och tre stockrosor inhandlades och så lite annat smått och gott...


Det var nära att en eller två grodfontäner från Mr Fredrik hade följt med, men de kan jag beställa från nätet. Nåväl, jag var nöjd med mina inköp och vi körde vidare mot nästa mål; Fjärilshuset på Haga (är det någon som tycker det var ett märkligt utflyktsmål, hihi).

Innan vi kliver in i värmen måste jag stanna upp och fundera lite över hur Fjollträskarna (förlåt, förlåt men jag älskar detta utttryck från Pistvakt) fungerar. Utanför Fjärilshuset finns den här:


Hmmm, att julen varar än till påska känner jag till. Kanske ska ordet julen bytas ut mot midsommar, vad vet jag ;-)

Hur som helst var det underbart att byta ut den råa kylan mot 25 grader där inne. Snabbt insåg jag att jag skulle haft zoomen med mig in, för många fladdrande skönheter satt långt bort. Några lyckades jag få med i alla fall men tyvärr är de första bilderna inte särskilt skarpa. Jag vill ändå visa hur vackra de är!Vilken grannlåt! Fråga mig inte vad det är för sorter, de är inte svenska iaf, he he. En mycket vacker fjäril fanns det speciellt många av. När de fladdrade omkring kunde man se hur vackra de var men tyvärr satt de mest och påsade. Eller ska jag skriva poserade. Just de här två hade kalas!Härlig djupdykning! Att de är stora förstår ni när man jämför med mangon... En riktig skönhet satt gömd bland växterna. Helt underbar!


Förutom verkliga skönheter fanns det en och annan ful fisk också...


Och bland ormbunkarna lurade ett troll!


Ja tänk, vad som finns i de mer exotiska miljöerna ;-) Maken trivdes alldeles utmärkt och det finns många anledningar till att vi trivs ihop. En är att vi är väldigt knasiga. Självklart var han bara TVUNGEN att göra detta!


Kaka söker maka, fniss. Jag hade antagligen gjort så själv om jag hunnit före! Förutom att det finns fjärilar, fiskar och grodor att titta på så är miljön helmysig. Det är verkligen så långt från Sverige man kan komma. Att vandra bland våra krukväxter som är i trädformat är häftigt! Maken trivdes verkligen. Nu förstår jag varför han inte trodde att en pelargon var en pellis. Hos oss är de så små! Samma med allt annat. Han är ju en utomjording, nej förlåt jag menar utomnording. Att sitta under denna ficus robusta fick honom verkligen att mysa = )


Kan bara säga WOW! Efter denna exotiska miljö var det dags att åka till nattens härberge. Nu föll torparkärringen handlöst för detta ställe, så det förtjänar ett eget inlägg. En liten sneak-peak kan ni förstås få...


Grand Hotell i Saltsjöbaden. Där lämnar jag er för ikväll. En utförligare rapport kommer...

Ha nu en riktigt skön lördagskväll så hörs vi!


Kramar
Lisa3 kommentarer:

 1. Den där mässan har jag förstått är som den varit de senaste åren. När utställarna t o m står på samma platser blir det jubara för tråkigt, tycker jag. man vill ju inspireras, få nya idéer och förundras på en sån mässa. Nu är jag ännu gladare att jag inte stressade upp för ett dagsbesök.

  Men fjärilshuset däremot. Där skulle jag kunnat vara i en vecka minst. Underbart! Det finns ett liknande fjärilshus i Köpenhamn med alla tänkbara fjärilar, olika ödlor mm. Och alla fantastiska tropiska växter. Där skulle jag också kunnat vara i en vecka - eller flyttat in?

  Ha det bra där uppe och sov så sött i ert slott.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med! Förra året sa jag : been there done that. Åkte i år igen... Nästa år blir det definitivt inte! Dags för Malmö tycker jag = )
  Fjärilshuset ja, även jag hade kunnat stanna där lääänge...

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig utflykt ni varit på :) Fjärilshuset låter spännande :) har varit på Universeum i Göteborg kan de vara något liknande tro? Kram Suss

  SvaraRadera