söndag 29 april 2012

Mest om Kråkan

Jag bara måste berätta om Kråkan. Vilken underbar varelse hon är! Nu har hon hitta på ett sätt att ha koll på sin torparkärring, även om denna är inne. Under vardagsrumsfönstret står det en trälåda. den brukar Tasse använda för att titta in och upplysa om att han vill komma in. Nu har Kråkis börjat hoppa upp där också. Hon är så skitsöt när hon står där och tittar på mig!


Jag vaknade med ett skratt i morse pga denna pippi. Någon (jag nämner inga namn) satte igång att snarka synnerligen ljudligt i natt och det är mer än en from t-kärring står ut med. Alltså tog jag mitt pick och pack och lade mig i soffan. När jag vaknade och tittade ut såg jag ett näbbförsett ansikte som tittade på mig. Kan man annat än skratta = D

Nämnda fågel kom in i farstun häromdagen också. Hon är väldans nyfiken på huset och till slut smög hon in när dörren ändå var öppen. Maken håller på att få fnatt och tycker att "kvinnorna" i huset är helknasiga. Såklart vi är!


Det blev ännu ett gott skratt i kväll. Vi har ett bord och två stolar på trädäcket utanför köksfönstret. Gissa vem som plötsligt stod på bordet och tittade in = )


I övrigt har det varit två ganska lata lediga dagar. Vädret har varit skumt. Igår var det varmt men mulet och det kom några regnskvättar. Samma idag (bara några regndroppar) förutom att det blev soligt och fint på eftermiddagen. Då flyttade jag ut och pysslade om pelargonerna och satte dahliaknölarna i krukor. Lite sent men det blir nog bra ändå. Ingen gitarrkonsert medelst spade, idag var det Wilhem Peterson Bergers Frösöblomster som stod för underhållningen. Lyssna gärna på den underbara Sommarsång HÄR.

Kan också till min oerhörda glädje konstatera att snart händer det. Den tid på året då huset bäddas in i skyar av vitt. En slånbärsbuske har smygstartat. Buske eller buske förresten. Just denna är mer ett träd.

Om ni har glömt vilken prakt dessa buskar bjuder på, så kolla HÄR.

Med detta lämnar jag er för ikväll och önskar er en fin kväll! Ha dé = )

 

3 kommentarer:

 1. Oh, jag har just undrat lite om min favoritKråka... vad en sådan dam hittar på nu för tiden. Eller snarare drottning för hon har ju den vackraste kronan och hennes halskrås är av kunglig kvalité. Så gullig hon är när hon står och spanar in genom fönstren. Sällskapssjuk?

  Här har slånen slagit ut i veckan och det är underbart. Doftar så gott...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Gulliga Kråkan.
  Vilken social snygging.
  Att du kan motstå henne,
  hon vill ju dela säng med dig.
  Trevlig Valborg!
  Ann.

  SvaraRadera
 3. hon är väla för mysig, kråkan din. roligt sällskap, när man vant sig vide att bli smygtittad på, hihi...
  och du, det såg ut sådära på himlen här med igår och ett tag tänkte jag gå ut och fota, men så iddes jag inte... men fick ju uppleva det en gång till via dina bilder...
  aino

  SvaraRadera