onsdag 5 december 2012

Jag slutar drömma...

...om en grön jul. Det är nog bara att resingera inför vädrets makter. Snön ligger kvar och den har dessutom förökat sig! Jag sa redan när det var någon centimeter att det räckte, men det tyckte visst inte kung Bore. Altanräcket såg ut på detta viset igår kväll. Det var alltså gårdagens "snöskörd"...


Jag har sopat bort snö från ljusslinan flera gånger. Gnäll! I går hade vi väldans mycket snöfall och det var inte så roligt i trafiken. Med tanke på hur de har haft det i mellansverige idag så ska jag inte klaga egentligen. För att vara på den säkra sidan, åkte jag hem tidigare igår. Man vet aldrig hur vägen blir. Detta är vad jag körde igenom:


"Fartränderna" på bildens sidor är snöfall. Jag tog bilden under färd. Inte så helt smart faktiskt. Man ska inte köra bil i snöväder och ha en kamera framför ansiktet, he he. När jag var klar hade jag hamnat väl långt ut på kanten. Tokiga torparkärring! Fortsättningsvis stannade jag (nåja, saktade ner lite mer).Jag får väl erkänna att det är vackert. Nu bör påpekas att väglaget inte var det bästa. Bromssträckorna var långa även i låga hastigheter. Det upptäckte jag om inte förr så vid hemkomsten. Jag gled bara förbi infarten! Tur man har ABS-bromsar annars skulle t-kärringen vara på snurren titt som tätt ;-)

Trollskogskänslan fanns kvar uppe på gården också. Fint att se på men ack så tung och klistrig snö att skotta! Hälften satt kvar på spaden och det blev ett slit.
 

Nu vet de flesta av er att denna torparkärring har en passion som har med snö att göra. Varför SKOTTA bort all snö? Det går ju att "återvinna" den! Det blev alltså läge att släppa ut sitt inre barn och roa sig :D


Bygga snögubbe såklart! Nu var snön inte helt perfekt, den var något för kramig. Det började dessutom regna när jag var nästan klar. Nåväl, jag fick en kompis men tyvärr fanns ingen potatis att uppbringa så han blev utan luktorgan denna kväll. Nöjd var jag iaf!


Jag var orolig att regnet skulle förpassa min polare till de sälla jaktmarkerna för snögubbar, men det frös under natten så han är kvar! Med detta önskar Frosty och jag er alla en god kväll och på återhörande!


Ps! Jag har köpt en påse näsor, hi hi...

5 kommentarer:

 1. Harkel, harkel: TJOHOOOOOOOO! Som jag kanske skrivit ngn gång förut angående snön. Krama Frosty från mig!

  SvaraRadera
 2. Se, snön är ju härlig, en snögubbe är en god kamrat i vintermörkret. Men regnet, det klarar jag mig utan.

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder från vackra vintervägar... måste erkänna att jag också brukar fota när jag kör, men jag brukar sakta farten :)
  Igår hade vi ett riktigt snöväder här, skulle åkt till affären, men fick ge upp den idén för vägen blåste igen helt...
  Han ser trevlig ut din kompis... hoppas han får stå kvar ett tag :)
  Ja, visst är det vackert... men det räcker nu...ingen mer snö tack!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. En sån vacker väg du har = mot stora världen eller
  hemåt = mot tryggheten

  margareta

  SvaraRadera
 5. Lisa, vi är i alla fall två, som gillar bara "lite" snö.
  Här på västkusten har nästan all snö runnit bort,
  det räcker för i vinter.
  Nu kan ljuset och våren komma.
  Kram från Ann.

  SvaraRadera